Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Behold din dumme post, post!

20. januar 2012 kl. 10:2016
Artiklen er ældre end 30 dage

Næsten 200.000 husejere har ikke fået monteret deres postkasse ud til vejen, helt ud til skel. De har nu frist til 1. marts, ellers siger Post Danmark fy fy, og straffen falder prompte: slut med post til de formastelige syndere. Lyder det lidt som en lettelse? Endelig kan man blive helt fri for postvæsnets forbandede reklamer.

Illustration: Privatfoto.

Udenlandske magasiner er postvæsnet ved at sætte en momskontrolafgift på på 160,- så de skulle være ude af verden. Al post fra det offentlige er væk, det bliver til e-post om kort tid, Ingeniøren og andre fagblade er givet videre til Bladkompagniet. Post Danmarks argumenter svinder hastigt. De, der skulle forsvare klassisk papirpost, leverer de bedste argumenter for at gå digitalt - over til det store digitale alt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Post Danmark sender naturligvis et brev til alle de mange husstande, der ikke kan finde ud af, hvor kassen skal stå - hvordan de får det brev vides endnu ikke. Vi andre har tilsammen brugt milliarden på at overholde postloven. Men man får da lyst til at sige: Behold din dumme post, post!

16 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
16
23. januar 2012 kl. 12:40

Jeg er i den situation at jeg faktisk kunne tjene på det hvis jeg flyttede min postkasse. Det er bare ikke nødvendigt i mit tilfælde. Tjene på det??? Jo, op til 10 kr. Den forrige ejer af hus og postkasse har nemlig brugt to 5kr mønter som spændeskiver da han satte postkassen op på hushjørnet :-)

15
22. januar 2012 kl. 17:59

Til pakkepost, den er kæmpestor, alt for stor faktisk til de få breve, tidsskrifter og postpakker vi modtager.

Men- vi fik i samme ombæring (ordspil ikke med vilje :-D ) opsat et skraldespandeskjul, siden denne gnstand jo OGSÅ skal stå ved vejen, og min dårlige ryg ikke kunne lide at flytte på den. Og ude ved vejen kunne den let blæse om/låget blæse op. Det gav vi 7.000 kr for all inclusive (flisebelægning med pæne orange! sten, materialer og postpakkekassen). Det er ikke så galt. Begge dele var overvejet længe, men min ryg er desværre ikke til jord & beton-opgaver.

Men hvad der ligger i det kære postvæsens intention er desværre ikke at bedre postbudenes arbejdsvilkår, men at spare indtil videre 70 bude væk! Så borgerne skal ikke alene punge ud til postkasser, men også betale evt understøttelse til de nu overflødige bude.

I øvrigt kan jeg ikke forestille mig, at arbejdsstillingerne siddende i biler er særlig sunde, de kommer vel til at sidde og rækker over med vrid i ryggen. Godt det ikke er mig!

Noget andet er: Hvordan holder man sin post tør? Sådan nogen halvfugtige breve er ikke sjove, og ikke alle mine tidsskrifter er pakket ind i plastikomslag. Hvis vinden kommer fra sydøstlig retning regner det endda ind i postkassen.

Hvad gør I andre?

Mvh Tine- der stort set kun sender pakker- og det dyrt!

14
21. januar 2012 kl. 16:36

..vil det sige Post-Danmarks ansatte tjener mindre når der sendes B-post?</p>
<p>Eller er der A-post tillæg mm. :-P

Du kan læse ministerens svar her: https://www.ft.dk/samling/20101/lovforslag/l44/spm/9/svar/761866/927051.pdf

Ministeren fejer omkostningerne til nye postkasser ind under gulvtæppet og lyver dermed over for Folketinget i svaret. Måske får vi en postbrevkassekommision?

13
21. januar 2012 kl. 15:19

anvende B-post....

..vil det sige Post-Danmarks ansatte tjener mindre når der sendes B-post? Eller er der A-post tillæg mm. :-P

12
21. januar 2012 kl. 15:04

[quote]Det er endnu et eksempel på en desperat regering, der pumper folk for flere og flere penge, ad alle mulige og umulige kanaler.

Der mangler 100 mia i statskassen/år

[/quote]

Målt på finansloven er de Blå og de Røde enige om over 90% at statens budget. Den tidligere Blå regering pumpede jo også lystigt mange penge op ad borgernes lommer.

Statsgælden er cirka 100 mia, men det er jo noget helt andet end at "der mangler 100 mia i statskassen/år" Det kunne for eksempel være fordi der var en gæld på 400 mia, som er blevet afdraget med 30 mia om året i 10 år.

I øvrigt handler denne debat om postbrevkasser. Dem der interesserer sig for fakta kan læse mere her: (https://www.ft.dk/samling/20101/lovforslag/L44/som_vedtaget.htm) Der er ingen tegn på at hverken de Røde eller de Blå har opdaget at de væltede en omkostning til opsætning at nye postbrevkasser i skellet over på tusindevis af danskere. Som sædvanlig var begge blokke mere optaget at at skælde ud på hinanden end på at sætte sig ind i lovforslagets konsekvenser for almindelige danskere. Der var dog en enkelt ordfører, som spurgte til de økonomiske konsekvenser for en familie, hvortil ministeren svarede at portostigningen kunne begrænses til 32 kroner per år ved at anvende B-post....

11
21. januar 2012 kl. 13:37

Jeg synes det er interessant at andre informationsleverandører nu ser det som et ny salgsargument, at de, som en del af deres kundepleje, er villige til at levere til brevsprækken i hoveddøren. Det skal blive sjovt at se om Post Danmarks reklameafdeling tager ideen op. :-)

10
21. januar 2012 kl. 11:34

Mon ikke der er en smart forretningsmand der kan finde ud af at sælge dem fra et andet EU land, så man bare tegner sit abonnement hos hans "forlag".

9
21. januar 2012 kl. 10:40

Så helt fint at du med fiktive adresser osv vil undrage dig at betale ... ikk ?

Jo

Men enig i, at den forrige regering ikke var meget bedre.

8
21. januar 2012 kl. 10:32

Det er endnu et eksempel på en desperat regering, der pumper folk for flere og flere penge, ad alle mulige og umulige kanaler.

skal vi nu ikke rette bager for smed. Der mangler 100 mia i statskassen/år eller 20000/næse. I min husstand er vi 3+2 (altså 100000kr/år) dvs jeg hæfter for ca 50000kr/år af dette voksende underskud - eller 4200 kr/ måned.

det er altså noget af et hul vi alle har.

At kalde det en dummebøde osv er lidt plat.

Men enig det er nok en lidt desperat regering der efter 100 dage fandt ud af at den forrige regering over de forrige små 4000 dage ligesom havde bragt os i denne situation... Men det er ligesom hvis man har købt en bil af Låsby Svendsen og så sender bilen til et forebyggende mekanikerbesøg og så får en ret træls tilbagemelding...

Så helt fint at du med fiktive adresser osv vil undrage dig at betale ... ikk ?

7
21. januar 2012 kl. 08:36

Ja, jeg er spændt på om mit abonnement på Scientific American, som i øvrigt netop er fornyet og løber over 3 år, pålægges denne dummebøde. SA sendes enkeltvis direkte fra USA, så som jeg forstår det, er det tilfældet.

Det er endnu et eksempel på en desperat regering, der pumper folk for flere og flere penge, ad alle mulige og umulige kanaler.

Jeg vil naturligvis prøve på alle mulige måder at omgås disse nye afgifter - evt. kan en fiktiv adresse i et EU-land med videreforsendelse af post måske bruges? Jeg skal nok finde på noget.

6
20. januar 2012 kl. 14:57

Nu er postkassen blevet sat op i postbilens førerside, for at være imødekommende. Det sidste nye er så at posten nu vil anskaffe postbiler med rat i højre side. Andre tosserier som moms og gebyr på udenlandske fagblade vil blot mindske arbejdspresset, da de så bliver elektronisk. Når nu der er sat et "reklamer nej tak"-skilt på inklusive et lokalaviser nej tak, så bliver der kun den post PostDanmark selv sender ud til kunderne. De næste bliver vel licensbetaling for at have en postkasse stående.:-P

5
20. januar 2012 kl. 13:36

Gad vide om nogen som helst hos PostDanmark læser nogle af disse indlæg. I fald det skulle være tilfældet, så er der i hvert fald nogle argumenter, som en hvilken som helst direktør for PostDanmark, som har klaret eksamen til 2. klasse i den stråtækte kan se ikke giver mening - og ikke er gennemtænkt på nogen som helst måde.

Hvis der skulle være nogen hos PostDanmark, der har læst erhvervsøkonomi og ved en anelse om kundebetjening, så bør de vågne op nu. Inden det er alt, alt for sent!!!

4
20. januar 2012 kl. 12:22

Der er vist en del palaver omkring denne "moms" på udenlandske magasiner.

Som jeg forstår det, er det magasiner der kommer ind fra lande der ligger uden for EU. POST har beklaget sig højlydt over lovgivningen, da de skal vurdere i hvert enkelt tilfælde om der er tale om et magasin der skal betales afgift på.

Reelt er der tale om en "toldbehandling", men da der er internationale regler om at man ikke må pålægge told på magasiner, så er det i stedet moms der skal pålægges, og for hver toldbehandling skal POST naturligvis have en betaling.

Jeg håber at man kan se at denne "ekstraindtægt" er hul i hovedet, men den er udtænkt fordi mange danske magasiner bliver trykt udenfor EU og dermed "undgår" dansk moms (og dyr porto fra POST Danmark).

3
20. januar 2012 kl. 12:08

Udenlandske magasiner er postvæsnet ved at sætte en momskontrolafgift på på 160,-

lyder "spændende" - nogen der ved noget mere præcist om det ? Forsendelser fra EU lande bliver vel ikke momsbehandlet af PostDK - det gælder vel også magasiner Forsendelser fra ikke EU lande bliver kun momsbehandlet + told + gebyr til PostDK, hvis deres værdi overstiger 80 kr. (Hæng mig ikke op på det eksakte beløb) Hvilke magasiner er der så tilbage ? Kan det overhovedet svare sig at opbygge et kontrolapparat for at kontrollere dem ?

2
20. januar 2012 kl. 11:11

Men jeg vil da efter 1 marts gå i den røde postkasse med et brev til mig selv. Og mig selv som afsender. Efter loven skal de jo returnere til afsender, så kan de hygge sig lidt med det :D"

Der er ingen grund til at frankere dette brev.

Så sender de jo blot en regning for manglende porto og et stort gebyr. Men postbrevkasseplaceringen betyder, at også dette brev skal returneres.

Det virker ikke særlig gennemtænkt.

1
20. januar 2012 kl. 10:51

Ikke mit udsagn, men jeg synes det er sjovt:

"Som sagt før, nægter jeg at flytte min postkasse 3 meter. Og regnede også med at evt. post ville blive returneret til afsender. De par breve jeg får om året, får mig ikke til at bruge 1000kr på flytning af kassen. Og afsender kontakter mig nok på anden vis når brevet kommer retur. Men jeg vil da efter 1 marts gå i den røde postkasse med et brev til mig selv. Og mig selv som afsender. Efter loven skal de jo returnere til afsender, så kan de hygge sig lidt med det :D"