Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

7 minutters nervepirrende drama

25. juni 2012 kl. 09:016
Artiklen er ældre end 30 dage

Gør klar til at spænde sikkerhedsbæltet og have de nødvendige beroligende ingredienser indenfor rækkevidde mandag den 6. august kl. 7.31 dansk tid.

Curiosity er på vej mod Mars i rumsonden Mars Science Laboratory og skal efter planen lande den 6. august i det store Gale-krater. Curiosity vil ramme den tynde Mars-atmosfæren med 21.000 kilometer i timen og blive bremset ned, hvorefter faldskærme og et kransystem sikrer, at Curiosity kommer velbeholdent ned på Mars-overfladen.

I denne video beskriver Nasas ingeniører, hvordan det skal foregå og de mange risici som er forbundet med landingen.

Remote video URL

Artiklen fortsætter efter annoncen

Se grafik af Curosity her

Remote video URL





Læs også: Se Mars-bilen Curiosity




Læs også: Mars-bil på størrelse med en Mini Cooper klar til at spotte liv

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
27. juni 2012 kl. 20:08

Kom til at tænke på om støv også kan nedsætte radiatorernes varmeafgivelse, og dermed mindske effekten? Det vil sikkert ikke have samme effekt som på solpaneler, men betydningsløst er det vel ikke. En termogenerator har jo den fordel, at den virker bedst i Marsvinteren, modsat solpaneler.

5
25. juni 2012 kl. 13:52

Det har den bonus at man ikke er afhængig af sollys til at oplade batterierne eller at lukke ned for vinteren, RTG'en producerer nok varme til komponenterne til at man kan operere hele året rundt.

Men er det ikke noget med, at den faktisk kun har brændstof til et par uger? Jeg synes jeg læste, at missionen er berammet til kun ganske få dage - uvist af hvilken grund.

Edit: Undskyld - jeg tog fejl. Det var ikke 14 dage men 14 år ;) Ups.

3
25. juni 2012 kl. 11:15

Curiosity er drevet af en Radioisotope Thermoelectric Generator (RTG), en slags atomreaktor, ligesom Viking landerne havde det.

Det har den bonus at man ikke er afhængig af sollys til at oplade batterierne eller at lukke ned for vinteren, RTG'en producerer nok varme til komponenterne til at man kan operere hele året rundt.

2
25. juni 2012 kl. 11:12

Atomkraft :)

1
25. juni 2012 kl. 10:58

Hvad driver egentlig Curiosity? Synes ikke jeg kan se nogle solpaneler.