Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

De dumme spørgsmål om bitcoin

15. august 2017 kl. 12:202
Artiklen er ældre end 30 dage

Hvis man ikke stiller dumme spørgsmål, så lærer man ikke noget, plejer jeg at sige til mine børn og praktikanter.

Det kræver nemlig mod at stille dumme spørgsmål, fordi man blotter sig selv. I modsætning til bedrevidende irettesættende kloge-onkler, som man sjældent lærer noget af.

I denne uge stiller jeg dumme spørgsmål om bitcoin i Techtopia.

Det hele udspringer af, at der i starten af august kom en helt ny bitcoin på markedet kaldet Bitcoin Cash eller Bcash, som ret hurtigt blev nummer tre på listen af kryptovalutaers værdi. Kun overgået af Bitcoin og Ethereums valuta Ether.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg sad i mit sommerhus i regnvejr og gloede på bitcoinkurser på min iPad-skærm og undrede mig over, hvordan man kan klone en digital valuta, så alle ejerne af bitcoin fik nøjagtigt samme beløb af bitcoin cash. Hvad betyder det? Bliver de rigere? Eller handler det i virkeligheden om, at bitcoin-miljøet havde brug for en blockchain, der kører hurtigere end den gamle? En slags systemopgradering.

De dumme spørgsmål hobede sig op i regnvejret.

Jeg tog de første spørgsmål med ud til Lasse Birk Olesen, som er medstifter af Coinify, der er den største europæiske børs for handel med bitcoin. Lasse er for nyligt også blevet medlem af talerkorpset hos Singularity University.

Du kan høre hans svar i Techtopia. Og jeg fortsætter i den kommende tid med blockchain, der er teknologien bag bitcoin. Blockchain kaldes også fremtidens internet. Lasse Birk Olesen løfter sløret lidt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra min regnvejrsdag i sommerhuset for 14 dage siden og til skrivende stund er kursen på én bitcoin i øvrigt steget fra $2800 til $4200. Til gengæld er Bitcoin Cash faldet til en 4. plads. Selvom hastigheden er hurtigere på Bcash, så forlyder det, at mange Bcash-indehavere har solgt og investeret i de "gamle" bitcoins.

Lyt med her: https://ing.dk/artikel/techtopia-13-forstaa-bitcoin-nye-bitcoin-cash-202948

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
16. august 2017 kl. 11:45

Tak for links og tips. Jeg arbejder på en opfølger om blockchain.

1
15. august 2017 kl. 17:17

Du anbefaler en udmærket podcast med Nick Szabo. Den er bestemt værd at høre, men ikke så "skarp" eller systematisk i sin gennemgang, hvis man gerne vil ind under huden på teknikken bag Bitcoin & Bitcoin Cash (en lille bøn: Fork'en hedder "Bitcoin Cash" - ikke "Bcash").

Hvis man gerne vil dybere ned i kaninhullet vil jeg anbefale "Bitcoin 101 blackboard series" på youtube:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLzctEq7iZD-7-DgJM604zsndMapn9ff6q

Der er alt fra "Adam og Eva" (fx "What is Bitcoin") til det mere hard-core tekniske (fx "Merkle Roots & Merkle Trees") og til de aspekter, der gør mange af os så begejstrede (fx "A Million Killer Apps").

Husk i øvrigt på, at der er andet og mere end Bitcoin/Bitcoin Cash og Ethereum i denne verden. Jeg selv er fx gået 50% over i DASH, fordi DASH kan alt hvad Bitcoin kan (en fork af koden) men meget, meget mere i tilgift.