Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Det digitale spindelvæv

8. april 2013 kl. 20:221
Artiklen er ældre end 30 dage

De fleste af os er til stede mange steder på internettet, og specielt har mange en profil på LinkedIn. Min egen profil er som regel rimelig up-to-date, og jeg forbinder med mange personer, jeg kender, derinde. Det inkluderer familie, venner, tidligere medstuderende, kolleger og mange andre, hvilket udgør en broget skare, når tanken er, at det er et professionelt netværk. Så hvordan ser det her netværk egentlig ud?

Det fandt jeg for noget tid siden et LinkedIn Lab, InMaps, som kan illustrere. Ved at logge ind giver man InMaps adgang til sine LinkedIn-forbindelser, og på relativt kort tid analyseres netværket og giver et "spindelvæv"; mit resultat kan ses på billedet nedenfor.

Illustration: Privatfoto.

På oversigten er man selv placeret i centrum, og så er der trukket streger ud til alle forbindelserne, som hver er repræsenteret ved en cirkel. Endvidere er der streger imellem de forbindelser, som indbyrdes er forbundne, og ved at gruppere de af ens forbindelser, som er mest forbundne, opstår de farvede blokke, som ses på min oversigt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den store, blå gruppe til venstre er personer, jeg kender fra Odense (hvor jeg er vokset op); den store, orange gruppe forneden er personer fra min studietid på DTU, inklusive tidligere medstuderende og undervisere; den blå-grå gruppe til højre er mine DTU Fotonik-forbindelser; den rosa gruppe i midten er andre DTU-forbindelser; den bordeaux gruppe foroven er forbindelser fra ophold i Paris; den grønne gruppe er CBS-forbindelser; den orange gruppe foroven er familie; og endelig er de spredte, grå cirkler blandede forbindelser, som ikke har mange andre forbindelser i mit netværk.

Størrelsen af cirklerne skalerer med, hvor mange forbindelser i mit netværk man er forbundet til. Eksempelvis er den store, grønne cirkel, foroven mellem den grønne og den store blå gruppe, min bror; han har forbindelser flere steder i mit netværk og er derfor central. Man kan også trykke på de enkelte forbindelser og se præcis, hvem der er forbunde - og på den måde måske blive overrasket over forbindelser i ens netværk, man ikke kendte til!

Hvordan ser jeres LinkedIn-netværk ud i "spindelvævsform"?

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
9. april 2013 kl. 00:34

Til at læse den gode lille bog "Netværk" af Jens Mo9gens Olsen. En bog, I hvertfald ego lærte en del af, især det med knudepunkter I netværk, der jo for sociale medier (og I virkeligheden) er vigtige personer, som kan gøre en meget stor forskel på et velfungerende netværk, og det, der består af "løse ender". Mao success eller det, der ikke virker.


Men et fascinerende netværkskort, den slags er meget interessante, synes jeg. Især, hvis man også har det med, at billeder kunne være af en hjerne (neuroner)- eller af Internettet. Eller fødenetværk, hvor det er kritisk hvis nøglearter (knudepunkter) forsvinder.

Mvh Tine- der må genlæse bogen snarest.