Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Byggevinterferie

14. oktober 2016 kl. 18:2014
Artiklen er ældre end 30 dage

Så er der dømt byggevinterferie, betondækket er støbt og der er dømt vinterferie:

Illustration: Privatfoto.

Dvs. det er der ikke helt, for der er mange detaljer vi kan gå og rode med i de kommende måneder.

Min gode ven Tage pralede for nogle år siden af sin nye ink-jet printer.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tage er skiltemaler, af den gamle skole, i sine unge dage har han malet reklamer på væddeløbsbaner og i sine ældre dage malede han logoer på bilerne til Krøniken for DR.

Hans nye ink-jet var omkring 3m bred og Tage slog ud med armen og sagde "Den kan printe på alt hvad der kan ligge stille længe nok" og det var der egentlig ikke grund til at tvivle på.

De fleste af de reklamer hyrevogne er folie't ind i nu om dage er printet på den måde og ret mange skilte, facader og meget andet ligeså.

Og så var det jeg fik en idé i forbindelse med vores husbyggeri: Fliser ligger helt sikkert stille.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Den lokale flisemand havde en håndfuld fliser som havde lidt overlast, men de var gode nok til et experiment og Carsten som har overtaget Tages virksomhed og ink-jet printer lavede et prøveskud:

10x10cm flisen på billedet er efterfølgende blevet vasket 15 gange i vores opvaskemaskine for at teste holdbarheden overfor rengøring mv. og man kan kun lige ane lidt slid.

Selve ideen er naturligvis ikke ny, det er allerede en storindustri og en meget stor del af de fliser man finder i butikkerne idag er faktisk ink-jet printet se f.eks denne video.

Men der er jo ret stor forskel på at kunne vælge imellem nogle kønsløse motiver valgt af en eller anden art-direktor på en kinesisk, indiske eller italiensk fabrik og på at give Carsten en USB-stick med nogle grafikfiler man selv har lavet...

Vi har en plan...

phk

14 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
12
15. oktober 2016 kl. 19:57

Du kunne jo afbilde de fire tekster fra Kryptos/Langley på badeværelsesvæggen. Så har du noget at tænke over når du sidder på tønden :-) Ja, jeg ved godt at de stort set er løst allerede. Men nørd-faktoren er ekstremt høj. Og WAF tilsvarende lav...

10
15. oktober 2016 kl. 15:39

Mener du ikke efterårsferie ? For eller kommer der da godt nok til at gå lang tid inden der igen sker noget, for normalt er vinterferie jo i uge 7-8 og ikke uge 42. Men selvfølgelig du/i kan jo have behov for tiden hvis i først skal designe flisemønstre mm.

6
15. oktober 2016 kl. 01:15

Med mindre I i al fremtid har tænkt jer at vaske gulv i en opvaskemaskine vil det nok være en god ide at teste holdbarheden med noget skrubberi med klud og børste...

5
14. oktober 2016 kl. 23:16

Du kan printe layoutet for en Intel 4004. Det kunne være cool at gå rundt og kigge på. Nyere CPU'er kræver nok for stort gulvareal, hvis detaljerne skal kunne ses :)

3
14. oktober 2016 kl. 22:39

nogle grafikfiler man selv har lavet...

Hjemmelavet grafisk design kan altså falde ret uheldigt ud. Faktisk synes jeg ikke ingeniør-kompetance er nogen stærk indikator for visual begavelse eller smag.

2
14. oktober 2016 kl. 19:36

Jeg forestiller mig og blive nedstirret noget så ubehageligt i mit køkken eller ude på potten XD

1
14. oktober 2016 kl. 18:32

Hvis jeg husker ret, havde grisehandleren i Matador et billede af Hitler på undersiden af toiletsædet. I dag kunne han have fået det printet.