Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

eBay advarsel: "Global Shipping Program"

22. juli 2016 kl. 00:075
Artiklen er ældre end 30 dage

Dette er en advarsel til alle med et momsregnskab som køber ting fra USA på eBay.

EBay har lavet et nyt koncept der hedder "eBay Global Shipping Program", som i bund og grund går ud på at de tager sig af fortoldning og momsbetaling.

Det er i teorien fint for Hr. og Fru Jensen og for den gennemsnitlige USAnske virksomhed der ikke aner hvad en toldformular er eller hvordan den udfyldes.

Men virksomheder i EU der køber noget fra USA via eBay bør være klar over at der ikke medfølger noget der kommer i nærheden af at opfylde told/skats krav til dokumentation af importmoms, som derfor næppe kan hives ud af Skat igen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rent praktisk er der sket følgende i min sag:

Sælgeren i USA sendte pakken til Pitney Bowes i Kentucky, det betalte jeg $57 for.

Pitney Bowes, fakturerer mig for "Import Charges" ($37.30) og "Shipping" ($80.25) for at sende pakken videre til min addresse.

Betalingen til P-B er en separat PayPal betaling, der kun har teksten "Payment To Pitney Bowes, Inc". Der er intet der forbinder transaktionen med eBay, den købte vare, pakken, mig eller mit firma [1].

Artiklen fortsætter efter annoncen

"Import Charges" på $37.30 af et køb på $150 er 24.85%.

Jeg ved ikke om eBay/P-B har forhandlet mængderabat med Skat (kan man det?), eller om det er fordi der bliver lavet noget fix-faxeri med at importere pakken i et land med lavere moms, (I mit tilfælde: UK) og score forskellen op til Danmarks moms-sats, eller om det bare er nogen i USA der ikke kan regne.

Helt sikkert er det ihvertfald, at importmomsen ikke er blevet registeret med mit firmas CVR nummer og at jeg ikke har nogen som helst brugbar dokumentation til regnskabet om at der er blevet betalt 25% moms af pakken.

Jeg har prøvet at få kontakt med eBay om det her og er indtil videre kun kommet til flosklerne på side to i deres "customer service playbook" og det er ikke sikkert at jeg nogen sinde kommer videre.

Indtil I hører andet, vil jeg derfor kraftigt anbefale virksomheder at undgå "eBay Global Shipping Program" for enhver pris.

Bed sælgeren om at sende varene direkte til modtageren, ligesom før, forklar dem evt. at "eBay's Global Shipping Program swallows the paperwork necessary for my import/sales tax refund" og de vil formodentlig kunne forstå problemet.

For så vidt private købere, er "eBay Global Shipping Program" muligvis OK: Man slipper for f.eks Post Danmarks ågerpriser for at foretage fortoldningen, til gengæld skal man betale for en ekstra portion fragt i USA og må vente 3-4 dage længere.

phk

[1] Jeg ved ikke om det er en følge af "eBay Global Shipping Program" men eBays side gav mig et stort set helt ubrugeligt tracking nummer på pakken, der først samme morgen gav mig nogen præcis information hvornår pakken kunne forventes at ankomme. I fire dage var det eneste man kunne set at pakken et sted i UK var overleveret til det transportfirma der skulle aflevere den, men intet om hvilket firma det var.

5 kommentarer.  Hop til debatten

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
30. juli 2016 kl. 09:12

Som privat, kan du også få store problemer med eBay's Global Shipping Program. Sendes varen med PostDanmark, så vil der blive lagt told og skat på to gange. De kræver, at du kan dokumentere, at der allerede er betalt told og skat - og hvis eBay ikke kan dokumentere dette, så kommer du til at betale dobbelt. Plus naturligvis også gebyrer til PostDanmark, for at lægge told og skat på varerne.

Så eBay Global Shipping Program ser ud til, at være en ekstra told, der lægges på, når varerne passerer eBay...

4
30. juli 2016 kl. 09:02

Har du en faktura fra sælgeren i USA - eller er ebay din sælger?

Hvis ebay har pålagt gebyrer, moms, og afgift, så skal de kunne levere en faktura på dette beløb. Ellers, er sandsynligvis svindlet med skat.

Når du registrer dig hos ebay, kan du både registrere dig som privat, og som virksomhed. Hvis du er registreret som privat, kan jeg forstå, at ebay måske har kvajet sig.

Hvis du registrer dig som virksomhed, burde du egentligt ikke have den type problemer. Så er der i hvert fald noget helt galt med ebays system.

3
28. juli 2016 kl. 11:35

https://www.cepos.dk/artikler/cepos-notat-loeft-i-dansk-velstand-paa-10-mia-kr-ved-fjernelse-af-toldbarrierer

toldbarrierer er også den primære årsag der holder u-lande i fattigdom - frihandel er den bedste ulands hjælp.

fjernelse af toldbarrierer vil også resultere i fjernelse af kunstige erhvervsstøtteordninger, reducere skatterne og reducere kompleksiteten i skattesystemet - måske skat a/s så kunne have en chance for at administrere det...

2
24. juli 2016 kl. 00:31

Jeg har brugt det en enkelt gang. Jeg var egentlig ikke klar over det, men det var standard betalings-/leveringsmåde, så det var det der blev valgt. Jeg tror gerne at det giver en lettere behandling for den private bruger... når det går efter planen. Jeg bestilte et 128 GB MicroSD kort, velvidende at det nok var counterfeit, men pga. Ebays/Paypals sikkerhedsprocedurer tænkte jeg, hvad pokker, hvis det er fusk kan jeg få mine penge igen, og hvis ikke, så overlever jeg nok alligevel.

Det var selvfølgelig fusk, og jeg anmeldte sælgeren. Fik penge retur i løbet af 20 min. uden problemer. MEN! Kun for selve varen og de afgifter der blev betalt til selve sælgeren. Pga. GSP betalte jeg to gange, til to forskellige aktører (og den anden var sikkert Pitney Bowes som i PHKs indlæg), og jeg har skrevet en del gange til både eBay or Paypal uden held. Jeg har for længst opgivet at få mine resterende 80 kr. refunderet...

1
22. juli 2016 kl. 01:26

Jeg har brugt det et par gange. Herfra er det klart anbefalet som privat, min erfaring er at på trods af ompakningerne, går det hurtigere end hvis det skal igennem told og moms.

Der er selvfølgelig altid det aspekt at man kan satse på at ens pakke ikke udtages og så går det hurtigere uden at bruge deres service men det er jo et sats. Jeg bor i udlandet men plejer at bestille pakker til familie som jeg henter når jeg er omkring DK, så for mig er det rart at vide at min pakke ikke bliver fanget hos postdk for det har jeg erfaret kan tage rigtig lang tid (!).

Ang at tracking numeret bliver lidt mærkeligt så har jeg oplevet det samme en af gangene.