Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Er der nu også noget der hedder phloggen ?

15. januar 2006 kl. 00:006
Artiklen er ældre end 30 dage

Tap, tap, tap, "en to tre" "Hvasså ? Kan I høre mig ?"

Hrhh-hmmm, OK, det lader til at virke nu.

Ja, men så goddag og velkommen til min nye blog.

Dette er ikke en blog
I tidens løb er der mange der har spurgt hvor de kunne læse min blog og når jeg har fortalt dem at min papirkurv nok var et godt sted at lede, plejede der at følge en prædiken om hvor vigtigt det er for "korpsånden", at Open Source Kändisser som jeg delagtiggør verden, som sådan, i min gøren og laden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Intet kunne ligge mig mere fjernt.

Jeg nyder faktisk at kunne leve et helt normalt liv og det rager ikke verden, som sådan eller anderledes, hvilket mærke te jeg drikker og derfor kommer I heller ikke til at læse om min vaskemaskine virker for tiden her i "phloggen".

Rolf fik mig til det

Når jeg alligevel starter en blog er det fordi Rolf "for tiden er jeg kalif istedet for kaliffen" Ask Clausen sidste år tilbød os fagmedarbejdere at vi kunne få en blog på Ingeniørens hjemmeside.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg antager at han øjnede en mulighed for at de ærede læsere kunne få del i det stof/bavl/sladder (overstreg det ikke ønskede) som han må lægge øre til på vores onsdagsmøde.

Problemet er nemlig at vi fagmedarbejdere har bunker af spændende ting at berette om, ting som måske nok interesserer nogle af læserne, men langtfra dem alle. Da papir & tryksværte koster penge kommer det meste af vores input ikke længere end til Rolfs mødereferatet, hvis det endda når så langt.

IT hhv. IT
IT er et lidt specielt område i bladet fordi praktisk taget alle bladets læsere bruger IT i deres dagligdag. Derfor har IT stoffet en tendens til at tippe over imod forbrugerinformation: nye versioner af Windows og Autocad etc.

Praktisk taget alle de andre fagområder i bladet retter sig imod fagets folk: ikke husejeren men bygningsingeniøren, selvom de fleste ingeniører faktisk bor i huse.

Jeg ved ikke om forskellen skyldes at IT stadig er den nyeste alment tilgængelige disciplin i ingeniørverdenen eller om brugere, herunder bladets stab, opfatter IT som så vakkelvornt og uforudsigeligt at al snak om metoder og kvalitet i konstruktionen af IT er ligegyldig.

Når det kan koste 250.000 i programmeringsomkostninger at rette navnet på en Metrostation, når et gennemcomputeriseret IC4 tog ikke kan bringes til at køre eller når Dankortsystemet som helhed kan være nede i fem seks timer, mener jeg at der netop er behov for at kigge på kvalitet og metoder i IT brancen.

Min ide med "phloggen" er derfor at bruge den til noget af det IT stof som jeg synes mangler i bladet: Det dybere faglige stof, rettet imod IT folket i modsætning til deres brugere. Så må vi se om noget af det efterfølgende finder plads i avisens spalter.

Mere vil jeg ikke love på forhånd, det bliver "prototyping" (udviklingsmetoden tidligere kendt som "Trial & Error") resten af vejen herfra.

/phk

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
3. juni 2020 kl. 21:42

"når et gennemcomputeriseret IC4 tog ikke kan bringes til at køre "

Tankevækkende at IC4 problemerne har overlevet PHloggen - man græmmes....

4
3. juni 2020 kl. 15:19
3
3. juni 2020 kl. 14:07

Det der med at "og derfor kommer I heller ikke til at læse om min vaskemaskine virker for tiden her i "phloggen". Den kom jo ikke helt til at passe :-)

Hahaha ... det blev så plæneklipperen i stedet. :-)

Ja, det kan være skræmmende at læse sine første indlæg, og opdage hvad man engang lovede ud i den brede offentlighed.

Jeg fornemmer stadig smagen af hat fordi jeg i et af mine første indlæg (2008) lovede at æde den, hvis nogen nogensinde installerede en batteribyttestation i Danmark.

Denne her tager dog prisen: https://twitter.com/officialmcafee/status/887024683379544065

... og der er kun 1½ måned til showtime. ;-)

2
3. juni 2020 kl. 07:39

Hvad kan du så ikke drive det til en gang i 2020?

??

1
3. juni 2020 kl. 07:10

Ind og læse din første blog :-) Det der med at "og derfor kommer I heller ikke til at læse om min vaskemaskine virker for tiden her i "phloggen". Den kom jo ikke helt til at passe :-) Nå men håber lidt at du fortryder og tager et år mere, således at vi kan nå at vænne os til tanken samt evt. udråbe en arvefølger :-)

Mvh Stampe

6
15. januar 2016 kl. 14:28

Herlig læsning :-)

Tillykke med jubilæet!