Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

3 ting der sker lige nu (udover covid-19): CPH:DOX, Recode Decode og Little Pink Maker

17. marts 2020 kl. 18:24
Artiklen er ældre end 30 dage

Velkommen til vores blogpost nummer 2. Vi er alle ramt enten direkte eller af effekterne af pandemien. Derfor anbefaler vi film på CPH: DOX, en podcast og undervisningsmateriale, der har det tilfælles at det kan gøre os klogere og aktivere os i en svær tid.

»To gange om måneden interviewer vi kvinder der arbejder med teknologi med henblik på at udvide fortællingen om, hvad teknologi er og hvem der skaber den. Indimellem deler vi info om de mest interessante ting, der sker omkring os lige nu.«

CPH:DOX

Ligesom mange andre er CPH:DOX også ramt af nedlukningerne i kølvandet på COVID-19. Men nu er hele filmfestivalen genopstået som digital platform og alle film er tilgængelige online. Det betyder, at du nu kan leje alt det, du ellers var lige ved at gå glip af. Vi skal selv se de her to:

Margaret Atwood: A Word after a Word after a Word is Power

Dokumentar om forfatteren bag kultromanen “A Handmaid’s tale”, der senere blev til en TV-serie på HBO. Science fiction og fantasy har haft afgørende betydning for vores teknologiske udvikling. Det er ofte her idéer til, hvordan fremtiden kan/bør se ud, beskrives for første gang. Mange opfindere fremhæver hvordan litteraturen påvirker deres tanker om hvad der er muligt at udvikle. Derfor (og fordi vi elsker Margaret Atwood) anbefaler vi denne her film på dette års digitale CPH:DOX:

iHuman

Filmen er anbefalet af mange, heriblandt IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) der viste den i efteråret. De fremhæver filmen fordi den har unikke interviews med blandt andre “the father of AI” Jürgen Schmidhuber” og “Ilya Sutskever, the chief scientist at Elon Musk’s OpenAI”. Vi ser den fordi vi er interesserede i filmens kritiske blik på både muligheder og fremtidige skræmmescenarier. Se filmen her.

Recode Decode

Recode Decode er en podcast skabt af tech-journalisten Kara Swisher, der rapporterer fra Silicon Valley og har fokus på teknologi. I de tre seneste episoder har hun fokus på corona-virus. I de seneste tre episoder (11. og 13. Marts interviewer hun henholdsvis Dr. Loyd Minor, der er dekan på Stanford University, School of Medicine samt Ron Klain, der håndterede ebolaudbruddet under Præsident Obama om udbruddet. I den nyeste episode fra 16. Marts taler hun med Maggie Haberman fra New York Times om Præsident Trumps reaktion på udbruddet i USA. Vi kan varmt anbefale Recode Decode, find den i din yndlings streamer eller lyt til dem her.

Little Pink Maker

Chan’el Vestergaard er kendt som Little Pink Maker, hun afholder workshops online og offline med udgangspunkt i videnskab og design og håndværk. For at hjælpe børnefamilier har hun netop lanceret en række hands-on oplevelser for børn og deres familier, som let kan laves derhjemme. De første to lærer dig at ekstrahere DNA ud af jordbær og hvad bobler egentlig er lavet af og hvordan man kan fange dem. Snart kan du læse et interview med Chan’el her på bloggen, i mellemtiden kan du følge med her.

Næste uge...

Næste uge interviewer vi Paula Petcu, der til daglig arbejder som digital health specialist i en større dansk medicinalvirksomhed, men i weekenderne bygger sin egen humanoide robot!


Greater Spaces er en blog af Majken Overgaard og Vanessa Julia Carpenter, hvor vi udvider fortællingen om, hvad teknologi er, og hvem der skaber den. Vi taler med danske og internationale kvindelige rollemodeller inden for teknologi og indimellem disse interviews deler vi info om de mest interessante ting, der sker omkring os - med fokus på diversitet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger