Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

100 måder at redde verden på – ét grønt tiltag ad gangen

5. maj 2015 kl. 08:00
Artiklen er ældre end 30 dage

Hvert år hylder Sustania100 innovative, bæredygtige og visionære løsninger. Faktisk hele 100 styk. Bæredygtige løsninger fra hele verden, med relevans for alle samfundslag, og indenfor ti forskellige kategorier.

Bygninger, IT og Energi er nogle af de kategorier de 100 løsninger falder indenfor – og de nævnte kategorier har selvfølgelig en helt åbenlys relevans for en masse ingeniører. Men også kategorier som Uddannelse, Mode og Byrum giver mulighed for inspiration. Inspiration som kan gavne både studerende og allerede færdiguddannede ingeniører.

Personligt er jeg fx stor fan af en af sidste års finalist-projekter fra Newlight Technologies med navnet AirCarbon, som helt kort er en løsning, hvor nyt plastik bliver lavet ud af drivhusgasser. Overvej lige de miljømæssige og økonomiske fordele!

Læs mere om teknologien bag AirCarbon

Sustainability is not about cold showers

Bag Sustania100 står tænketanken og konsulenthuset Sustania, som har hovedsæde i København. Deres fokus er på bæredygtighed med en positiv vinkel, for som de siger ”Sustainability is not about cold showers, shivering through the winter, no cars or no fun. Sustainability is about improving your quality of life”.
Netop denne tilgang til bæredygtighed tiltaler mig enormt meget - mit liv er for kort til kolde bade. Punktum.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sustania100 italesætter nogle af de vigtigste trends verden over, som cirkulær økonomi, effektiv vandhåndtering og en gentænkning af forbrugsvaner. Og det allerbedste ved Sustiania100 er, at det ikke kun er trends og ideer, men derimod færdigformede løsninger der som oftest giver grundlag for en bæredygtig forretning. Den økonomiske dimension er ikke glemt – faktisk tværtimod.

Nye løsninger i et gammelt format

Sidste år var jeg så heldig at være med til selve Award-ceremonien, der dengang blev afholdt i København på Det Kongelige Teater, Gamle Scene. I år er det Paris, der skal danne rammen for selve awardshowet, og dermed er det et lidt større projekt at deltage.

Heldigvis bliver der i forbindelse med awardshowet også lavet en publikation – som selvfølgeligt bliver trykt på genbrugspapir. I virkeligheden en sjov tanke, at nye og innovative løsninger kan formidles via så gammelt et medie. Der plejer dog også at blive udgivet en digital version, som vist ovenikøbet er gratis.

Se de officielle film og læs mere om Sustania100 her

Artiklen fortsætter efter annoncen

Denne publikation giver et indblik i alle 100 løsninger, de bagvedliggende trends, og den indvirkning løsningerne resulterer i – både socialt og miljømæssigt. Og der er virkeligt mange succeshistorier. Jeg vil faktisk vove at påstå, at alle 100 løsninger både kan inspirere, imponere og give stof til eftertanke.

Sustiania100 og den årlige publikation plejer at være klar i løbet af maj, så hold øjne og ører åbne. For det er rent ud sagt voldsomt spændende.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger