Ændringer i samfundet vil skabe nye teknologier - med Kendra Bannister, chef for hardware hos Airtame.
Kendra er i dag chef for hardware hos Airtame, en dansk opstartsvirksomhed, der har en produktlinje til trådløse præsentationer, digital skiltning og håndtering af “skyen”, med over 200.000 produkter solgt globalt.
Kendra Bannister er oprindeligt fra Calgary, Canada og uddannet som maskiningeniør ved UBC i Vancouver. I 2012 flyttede Kendra til Danmark for at forfølge en karriere inden for international produktudvikling. Hun har siden arbejdet som ingeniør og projekt- og produktchef inden for teknisk produktstyring i IoT og hardware, der kombinerer mekanisk og elektrisk design, samtidig med at hun har en tæt forbindelse til produktion, forsyningskæde og kvalitetsstyring. Dette har resulter i, at hun har udviklet en dyb forståelse af en række forskellige produktionsteknologier og processer. Kendra påbegynder en Executive MBA fra Quantic (https://quantic.edu/) I efteråret.
Da Kendra begyndte at arbejde hos Airtame blev hun fascineret af at arbejde for en skalérbar virksomhed, der var i gang med en overgang fra første til anden generation af deres primære produkt. Produktet og visionen havde et enormt potentiale og Kendra dedikerede sig til udviklingen. I dag administrerer hun en fysisk produktportefølje, hun arbejder tæt sammen med både organisationens grundlæggere og ledelse i forhold til strategisk planlægning samt sammen med andre afdelinger for at bygge og implementere hardware, oversætte krav til fysiske produkter og sikre, at det kan produceres hos leverandører.
Foto: Kendra besøgte en EMS - Electronic Manufacturing Service for at lære, hvordan de producerer Airtames hardware
Hun besøger jævnligt produktionsfaciliteter for at tilpasse produktkrav til produktionsevne og nyder, oplevelsen af hvordan design, produktion og teknik mødes i denne proces. Hun fremhæver, at en af de mest spændende dele af at arbejde på Airtame er, at de stadig har en størrelse, hvor de hurtigt har mulighed for at indføre nye teknologier i deres køreplan for produktudvikling, og at virksomhedskulturen er fantastisk, fordi folk er villige til at lære og forbedre og alle er interesseret i virksomhedens succes.
7 spørgsmål til Kendra Bannister
1. Hvad finder du spændende ved teknologi lige nu?
Det er meget interessant at følge den globale udvikling af 5G og prøve at forstå, hvordan den udrulning faktisk sker, ikke kun ud fra en teknisk forståelse, men også I relation til infrastruktur og politk. Det er vanskeligt at vide præcis hvordan 5G vil påvirke byer, og hvordan sameksistensen med andre trådløse kommunikationsteknologier, såsom den trådløse WiFi 6-standard, vil udfolde sig. Det vil også være interessant at se, hvordan forskellige lande regulerer det, fordi det går via de kanaler, der allerede bruges af andre trådløse teknologier - hvordan udfaser vi disse gamle radioteknologier og håndterer kompatibiliteter? Det er en enorm udfordring, når man designer trådløse produkter.
2. Hvorfor eller hvordan valgte du den her vej?
Jeg valgte oprindeligt at studere maskinteknik, fordi jeg ønskede at arbejde indenfor et felt, der var både kreativt og som gjorde det muligt for mig at bruge mine analytiske, faktabaserede matematikfærdigheder. Jeg sætter pris på det anvendte videnskabelige aspekt af teknik: problemløsningen. Jeg tror, at tech-branchen giver enorme muligheder for læring og kreativitet og til at arbejde med forskellige teams og fagligheder. Udviklingen foregår hurtigt, og der er så mange forskellige aspekter af teknologi. Jeg er generalist, og jeg kan godt lide, at jeg med denne uddannelsesmæssige baggrund kan anvende mine kompetencer på tværs af en lang række udfordringer med det mål at skabe værdi til kunder og samfund.
Foto: Kendra med 5 prototyper for den nye Airtame 2
3. Hvad har været din største fejltagelse det seneste år og hvad lærte du af det?
Jeg havde en periode sidste år, hvor jeg ikke var til stede som leder af mit team. Jeg rejste meget i forbindelse med arbejdet, og når jeg endelig var på kontoret, så var min kalender fuld af møder. Jeg modtog konstruktiv feedback fra mit team, som var super ærlige, det er en af styrkerne i vores team, de er gode til at reflektere og give feedback, og det hjalp mig til at indse, at jeg var nødt til at ændre, hvordan jeg leder. Jeg var nødt til at forstå deres forskellige måder at kommunikere og ændre min rytme, så de mærker, at jeg var der for at hjælpe med at fjerne udfordringer og hjælpe dem med at prioritere opgaver. Vi var nødt til at tilpasse os og ændre på, hvordan jeg kan være tilgængelig for dem. Som et team kan vi have disse typer samtaler, fordi vi har en base af tillid, der er fremkommet ved at arbejde sammen, stole på hinanden og tale åbent om vores styrker og svagheder.
Foto: Kendra og hendes kollega i Kina, hvor de mødtes med leverandører
4. Hvad er din største daglige teknologiske udfordring?
At afsætte tiden til for alvor at forstå de forskellige typer teknologier - trådløs, web, protokoller, reguleringer osv. Det tager tid at komme i dybden og forstå den fulde historie om noget inklusive de politiske aspekter og hvordan det bliver vedtaget af visse virksomheder og industrier. Det er let at nørde på et område, men når du prøver at opbygge en produktportefølje og se på fremtiden, har du brug for en bred viden om branchen, og det er vanskeligt at finde tid til at opbygge det.
5. Hvad forestiller du dig sker inden for teknologi de kommende fem år og det næste årti?
Vi taler sammen midt i en økonomisk og sundhedsmæssig krise, og jeg tror, vi vil se nogle adfærdsmæssige og samfundsmæssige ændringer som et resultat af krisen, hvilket også vil påvirke vedtagelsen af nye teknologier.
Denne nye globale økonomiske situation vil hurtigt udrydde produkter og løsninger, der ikke skaber værdi for brugere. Det er derfor en super interessant tid for tech-verdenen, fordi produkter, der ikke viser værdi hurtigt vil blive udelukket. Derudover påvirker det måden, hvorpå virksomhederne ser på risiko og lokal produktion. Det vil ændre, hvordan forsyningskæder fungerer, og hvordan virksomheder afsætter penge til risiko.
I det næste årti vil vi højst sandsynligt fokusere på de nuancerede dele af teknologien under hensyntagen til etiske, juridiske og sociale konsekvenser. Et eksempel på dette er selvkørende køretøjer. Teknologien til selvkørende biler er allerede anvendt af alle bilproducenter - det er i deres R&D-pipeline. Den proces, vi befinder os i lige nu, handler om hvordan vi navigerer i ændringerne af de grundlæggende systemer i betragtning af, hvordan disse industrier fungerer og påvirker hinanden, ikke mindst i, hvordan vi kompenserer for det inden for områder som forsikring, infrastruktur, juridisk, etisk osv.
6. Hvad har været dit favorit-projekt indtil nu og hvorfor?
Airtame 2, den anden generation af vores trådløse skærmdeling og hardware til digital skiltning. Vores anden version har en ny “form factor” og forbedrede trådløse muligheder. Vi stod over for en hurtig onboarding og en stram deadline for lancering, hvilket betød, at alle måtte forblive synkroniserede, fokuserede og at vi måtte arbejde tæt sammen som team og bevæge os samlet mod et fælles mål. Vi havde meget støtte fra organisationen. Det var super spændende, fordi det var et internationalt samarbejde, vi var nødt til at koordinere med partnere over hele verden, rejse og lære meget. Det var meget givende. Airtame omfavnede det produkt, vi lavede, og hele virksomheden stod bag det, og nu er det blevet det produkt, Airtame sælger.
En anden værdig kandidat er det modificerede VR-headset til demon-rutsjebanen i Tivoli - dette var i en tidligere stilling, men det var et sjovt projekt at arbejde på!
7. Hvad skal vi holde øje med i fremtiden?
Skævheder i forhold til teknologi - særligt i forhold til i maskinlæring. Det er noget, der let glemmes, og det er virkelig vigtigt, når du bruger et computerværktøj,”garbage in equals garbage out” (GIGO). Hvis du fodrer datasættet med et hvilket som helst niveau af statistiske skævheder, afspejler de lærte resultater også disse skævheder. Den der ofte reflekteres er af sociologisk karakter: race, klasse, køn.
Der var et eksempel med Amazon - BoingBoing eller Amazon - The Verge hvor CV'er (genoptages) blev fodret med sexistiske data, og lige pludselig fik enhver omtale af en kvinde den kunstige intelligens til at afvise dette CV. Disse skævheder kommer ikke ud af en bevidst indsats, det er bare matematik, men det relaterer til de data, der udvælges. Vi skal være forsigtige, når vi vælger den data, som maskinerne skal lære af og vi har brug for kontrol for at evaluere software for skævheder og i opfølgningen af deres implementering.
Læs mere om Kendra Bannister her:
Airtame: https://airtame.com/
LinkedIn: LinkedIn
Greater Spaces er en blog af Majken Overgaard og Vanessa Julia Carpenter, hvor vi udvider fortællingen om, hvad teknologi er, og hvem der skaber den. Vi taler med danske og internationale kvindelige rollemodeller inden for teknologi og indimellem disse interviews deler vi info om de mest interessante ting, der sker omkring os - med fokus på diversitet.
