Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

To år efter ph.d.-forsvaret: Den sidste artikel

15. december 2017 kl. 00:375
Artiklen er ældre end 30 dage

Klokken er 23:27 torsdag aften.

Jeg åbner dokumentet "Response letter v5" og gemmer det i en ny version "Response letter v5_jrdl".

Dokumentet indeholder udkastet til et svar til de reviews, vi for en god måneds tid siden fik på et manuskript, vi havde indsendt til et tidsskrift i september.

Jeg har tidligere i dag modtaget udkastet fra min tidligere ph.d.-vejleder på DTU, som har lavet endnu en iteration på svarbrevet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det meste af svaret har jeg set før, og jeg har mest fokus på detaljerne i svaret til én af vores reviewers, der har stillet spørgsmålstegn ved de beregninger, jeg har stået for.

Jeg løber svarbrevet igennem, indfører en bunke mindre rettelser og sender dokumentet retur. Forhåbentlig kan vi meget snart indsende det sammen med et revideret manuskript til redaktøren for tidsskriftet.

Manuskriptet er det sidste fra projekter og resultater fra min ph.d.-periode.

Det er i dag, fraregnet to dage, to år siden at jeg forsvarede min ph.d. på DTU, og det sidste arbejde derfra er altså kun lige ved at være færdig til udgivelse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg arbejder i dag ikke længere på DTU, ej heller i akademisk forskning, men i en virksomhed. Men jeg vil gerne have alt arbejdet færdigt og publiceret i videnskabelige tidsskrifter alligevel.

Der er sikkert andre, som ikke havde givet at sidde (endnu) en sen aften og nørkle med detaljerne - men jeg vil gerne være færdig, og det føler jeg først, at jeg er, når der er bundet en pæn, videnskabelig sløjfe på det her projekt også.

At bedrive forskning er ikke noget, man gør en sen aftentime hér og dér, og en halv søndag i ny og næ. Det kræver mange timers koncentreret arbejde og refleksion, og det er ubetinget et fuldtidsarbejde.

Det er to år siden, at jeg forsvarede min ph.d., og det sidste arbejde og den sidste videnskabelige artikel kan forhåbentlig snart udgives.

Det føles godt og afsluttet.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
16. december 2017 kl. 11:31

Hej Jakob - tillykke med at du når i mål. Det var dog utrolig langt tid det har taget at få den sidste artikel udgivet ... mere end 2 år! Tæller du fra første indlevering? Normalt vil jeg mene at det lader sig gøre at få artiklerne udgivet hurtigere end 2 år - en så lang procestid igennem systemet høres lidt sygt ud. Fortæl gerne lidt mere om hvorfor det tog så langt tid.

5
16. december 2017 kl. 12:40

Hej Claus,

Tak ska' du ha'!

Nej, det har ikke taget to år med lige præcis den her artikel; vi indsendte den, som jeg skrev, i september, så vi er foreløbig oppe på et par måneder, hvilket ikke er usædvanligt.

De to år tæller jeg fra mit ph.d.-forsvar - som var i dag for præcis to år siden. I den mellemliggende periode har mine tidligere DTU kolleger og jeg færdiggjort fire manuskripter, hvoraf tre allerede er udgivet, og det fjerde altså er det omtalte.

De forskellige teorier og resultater i disse manuskripter var alle i en eller anden form under udvikling, før jeg afsluttede min ph.d. - nogle næsten klar til indsendelse, andre relativt ufærdige og med behov for relativt meget arbejde.

Mvh Jakob

2
15. december 2017 kl. 23:16

Har i en årrække forfulgt et mål om et par publikationer. De kommer vel i mål en gang :-)

4
16. december 2017 kl. 12:30

Tror du, at de gør det?:-)

Jeg synes, det er svært at få den slags gjort færdigt, medmindre der er meget klare aftaler om, hvad der skal til for at det bliver færdigt, samt hvem der gør hvad for at få det gjort færdigt. Jeg lavede, før jeg sluttede på DTU, så mange sådanne aftaler, som jeg kunne komme til, fordi jeg vidste, at det ville blive svært uden denne klarhed.

1
15. december 2017 kl. 11:11

Det er godt at erfare, at du har det nødvendige overskud til at få de sidste rettelser med efter review - og få afleveret din publikation, så den kan indgå i den samlede globale forskningsviden. Det kunne måske være en god historie i et af DTUs medier - det kan jeg prøve at gå lidt videre med. (Er placeret i den centrale kommunikationsenhed.)