Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Drop nytårsforsættet

5. januar 2015 kl. 10:31
Artiklen er ældre end 30 dage

4 trin til at få succes med dit nytårsønske

Julen og nytårsfesten er forbi og hverdagen er begyndt igen. Højtiden og ferien væk fra arbejdet har betydet tid til eftertanke. Jeg er kommet i kontakt med et ønske for det nye år: Ønsket om at skifte job. Eller i hvertfald at der skal ske noget nyt arbejdsmæssigt. Det skal være mit nytårsfortsæt. Der skal ske noget professionelt. Men straks er jeg tilbage på pinden førend alt er glemt og jeg er optaget af de opgaver, der ligger foran mig. Hvordan var det nu liiige at jeg fik holdt fast i mit fortsæt?

De virker ikke, nytårsfortsættene. De er simpelt hen for overfladiske. Og det har vi måske brug for. Som en drøm i hverdagen, der kan holde os gående indtil næste ferie? Men noget i dig har fået dig til at sætte nytårsfortsættet på din dagsorden. Hvad er kilden til dit fortsæt? Hvad ligger der bag?

Og hvordan får jeg holdt fast i mit ønske? De ønsker jeg er helt opsat på skal ske? Og får rykket på dem?

Hvis du virkelig ønsker at skabe en forandring, du kan se og mærke, så skal der lidt mere til. Enhver forandring har 4 trin:

  • Opmærksomhed
  • Deklaration (del det)
  • Praktik
  • Hold fast

Første skridt er altså overhovedet at bringe dit ønske ind i din bevidsthed: ’Jeg ønsker et skifte arbejdsmæssigt’. Mærk energien i dit ønske. Det kommer ikke bare som en smart idé. Det kommer snarere fra et dybfølt ønske om at der skal ske noget. Jeg véd ikke lige præcis hvad og jeg har ikke noget konkret mål. Og det er helt ok. Indtil videre. Hvis ikke det er dybfølt, så drop det. Lad det ligge til en anden gang. Hvorfor bruge tid på noget hvor du véd du ikke får succes?

Artiklen fortsætter efter annoncen

Næste skridt er at deklarere det: Del det. Skriv det ned. Sig det højt. Ikke bare én gang mens du er i højt humør. Men gentagne gange. Overfor dig selv. Overfor dem du ønsker at dele det med.

Tredje skridt er Praktikken. Lav en liste med 20 ideer til handlinger du kan tage for at bevæge dig i den rigtige retning. De er ideer i første omgang. Vælg 1-2 af ideerne som passer dig bedst, eller udfordrer dig mest eller hvad der nu virker bedst for dig. Og hold så fast i at du vil forfølge netop dem i de næste uger/måneder. Mærk hvordan det føles at holde fast i dette i de næste mange uger. Mærk hvad det vil give dig…. Luk lige øjnene og drøm dig væk et øjeblik.

Fjerde skridt er at holde fast. Det er hverdag igen. Hvem støtter dig? Opmuntrer dig? Hjælper dig til at holde fast? Gør dig opmærksom på når du lykkes eller når du snyder dig selv? En god støtte i hverdagen er fænomenalt. Find en partner. Og så vid, at det tager nogle uger, hvis nogle af dine handlinger er at skifte vane… Vi skal have fat i vores viljestyrke, når vi vil skift til et andet spor – uanset om det gælder at spise sundere eller at skifte job. I starten er det ubehageligt: Vi mangler måske klare svar eller vi synes vi lider afsavn. Når det er værst, så mærk igen hvad det vil give dig at holde fast.

Godt nytår!

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger