Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

2% fra eller til

27. februar 2020 kl. 09:36113
Artiklen er ældre end 30 dage

Nu er det så godt som givet at Corvid-19 har nået pandemi-status og hvis der ikke sker nogle katastrofale mutationer siger de nuværende tal at der om nogle måneder er 2% færre personer over 50 år på kloden end der ellers ville have været.

De 2% er et foreløbigt tal, det er formodenligt for lavt fordi der er folk der dør udenfor sundhedssystemets rækkevidde, ikke mindst i udkantsverden, og det er formodentligt for højt fordi alt tyder på at der er mange der kan sprede smitten uden at have symptomer nok til at nå med i statistikken.

Den helt store ubekendte er om der sker en mutation undervejs som øger dødeligheden og det er her alle fagfolkene holder vejret, men indtil videre ser Corvid-19 ikke ud til at være forandringsparat.

To procent lyder ikke af meget i forhold til at container-branchen taber 350 millioner dollars om ugen og det er formodentligt årsagen til at man ikke fik stoppet Corvid-19 mens tid var.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Signalet i Europa end endnu ikke slået igennem på SSI's overvågning af dødeligheden, der altid er nogle uger bagud, fordi papirarbejdet omkring dødsfald ikke er noget nogen skynder sig med.

At det netop er Italien der blev brohovedet ind i Europa forbavser mig overhovedet ikke. Der er stadig en vis "landlighed" over sundhedsbranchen, specielt i Norditalien, hvor influenza-lignende symptomer ofte udløser en anbefaling om at "tage hjem til mor og få noget god mad".

I USA har man første sygdomstilfælde man ikke kan sætte i forbindelse med nogen kendt smittevej, men det var nærmest forventet: USAs sundhedssystem er optimeret efter så få hospitalssenge som muligt, med så høj profit som muligt og derfor undgår de fleste USAnere at komme i kontakt med systemet hvis de på nogen måde kan. Den primære årsag til personlig konkurs i USA er hospitalsregninger. At landets ledelse er en farce og at netop epidemi-overvågning og -beredskab er blevet ramt af tossekongens tilfældige udfald er nærmest en detalje i den sammenhæng.

Herhjemme har vi indrettet ældreplejen så kommunerne spare mest muligt efter en epidemi: De ældre med det ringeste helbred har vi stuvet sammen på fortravlede og "lean"-plagede plejehjem og alderdomshjem, resten får nogle få minutters besøg af stressede "lean"-overvågede hjemmehjælpere, der ikke har fået allokeret tid til holde øje med om "den visiterede" hiver lidt mere efter vejret.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ialt er der 2.2 mio danskere over 50 år, så hvis de 2% holder og det bliver en pandemi hvor alle udsættes for smitte, taler vi om 40 tusinde ekstra begravelser.

Godt man ikke er kirkesanger i det her forår.

Politisk kan det give mange efterdønninger, 40 tusinde vælgere er i runde træk to hele sæder i folketinget.

Nogle partier har mange gamle vælgere, andre partier er for unge til at have gamle vælgere.

Oveni er der geografisk stratifikation: Mange dele af udkantsdanmark kæmper med at fastholde og tiltrække de unge, mens de gamle i indkantsdanmark skorer friværdien og flytter på landet.

I udlandet er der endnu mere stratifikation: Florida er f.eks et meget yndet sted at nyde sit otium, ikke mindst fordi delstatens konkurslovgivning er således indrettet, at en hospitalsregning aldrig kan sætte dig på gaden og Florida er som bekendt en af de mere indflydelsesrige delstater når USAnerne stemmer.

Tiden vil vise om Corvid-19's dødelighed krydser grænsen fra tragedie til statistik, men jeg kan oprigtig talt ikke blive sur på det unge menneske der i en klimadebat skrev "A world with 2% fewer old idiots ? I'll take it..."

phk

113 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
113
17. juli 2020 kl. 11:15

Der har primært været fokuseret på dødeligheden i forbindelse med Covid-19.

Nu er der dokumentation for, at de neurotoxilogiske virkninger af sygdommen er væsentlige: https://elpais.com/ciencia/2020-07-16/mas-de-la-mitad-de-los-espanoles-ingresados-por-coronavirus-han-desarrollado-problemas-neurologicos.html

Mere end halvdelen af dem, der har været indlagt, har neurologiske problemer.

Dette virus er i stand til at bryde igennem det forsvar, som ellers isolerer hjernen fra infektioner fra virus og bakterier i resten af kroppen. Sygdommen er derfor i lige så høj grad en neurologisk sygdom som lungesygdom.

112
8. marts 2020 kl. 21:31

Læs Lone Franks seriøse artikel

Den er desværre bag betalingsmur.

Lone Frak er en virkelig god videnskabsjournalist, og jeg er meget ked af der ikke kommer flere "24 spørgsmål til professoren".

Men, hun har også sine egne, lettere religiøse kæpheste. F.eks. har hun udtalt, hun fravælger økologi og specifikt går efter fødevarer der indeholder gmo, eller er fremstillet vhja samme.

111
8. marts 2020 kl. 16:22

<< jeg kan oprigtig talt ikke blive sur på det unge menneske der i en klimadebat skrev "A world with 2% fewer old idiots ? I'll take it...">></p>
<p>Ualmindeligt dumt sagt af "det unge menneske". Og dumt af bloggeren ikke at tage afstand fra det.

Har PHK cyanidpillen klar, eller vil han det overlade til sin datter at tage beslutningen, når han selv bliver en del af "ældrebyrden", som det i modsætning til "indvandrerbyrden" er legitimt at tale om?

106
3. marts 2020 kl. 09:08

Jamen, det er da dejligt at man nu har en 100% fejlfri testmetode. Men den pågældene kvinde havde stadig symptomer da hun blev erklæret rask. Så jeg tænker at der var tale om en falsk negativ.

Jeg ved ikke, hvilken "pågældende kvinde" du henviser til, så det er lidt svært at forholde sig til. Har du et link til sagen?

Hvis det er de "raske smittespredere" PHK skriver om, så er der intet underligt i det. De er smittespredere fordi de er smittet med virus (og vil derfor teste positiv, hvis man tester dem), men raske fordi de (endnu) ikke har symptomer på sygdommen. Her går kontroversen ikke på om de bliver fanget i en test, men på om de kan smitte til trods for at de ingen symptomer har.

Det er helt normalt ift. virussygdomme at man er inficeret, men ikke er syg. Du kan fx. være inficeret med herpes-virus og udskille virus i spyt (og dermed smitte) samtidig med at du er 100% symptomfri.

105
2. marts 2020 kl. 19:23
103
2. marts 2020 kl. 17:27

Disse testkit er ikke ufejlbarlige. Der er altid en vis procentdel af falske positive og falske negative.

Jeg har tidligere arbejdet med de relevante molekylærbiologiske metoder, dog primært på bakterier og ikke vira, og inden for et helt andet felt end det sundhedsfaglige. Metoderne er dog de samme,

I øjeblikket benytter man en metode kaldet Real-time reverse-transcription polymerase chain reaction (rRT-PCR). Jeg vil ikke gå nærmere i detaljer med det tekniske, men pointen er at testen detekterer virus' RNA i den prøve man har taget. Man har målrettet testen mod RNA som kun findes i denne virus. Derved sikrer man at den ikke fanger RNA fra andre vira. Falsk positive er derfor i praksis ikke eksisterende, men ville omvendt ikke være det helt store problem alligevel.

De mere alvorlige falsk negative er (rent test-teknisk) også mere en teoretisk ting. Der skal nemlig ikke være meget mere end 3-5 RNA-kopier i prøven førend testen slår ud som positiv. Den er meget fintfølende.

Det største problem er altså ikke så meget testen i sig selv. Der hvor det kan halte er ved prøvetagningen. Hvis man poder fra halsen, men virus sidder dybt i lungerne, får man den ikke med og kan derfor ikke fange den med testen. Her vil man typisk tage mindst to prøver fra samme patient, men fra forskellige steder. Derudover kommer menneskelige fejl som sjusk, forlagte prøver osv.

En anden måde at teste på, er en serologisk test af antistoffer mod virus i blodet. Fx. via den såkaldte ELISA-test. Her fanger man folk, der har været syge i et stykke tid eller endda er blevet raske igen. Denne test er nok mere relevant rent forskningsmæssigt end som dagligdags værktøj fordi den er lidt på bagkant.

101
2. marts 2020 kl. 15:07

Er jeg den eneste som er bange for at jeg blev dummere af at læse denne blog? Et virvar af antagelser og konsekvenser. Manglende opfølgning på strøtanker. Alt i alt, bare en masse vrøvl. Sidste gang jeg læser denne blogger...

100
1. marts 2020 kl. 22:20

Tiden vil vise om Corvid-19's dødelighed krydser grænsen fra tragedie til statistik, men jeg kan oprigtig talt ikke blive sur på det unge menneske der i en klimadebat skrev "A world with 2% fewer old idiots ? I'll take it..."

Ubehagelig aldersfascistisk kommentar! Herudover antydes, at alle ældre mennesker er "klima-benægtere". Ikke værdigt i en blog på Ing.dk.

99
1. marts 2020 kl. 17:18

@EB: Den spanske syge var for 100+ år siden ;-)

Jeg har f.eks. ikke haft influenza siden jeg for 27½ år siden kom hjem fra 5 års udstationering i EU landet Frankrig!

Så nu er jeg rigtig spændt på om jeg dør (slipper før tid, for god opførsel) i denne omgang (CoViD-19). Ellers er der nok ingen vej uden om, at dele den indsigt jeg fik for 24+ år siden, da jog "undrede" mig over, hvor langsomt SW-programmer kørte på DTU: jeg kunne med min digitale erfaring forklare, hvad et program, der var 2 timer om at køre til ende, lavede i 5 (fem) minutter. Det passede iøvrigt fint med hvad jeg havde set da jeg lavede en pilot af Zeta Systemet (GIS) i 1983, der kørte 60 gange hurtigere efter optimering! Optimeringen var aggregering af punkter til linje-segmenter i en CODASYL database - VAX/DBMS v1.0. 15 minutter blev til 15 sekunder! Det er godt at undre sig;)

Zeta Systemet blev iøvrigt i 1994 afløst af ESRI's ArcInfo,der ligeledes benyttede sig af "bokssøgning" og aggregering af punkt-kæder.

Mere om det om 6 måneder - måske. Nu skal jeg lige miskre-diteres med de sædvanlige nedad tommelfingre (dislikes).

97
1. marts 2020 kl. 15:23

DRs huslæge, husker ikke hans navn, men han har sådan et venligt ansigt, og så er han meget beroligende, fortalte igår på TVA, at det bare er en influnza, hvor 80 % næsten ikke har nogen symptomer men hvor de 20 % dog får en slem omgang.

Nååå! Bare en influenza det kender vi da allesammen! Det var det man for 90 år siden kaldte den spanske syge som mellem 20 og 40 millioner døde af. Nu kan der da efterhånden ikke være flere der er bekymrede.

96
1. marts 2020 kl. 11:02

Vi har et ny produkt

Vi har et edb program - som vi hemmeligt kan instalere og 80% går rundt med det i 10 dage, hvor vi hemmeligt kan vidre instalere det til andre. 20 % har et Antivirus system som bekaemper vores edb program, som vi har kodet til at smadre brugerens PC i 2-3% af tilfaeldene.

Ok - Kan edb produktet blive en vinder... Tja.. Nok.

I programmet har vi indbygget en funktion som automatik justerer de 2-3 % til 10-15% hos dem med gamle PC'er. Og vi har en hemmelig mulighed for at ødelaegge fleres PC'er, skulle vi ønsker det senere.

OK - vi får nok hurtigt produktet godt rundt i verden, da reelt ingen lukker store PC netvaek i de 14 dage, der vil draebe vores edb program.

Så i alle de lande hvor der er mange naive nyttige idioter - der får vi store markedsandel.

Vores program er gratis - og vi giver det til dig, hvor vi kan... 24-7-365

GOD 1. APRIL... UPS... LIDT FOR TIDLIGT

(sort humor)

94
1. marts 2020 kl. 10:22

Der mangler en kategori, lidt speciel for den her sygdom:https://nypost.com/2020/02/27/woman-who-recovered-from-coronavirus-tests-positive-for-it-again-in-japan/

DRs huslæge, husker ikke hans navn, men han har sådan et venligt ansigt, og så er han meget beroligende, fortalte igår på TVA, at det bare er en influnza, hvor 80 % næsten ikke har nogen symptomer men hvor de 20 % dog får en slem omgang. Af en eller anden grund så blev jeg meget utålmodig netop da han var kommet frem til det, og var ikke i stand til at følge indslaget mere.

Nu har vi som art længe været kendt for at eksperimentere med naturen, så det er ikke udtryk for nogen uret, når naturen begynder at eksperimentere med os. Den her livsglade skabning, naturgroet livsform, har nu fundet 7,7 milliarder containere, fyldt med god mad fin indbyrdes og sammenhængende logistik, perfekt livsgrundlag, når man skal eksperimentere med nye friske udgaver af sig selv. En lærd repræsentant for containerne beroligede også containerne med, at en så intelligent livsform, som et coronavirus, på ingen måde er interesseret i, at containerne skal gå til grunde, derfor sørger de for ikke at gøre det af med for mange af dem.

Markedsintegrationen, den globale økonomi, det moderne samfund og corona i smuk forening, det kan ikke blive andet end en win win situation.

EU-kommissionen er helt enig. Det ville være misforstået at begynde at lukke grænser og den slags. Det er kun mod Tyrkiet, at man holder fast i grænsen, fordi de 3,7 millioner negere ikke skal komme her af bekvemmelighedsgrunde. Og Erdogan skal ikke bare droppe aftalen om at holde dem uden for EU, for hans krig i Syrien mod kurderne har han selv valgt at gå ind i, så når Putin bomber hans stakkels soldater synder og sammen, så er det ikke noget, som vi i EU/nato skal tage os af. Det kan han så ikke forstå, hvorfor der er udsigt til en ny bølge indvandrere syd fra.

For øvrigt, så har alverdens investorer da slet ikke forstået noget, når de lader verdens aktier miste, hvad der svarer til 5 billioner US$ på en uge. Måske var det dem, der skulle følge med i DRs saglige beskrivelse af coronaen. Det er jo bare en influenza, små livsglade eksistenser, der vil lege lidt med sit eget livs kode, og har os som livsgrundlag! Vi vinder alle på det! (+ - et par %)

92
29. februar 2020 kl. 21:26

Kinesiske læger har kontinuert fulgt 138 patienter indlagt i perioden 1. jan - 3. febhttps://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2761044

Alle indlagt med 19ncov lungebetændelse. Status 3. feb:

  • 34 % udskrevet
  • 4,3 % døde
  • 56 år i snit, de ældste hårdest ramt.

Rigtigt mange symptomer. Det fremgår, at man afprøvede kendte antivirale, antibakterielle midler og binyrebarkhormon forsøgsvist, men kunne ikke se nogen effekt. Som beskrevet før er folk med hjertekar-sygdomme og diabetes mest udsatte. Mange var blevet smittet på hospitalet.

93
29. februar 2020 kl. 21:26

Jeg er ikke helt klar over hvad dit spørgsmål går på,

Det e jeg heller ikke selv. En del af det er vel at det er surt at skulle afsted før tid fordi nogle regeringer frygter at spillere på aktielotteriet går glip af en forventet gevinst. Der er jo ikke tale om at nogen skal fryse eller gå sulten i seng.

Jens Ole Stilling skriver i en anden ing.dk-tråd under: https://ing.dk/artikel/minister-tv-2-ansat-naeppe-sidste-smittede-med-corona-herhjemme-232496#comment-958462Han skriver: Hvis nogen skulle være interesseret i hvad som foregår ude i verden, og giver dette link som ser interessant ud: https://youtu.be/quDYb_x54DM

90
29. februar 2020 kl. 15:36

Mener at have hørt et rejsebureau, tale COVID-19 helt ned til en triviel influenza. Kan  ikke huske at der var samme antal isolationsstuer og temperaturscreeninger i lufthavnene da sidste års influenza epidemi toppede.

Hvem tør fortælle i klart sprog hvad der foregår?

Eller er alle der taler privatkapitalismen imod på forhånd er dømt til at være den type socialister der uden betænkning halshugger alle adelige, lade mange millioner bønder sulte ihjel for at slutte med at tvangsansætte alle med længerevarende uddannelse til hårdt markarbejde.

88
29. februar 2020 kl. 04:17

Læren er, at både Coronavirus og alm. influenza er potentielt dræbende. Så er man smittet, er det ens pligt at gøre sit yderste for at undgå at smitte andre. Og så er det lige meget om man kun føler svage influenzasymptomer. Er man smittet, er man smittet.

86
28. februar 2020 kl. 20:06

Jeg vil ellers anbefale Anders Fomsgaards bog "Det er bare en virus". Den er rigtig god at få forstand af, og AF har rejst rundt i verden, og forsket i virus, og arbejdet hands-on med fx Ebola og de andre grimme. Bogen er velskrevet og burde være til at forstå for folk med en anelse videnskabelig forståelse/viden.

Man kan låne den via Ereolen (appen eller i browserversionen), hvis man har en 4-cifret pinkode til sit lokale bibliotek. Ellers kan man købe den,


I øvrigt har rødhårede personer en lavere smertetærskel, det er videnskabeligt påvist. Som rødhåret kvinde kan jeg da tale med om (kvinder har en lavere smertetærskel end mænd), at man bare skal "tage sig sammen og er pivset", fx ved barnefødsler. For man kan jo ikke have mere ondt- end alle andre?!

Mvh Tine A. PS: Efter den genlæste jeg, Steven King: "The Stand"- og bing! viste coronaviraet sit grimme hoved. Men det er nok bare et tilfælde....

85
28. februar 2020 kl. 20:05

Ventilation uanset manuel eller automatiseret er ingen nytte til hvis lungemembranen er nedbrudt og væske derved siver ud i alveolerne hvor gasudvekslingen foregår (malignt COVID-19 forløb).

Derfor må primære skanse være supplement med ilt - undtaget de tilfælde hvor patienten ikke selv trækker vejret f.eks. medulla-traume, polio (næppe sandsynligt trods alt) eller lignende, som sætter åndedrætsrefleksen ud af funktion.

Har man nok vand i lungerne/lungemembranen er tilstrækkeligt skadet til ikke længere at møde iltbehovet kan man ventilere alt det man vil, patienten vil miste livet uanset - desværre

83
28. februar 2020 kl. 16:48

Der findes en del produkter som

https://uvsterilesolutions.com/

The Handle Attendant is a special set of UVC light fixtures that are mounted above and below an ADA approved bathroom door handle to safely and effectively self-sterilize the door handle in seconds after each use with UV Technology

79
28. februar 2020 kl. 15:05

Nogen der ved hvor lang tid det tager at rense en operationsstue eller en flyvemaskine med sort lys "ultraviolet stråling"?

Det kan du læse lidt om her: https://naturligdesinfektion.dk/uv-lys-virkemaade/

Vær opmærksom på at lyset skal være UV-C.

LED sortlys lamper udsender UV-A, og det virker ikke. Det gælder også de fleste andre sortlys lamper.

UV-C giver i øvrigt celleskader, og dermed hudkræft, så pas på.

Men hvis mange rører ved f.eks. dørhåndtag, så er UV-C fint til desinfektion.

77
28. februar 2020 kl. 14:28

Nogen der ved hvor lang tid det tager at rense en operationsstue eller en flyvemaskine med sort lys "ultraviolet stråling"?

Tænker det ikke er nok at skifte pæren til kabinelyset i taxi der har kørt med hostende Italienere, men hvor meget i tid og i intensitet skal der egentlig til?

Det vil i så fald også kunne rense mælkekartonér fra Jylland, 14 dage gammel mælk skal ellers være UHT.

75
28. februar 2020 kl. 14:17

Hvorfor så mange gætterier om hvor mange der smittes, hvis vi taler om farlighed må det letteste være se hvor mange der plejer at dø i de forskellige kattegorier, dvs aldersfordeling i de enkelte områder korigeret for periodens vejrforhold og eventuelt andre epidemier.

Corona fatality = faktisk fatality - forventet fatality

74
28. februar 2020 kl. 14:07

Korrrekt Jacob Man kunne håndventilere.....men alt har en ende....også livet ...og det er desværre en af lægernes sure pligter at vurdere hvornår tiden er inde. I det tilfælde om respiratorer jeg skrev om var der to af fem, der var hjenedøde på andet år og den person som fik en af deres respiratorer, var en ung mand der var styrtet på sin motorcykel og som var ret bevistløs da han kom ind på hospitalet

Men har man siddet vagt som ventilatør i sin studietid, ville man også ind imellem være blevet spurgt af den vagthavende læge, om man ikke trængte til en pause, hvilket var helt sikkert at man gjorde og når man så vendte tilbage var patienten desværre død.

73
28. februar 2020 kl. 13:21

Det er nok lige en anelse for unuanceret. I Europa kan der blive registreret flere årsager til død - fx lungebetændelse som følge af virus. I Kina bliver der registreret en dødsårsag - fx lungebetændelse. Der vil kun komme til at stå virus hvis at vedkommende har fået den diagnose. Så virus dødsfald vil formentligt være underraporteret i Kina af den grund

72
28. februar 2020 kl. 12:42

Det er en fin artikel om emnet Covid-19 virus og hvad det kan resultere i. Jeg er ikke fagmand men vil give et andet bud.

For det første forventer man at dødligheden vil være ca 0,7% i Den Vestlige verden vs i kina hvor den er 2-3%.. Årsagen skyldes måden vi bor på og vores sundhedsvæsen som er bedre og andre årsager ( vi bor også mere rent og ikke så tæt sammen ).

Hvad angår hvor mange som dør så mener jeg ikke vi kan forventer 40.000 men noget færre, for det er jo ganske normalt at folk dør af influenza de par gange hvert år vi har en Dansk "epedemi".. Og den Danske influenza er iøvrigt mere dødelig end Covic-19 indtil videre. Jeg siger bare om det er covid-19 eller Dansk influenza som tager livet af folk gør reelt set ingen forskel, begge virus skal jo kæmpe om de samme "gamle/svage patienter", og jeg tvivler på vi vil se flere dødsfald end normalt for om folk dør af den ene eller anden virus er bedøvende lige meget i det store billede.. Det er normalt. Covid-19 slår primært folk ihjel som primært er ældre borgere og folk som i forvejen har dårligt imunforsvar eller er svækket pga. sygdom.. Men det gør den Danske influenza jo også.

71
28. februar 2020 kl. 12:02

I nødstilfælde kan der vel håndventileres på samme måde som man måtte ved polioepedimien..

68
28. februar 2020 kl. 11:36

Du burde nok læse lidt op på, hvor meget af sundhedsvæsenets viden, der er evidensbaseret, <strong>og ikke regnet ud med ingeniørmæssigt krakileri. Hint: Det er en ganske stor del. Sådan er der forskel på faggrupper.</strong>

Kan du ikke uddybe forskellene mellem de to faggrupper lidt?

Jeg kunne godt tænke mig at blive oplyst af Jan Nielsen om min faggruppes krakilerier som modsætning til det evidensbaserede sundhedsvæsen.

65
28. februar 2020 kl. 10:56

er USA i en kategori helt for sig selv

tja - lidt forældet viden du videregiver

27 feb 2020 " 6:03 pm: CDC to test more suspected cases after revising guidelines

The Centers for Disease Control and Prevention said it revised its guidelines to allow clinicians across the U.S. to test more people suspected of carrying the new coronavirus. Under the prior federal guidelines, clinicians could test suspected COVID-19 patients if they had traveled recently from China or had been in contact with someone known to be infected. Some lawmakers criticized the CDC’s previous guidance as too restrictive. The new guidelines, which were posted to the CDC’s website Thursday, appear to place more power in the hands of local health practitioners to determine who should get tested. —Feuer

"https://www.cnbc.com/2020/02/27/coronavirus-latest-updates-outbreak.html

64
28. februar 2020 kl. 10:52

Ualmindeligt dumt sagt af "det unge menneske". Og dumt af bloggeren ikke at tage afstand fra det.

At slå plat på en tragedie som Coronavirus er ikke bare dumt, det er ren og skær idioti, når eneste formål var at få afløb for sine egne frustrationer i klimadebatten.

Hvem er "det unge menneske" er det bare noget bloggeren finder på? Er det bare bloggerens egen morbide humor der kommer til udtryk her under dække?

Og de klima beviste unge som bloggeren elsker idoliserer...... Vor herrer til hest.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/flere-unge-tager-bilen-og-dropper-bus-og-cykel

Ja, de unge snakker om klimaet men deres forbrugsmønstre snakker vist deres egen sag.

61
28. februar 2020 kl. 09:55

Jeg skrev med vilje “diagnosticerede”, fordi beregninger med mørketal kun kan blive gætterier.</p>
<p>

Til gengæld skelner du ikke mellem Hubei-provinsen og resten af Kina. Der er voldsom forskel. Det indikerer at dødeligheden som sådan ikke er så høj endda, men at det er det pressede sundhedsvæsen, der er det reelle problem. Bor man i Hubei/Wuhan er der markant større sandsynlighed for at dø, end hvis man bor andre steder.

I Hubei er der 2.641 døde og 23.383 raskmeldte. Det giver en dødelighed på 10,1%.

I resten af Kina er der 103 døde og 9.515 raskmeldte. Det giver en dødelighed på 1,0%.

I mange lande er dødeligheden udregnet på denne 0%, da der ingen døsfald er. For eksempel i Singapore, hvor der er 66 raskmelde og 0 døde. Det samme gælder Canada, Macau, Malaysia, Vietnam osv.

Der er et meget klart billede af, at det er i de lande, hvor smitten er ude af kontrol, hvor folk dør. Fordi sundhedsvæsenet bliver lagt ned. Alle andre steder, dør stort set ingen.

Hvad den vil være i Danmark kan kun tiden vise. Men mon ikke, at den holder sig et godt stykke under 1%, hvis vi undgår massespredning.

59
28. februar 2020 kl. 09:50

Amrikanerne tester ikke . Derfor finder de heller ikke virus!

63
28. februar 2020 kl. 09:57

Tallet har sjovt nok gennem hele forløbet passet ret præcist med akkumuleret antal døde divideret med akkumuleret antal diagnosticerede.

Men det får du jo ikke ligefrem ret af. Det kan da godt være, du synes det er sjovt. Men det er faktisk bare et sammentræf, hvor du plumper i med begge ben.

Du burde nok læse lidt op på, hvor meget af sundhedsvæsenets viden, der er evidensbaseret, og ikke regnet ud med ingeniørmæssigt krakileri. Hint: Det er en ganske stor del. Sådan er der forskel på faggrupper.

Og hvad vil du egentligt med et tal, der kun giver mening for beslutningstagere i sundhedsvæsenet (som forstår, hvordan mortaliteten ved en coronavireusepidemi fremkommer og ved, hvorfor tallet er mindst 10 gange så stort som den virkelige dødelighed).

Sundhedsmyndighderne kan sagtens bruge tallet, for det er dækkende for de patienter, som læger og hospitaler diagnosticerer. Men det går helt galt, når befolkningen bruger det samme tal og aviserne konsekvent skriver om den dødelige coronavirus.

Ved en større influenzaepidemi har vi en dødelighed på ca. 1,5 procent. Regner man som dit ualmindelig besyndelige eksempel med samtlige mennesker, skulle der altså være cirka 90.000 døde i Danmark (1,5 procent af 6 mio.).

I virkeligheden er der cirka 1.500 dødsfald. Sætter vi den reelle mortalitet til 1 promille af alle smittede, svarer til til, at 1,5 mio danskere bliver smittet i løbet af epidemien.

Det lyder ikke usandsynligt, at hver fjerde dansker får influenza i større eller mindre grad. Så evidens løser opgaven fint. Det passer også med, hvad man ved fra store undersøgelser, hvor man spørger befolkningen, om de har været ramt af influenza.

57
28. februar 2020 kl. 09:39

karantæneperiode for gods, ville det blive total panik

Igen - det ved du ikke noget om... Husk at indsaette en kilde når du postulere noget.

Kina har lige vendt karentaenen - så indrejsende fra virus områder i udlandet skal i 14 dages karentaene - og da europa ikke lukker områder, så skal vi fra EU måske i karentaene, når vi rejser til Kina....

56
28. februar 2020 kl. 09:21

Det tror jeg du får svaert ved at dokumenterne

Uhm... det er sgu'tte mig der skal dokumentere noget, det er dem der påstår at de har en vaccine klar!

Ingen af dem har sprøjtet noget ind i mennesker endnu og ingen af dem har mig bekendt spurgt om lov til det endnu.

Specielt hvis du nærlæser den israelske presse-meddelelese er det klart at de kun er ude med spin-sprøjten fordi de har arbejdet på "noget der ligner lidt" i lang tid.