Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

DHB2013: Mød elbilen der tog dem alle + ny video

20. juni 2013 kl. 09:444
Artiklen er ældre end 30 dage

]*Følgende artikel er skrevet af Niki Funch fra www.pro-street.dk,
kan også læses her: https://pro-street.dk/moed-elbilen-der-tog-dem-alle.122253.html *

Remote video URL

Bilen vises frem hos Ingeniøren

Du har sikkert været til DHB (Danmarks Hurtigste Bil) i år, og lagt dit blik en enkelt gang eller to, på den sorte elbil, som tog dem alle. Der er snak om den sorte TC9 Hornet, bygget af fætrene 'True Cousins'.

Illustration: Bilfoto.dk.

Under hjelmen, hvis man kan sige det sådan, findes en 1700 ampere motor, som yder omkring 300 hestekræfter med den nuværende opsætning. Det gav ved DHB, en 402 meter tid på 10.74 sekunder. Den kendte danske racerkøre Nicolas Kiesa, har opgivet en tilsvarende tid i hans super hurtige Lamborghini Gallardo Twin Turbo, på 10.81 sekunder.

I morgen fredag, vises bilen frem for offentligheden, når Ingeniøren holder åbent hus i Valby på Trekronergade 26 mellem 13:00-16:00. Her kan du komme og høre nærmere om TC9 Hornet (samt dragbiken Silver Bullitt), møde True Cousins og se nærmere på deres vanvittige projekt bil.

Artiklen fortsætter efter annoncen

DHB gav en andenplads

TC9 Hornet er en budget bil, som er bygget på diverse gaffeltruck dele, RC-helikopter batterier og bunden fra en VW Boble fra 1956. Karrossen er i glasfiber, og købt i Den Blå Avis for sølle 10.000 kroner, og stammer fra en Eagle SS Kitkar.

Fætrene Hans-Henrik Thomsen og Glenn Nielsen har skabt dragracing teamet True Cousins sammen, hvor de ud over TC9 Hornet bilen har bygget en elektrisk dragracing motorcykel (Silver Bullit) samt andre elektriske køretøjer og mindre projekter.

Om lørdagen blev der kørt to løb til DHB. Begge løb med en forsigtig igangsætning, for at skåne materiellet. Banen havde nemlig et godt underlag, hvorfor man valgte ikke at give fuld gas for at undgå at ødelægge noget. Med den opsætning der blev kørt med, yder bilen omkring 300 hestekræfter. Det gav en udgangshastighed på 175 km/t på 402-meter banen, som blev kørt på en tid af 11.29 sekunder. Men der er 20% ekstra at give af, og derved kan TC9 Hornet opnå en ydelse på omkring 400 hestekræfter!

Artiklen fortsætter efter annoncen

Illustration: Bilfoto.dk.

Skal oplades efter hvert run

Selvom at bilen sagtens kunne køre flere race uden at skulle lade op, tager teamet altid bilen tilbage for at få en fuldt opladet batteripakke i bilen. Hans-Henrik fortæller, at det samtidig giver 1/10 sekunder ekstra, hvilket kan være afgørende i sådanne løb.

Efter hvert run tjekkes der dataloggere, kurver og andre specifikationer man kan hente ud fra bilen. Det gøres for hele tiden at være på forkant med at optimere bilen bedst muligt. Under DHB blev der dog ikke ændret på andet, end den mængde pedal som Glenn gav bilen, og ved en ændring af dette opnåede Glenn en 402-meter tid på intet mindre end 10.74 sekunder! Altså en markant ændring, og en tid som var bedre end fætrene havde håbet på.

Tiden var samtidig med til at gøre, at bilen blev den fjerde hurtigste i sin klasse, og da de otte hurtigste biler går videre til søndagens finale, står teamet pludselig over for en mulighed for at vinde deres første præmier.

Illustration: BilFoto.dk.

Søndagens race bliver en balancegang

Selvom tiden var så god, at den kvalificerede teamet til en topplacering, var det samtidig en tid der udløste en advarsel fra løbsledelsen. Det viser sig nemlig, at biler som kører under 11 sekunder på 402-meter banen, skal have monteret et komplet sikkerhedsbur i kabinen rundt om føreren. Og derved må True Cousins ikke længere køre en agressiv tid, som lægger under de 11 sekunder. Derfor bliver søndagens race en balancegang.

Teamet ender i semifinalen under søndagens afvikling. Det sker efter en vunden sejr mod en englænder. Englænderens bil går desværre i stå under starten, men kommer i gang igen efter fire sekunder. Men det er desværre for sent, til at opnå den lyn hurtige TC9 Hornet. Og pludselig er elbilen i semifinalen.

De øvrige kvartfinaler udvikler sig dramatisk. Alle tre biler med de hurtigste tider elimineres, da hurtigste bil kører under klasses break-out tid, anden hurtigste bil får brud på en trækkende aksel og den sidste bil tyvstarter under sit løb. Derved bliver TC9 pludselig bilen, med den hurtigste tid af de tilbageblivende biler.

Advarsel over hovedet

Til trods for at teamet har en advarsel hængende over hovedet, fordi de kørte en for hurtig tid, viser det sig nu, at modstander bilen også har kørt under 11 sekunder hele to gange - uden bur. Det udelukker den konkurrende bil, og derved får TC9 et "by-run" (løb uden modstander), som blot skal holdes over 11 sekunder. Derved er finalen en realtitet - tror teamet. For der er blevet indgivet en protest, da det siges at True Cousins skulle have en fordel ved at kunne lade bilen i startområdet.

Nu begynder den totale forvirring at brede sig og Hans-Henrik styrter rundt i pitten for at finde arrangøren, der gav lov og løbsledelsen, der i første omgang diskvalificerer TC9'eren.
Der står nemlig intet i reglementet om, at man skal blive i line-up området og viser det sig og det er svært at se en reel fordel, da bilen var blevet ladet op uanset hvad. Til sidst vælger løbsledelsen at annullere diskvalifikationen og teamet gør klar til finalen.

Her skal TC9 op imod sin egen hovedsponsor i form af Brian Petersen, der er medejer af TP Radio - firmaet der har sponseret TC9'erens batteripakke. Istedet for at køre en "sikker" andenplads i hus med en tid over 11 sek., aftales det, at Glenn og Brian skal give fuld gas.

Så får man under alle omstændigheder en moralsk vinder (uden hensyntagen til 11 sek. reglen). Det skal siges at Brians Corvette har bur og dermed er sikker på ar vinde, hvis han bare kører under 11 sek. Brians bedste tid inden finalen er dog blot 11,1 sek, så spændingen er intakt.
Som videoen også viser det, bliver løbet et af de mest spændende og jævnbyrdige, men Brian vinder alligevel med tiden 10,66 sek mod TC9'erens 10,80 sek.

Diskvalificeres i finalen

Illustration: Bilfoto.dk.

"Efter løbet kommer en af de mest nævenyttige officials hen til os og meddeler med fryd i stemmen at vi er diskvalificerede og ikke får nogen præmie. Vi kender ikke reglerne godt nok og kører småskuffede ned til pitten og pakker sammen for at køre hjem.", fortæller teamet.

"Men vi ligger sammen med 'Uno-Lasse Nielsen' og fortæller hvad der er sket. Han forklarer os, at ifølge reglementet kan man ikke diskvalificeres i en finale - det ved han for han har selv været ned til at skrive det. Det lyder jo meget godt, mens hvis løbsledelsen ikke læser reglementet, kan det jo være det samme.", konkluderes det.

Men efter 10 minutter ringer telefonen. Det er løbsledelsen der beder teamet om, at komme og hente deres pokal. De har fået en andenplads, og det udløser derved den første præmie for teamet, i en konkurrence mod benzin biler.

TC9 Hornet har dog omkring 20% mere at give af. Derved ville bilen i princippet kunne have vundet det hele.

Se videoen her: https://youtu.be/p7z2PO3O7uE

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
22. juni 2013 kl. 14:21

regler lavet til brændstof køretøjer.

Tillyke med i kunne have banket hele rosset, med en ordentlig bane med greb nok.

3
20. juni 2013 kl. 21:28

Vi er ved at undersøge hvorvidt vi også er nødt til at få lavet en helt ny bundramme, da folkevognsbunden er en ret spøjs konstruktion men også fordi vi under alle omstændigheder vil nå dertil hvis vores tider går nedad - kommer vi længere med i tid bliver der i øvrigt krav om brandsikkert undertøj, nakkekrave, brandslukker, dobbelte faldskærme osv. Dertil kommer at reglerne er noget indviklede at tyde (det amerikanske NHRA). Det er noget enklere med motorcyklen...

2
20. juni 2013 kl. 14:31

Dejligt old school design jeres racerbil har. :-) Super video i øvrigt.

1
20. juni 2013 kl. 13:23

kan det så, i den eksisterende fiberkarosse lade sig gøre, at montere bur, så I undgår de slagsmål ?