Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Det online studie: Musikproduktion i browseren

18. maj 2008 kl. 13:17
Artiklen er ældre end 30 dage

Det er ingen hemmelighed, at applikationer i større eller mindre grad er på vej over i browseren til at blive ting, vi kan afvikle hvor og hvornår vi har lyst, og som vi kan tage med rundt - sammen med de dokumenter vi opretter.

Men en af de klart mest interessante tiltag, jeg har set indenfor online applikationer må være Hobnox.

Hobnox er et socialt netværk (ja, endnu et) hvor man kan dele sin musik og høre andres. Men det, der virkelig gør Hobnox interessant er deres Hobnox Audiotool, som er intet mindre end et studie, hvor du kan producere din musik direkte i browseren!

Studiet vokser og vokser

Audiotool'et er stadig i beta, og her er det virkelig en fordel, at skidtet kører over nettet: For når en ny feature er klar, så bliver den bare tilføjet, og så er den der, næste gang man starter Audiotool.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Pt. kan man lege med to TB-303 (kendere ved at dette er creme) og to trommemaskiner, TR-909 og TR-808. Dertil kommer en række effektpedaler, som også er i voksealderen.

Man kan så flytte rundt på instrumenter og effekter, fuldstændig som hvis de lå på bordet foran en. Ved hjælp af musen forbinder man enhederne, så man fx kan sidechaine flere effekter til en 303.

Desværre kan man endnu ikke gemme sit arbejde, men den funktion er på vej, sammen med bl.a. en tidslinje, så man faktisk har et komplet sequencer-program, hvor man kan producere sin musik. Og så begynder det at rykke!

MIDI-kontrol er på vej

Jeg ved, at folkene bag Hobnox også leger med MIDI-input (altså at man kan kontrollere Audiotool fra fx et MIDI-keyboard), hvilket blot gør oplevelsen endnu mere komplet (Video: 1 | 2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

MIDI-support må få nogle, til at starte med, hobby-producere til at spørge sig selv, om et er værd at kaste mange tusinde kroner efter et stykke software, der skal installeres på maskinen og som skal opdateres løbende og kræver udskiftning af computeren efterhånden som systemkravene stiger.

Ét ønske: VST

Jeg kan ikke umiddelbart vurdere, om Hobnox kan tage konkurrencen op med high end-software, men hvis folkene bag tilføjer understøttelse af VST-instrumenter (virtuelle instrumenter og effekter, som taler sammen med softwaren), så er jeg 100% Hobnox-bruger lige på stedet!

VST-understøttelse vil også løfte den store barriere for Hobnox i øjeblikket med det nuværende instrumentudvalg: At det primært er til at producere techno.

Men det kan jo ændre sig, der er allerede sket meget, siden jeg sidst var derinde.

Uanset hvad, så er Hobnox et rigtig godt eksempel på, hvor langt vi faktisk er nåede med distribuerede applikationer. Jeg glæder mig til at se Hobnox vokse videre.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger