Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Der findes ikke dårligt vejr…

18. oktober 2021 kl. 09:007
Artiklen er ældre end 30 dage

…men der findes efterårsvejr, som nogle gange er klart og smukt og andre gange lidt mindre indbydende at bevæge sig ud i. Lige i tide til at mange tager på efterårsferie, har vejret også har opdaget, at det er blevet efterår.

Jeg har endnu ikke fundet nogen påklædning, der kan løse, at min næse gerne vil løbe, når det bliver koldt. Til gengæld har jeg som regel handsker på, når det er så koldt, og så er det besværligt at skulle til at have dem af for at fiske et lommetørklæde frem.

Jeg er tydeligvis ikke den eneste, der er stødt på det problem, for der er (en overraskende mængde) opfindelser derude, lavet til at løse netop det problem.

Lommetørklædeholder

En løsningsmodel er en holder til lommetørklædet, så man kan have det lige ved – eller rettere lige på – hånden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sådan en løsning er for eksempel foreslået i Terese Lees ansøgning Hand-worn tissue holder nose wipe band, som er præcis, hvad det lyder som: et bånd der kan sættes om hånden og har en strop til at holde et lommetørklæde.

Fig. 1 fra patentansøgning US2007157354A1, gengivet fra databasen Espacenet. Illustration: Terese Lee.

Beskyttelse mod vind og vejr

Et problem ved lommetørklædeholderen til bagsiden af hånden kunne være, at når vejret er sådan, at det får næsen til at løbe, bliver lommetørklædet måske fugtigt, før det bliver brugt. Derudover kunne det jo være rart at have hænderne helt fri, når man er ude, og man skal måske også bruge mere end et enkelt lommetørklæde, før man kommer hjem igen.

Opfinder Svetlana Gerasimova har kommet med et løsningforsalg, som hun indleverede en ansøgning på under titlen Wristband tissue dispenser. Her er det meste af lommetørklædet gemt af vejen inde i en armbåndsholder, og man kan trække et nyt lommetørklæde ud efter behov.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Figs. 6 og 7 fra patentansøgning US2014367405A1, gengivet fra databasen Espacenet. Illustration: Svetlana Gerasimova.

Snydeærme til næsesnydning

Begge de tidligere varianter kræver stadig, at man skal fumle med et løst lommetørklæde, og det kan godt være besværligt, for eksempel hvis man er på ski og har kæmpe skihandsker på og en stav, man skal have sat fra sig først.

Det kom Kevin D. Taylor og Galen N. Nicholas med et forslag på en løsning til med deres Face and nose wiper holding device for skiers.

Denne gang er det også et armbånd, men det er ikke til at trække løse lommetørklæder ud af. I stedet kan man åbne en lille klap ned til et udspændt lommetørklæde, man lige kan tørre næsen i, uden at skulle have det fri. Så kan man skifte lommetørklædet ud af holderen, når man er nede af pisten igen.

Figs. 2 og 3 fra US4536889A indleveret i 1984; gengivet fra databasen Espacenet. Illustration: Kevin D. Taylor og Galen N. Nicholas.

De her opfindelser tyder på, at det er et problem, der har plaget folk igennem tiden, men der er ikke nogen af ansøgningerne, der blev til udstedte patenter, så måske er markedet ikke så stort igen – eller måske har jeg bare endnu ikke fundet de nyeste påfund, med den helt rigtige løsning.

Har I nogle smarte tips til at undgå eller håndtere den slags besvær, når nu vejret er slået om?

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
24. oktober 2021 kl. 06:17

Til dem der siger at der ikke findes dårligt vejr, plejer jeg at sige: prøv at stil dog ind i en tornado og sig det igen.

Tak for et spændende skriv om noget jeg aldrig havde tænkt på før.

4
20. oktober 2021 kl. 20:26

Luk munden...ellers virker det ikke ;-)

3
20. oktober 2021 kl. 08:31

Pegefingeren på det ene næsebor, hovedet i den rette vinkel og en kraftig udånding, så er snottet sendt af sted - og lander forhåbentlig på jorden.

  • dog primært til udendørs brug - - - ?
2
20. oktober 2021 kl. 08:12

Jeg tror du rammer hovedet på sømmet i forhold til, hvorfor den slags opfindelser ikke har vundet indpas – besværet er ikke så meget mindre, når man stadig skal finde ud af hvad mand gør med lommetørklædet bagefter.

Jeg havde egentlig lidt håbet at næsesnydesystemet, kunne rulles frem til en ren strækning efter brug, ligesom håndklædeautomaterne på nogle toiletter, og man så kunne skifte hele rullen ud, når man kom ned fra pisten.

Jeg har primært kunnet finde systemer, hvor lommetørklæderne er i større holdere, og der så også kan være et separat rum til de brugte lommetørklæder, men som regel er jeg alligevel i nærheden af en skrællespand de steder, hvor jeg har sådan en kasse stående.

Jeg fandt dog et bud på et transportabelt system, hvor en lille affaldspose kan monteres i en kantramme, der kan klikkes sammen for at holde posen lukket og åbnes igen, hvis der skal flere lommetørklæder i. Det er måske ikke så tydeligt beskrevet, men det er lidt som en klik-pung til mønter, men hvor man kan løsne posedelen og udskifte den efter brug. Dette er jo stadig lidt i det samme som bare at have en pose med brugte lommetørklæder med rundt, men den er nemmere at åbne og lukke, så det i det mindste går hurtigt at håndtere den, så måske er det lidt derhen ad.

1
18. oktober 2021 kl. 11:47

Ingen af de viste opfindelser løser det endnu større problem: Hvad gør man med de brugte papirlommetørklæder? Nogle smider dem bare på vejen, men det er ikke miljøvenligt. Bare at proppe dem i lommen er uhygienisk, og det er besværligt at bære en pose til brugte lommetørklæder med rundt.

Har der været nogle interessante patenter til at løse det problem?