Sponseret indhold

Den højteknologiske rute til tilstandsovervågning af lejer

Internettilsluttede-løsninger til tilstandsovervågning af komplette produktions- og procesanlæg.

Af TECH RELATIONS for Schaeffler
Identifikation og aktivering af en OPTIME-sensor via NFC. Illustration: Schaeffler

Et mesh-netværk af vibrationssensorer, en gateway med SIM-kort, dataanalyse i skyen og en app til mobil- og stationære enheder: Schaeffler revolutionerer markedet for tilstandsovervågningssystemer (CMS) med denne blanding af hightech og ekspertise.
Nøglefunktionen: Vedligeholdelsesledere eller operatører af produktionssteder kan installere det nye system selv og overvåge deres maskiner og enheder på ekspertniveau uden hjælp.

Tilstandsovervågning af flere hundrede drev og enheder kan være strømlinet og let. Illustration: Schaeffler

Op til 95 procent af drev og enheder - såsom pumper, ventilatorer, kompressorer osv. - i anlæg i proces- og fremstillingsindustrien overvåges slet ikke eller overvåges kun ved hjælp af manuelle målinger.

Målgruppen for OPTIME omfatter operatører af maskiner, procesfaciliteter og hele produktionssteder. En anden vigtig målgruppe er professionelle udbydere af tilstandsovervågning og energitransmissionsspecialister, der ønsker at udvide deres portefølje gennem tilføjelse af tilstandsovervågning. Illustration: Schaeffler

Schaefflers nye OPTIME CMS løser dette problem med en skalerbar løsning, der understøtter flere hundrede målepunkter.

Installationsproceduren er enkel, konfigurationen finder sted automatisk, der er ingen svingende ekstraomkostninger, og analyse af datapunkterne leveres direkte til brugerens mobiltelefon.

Du skal blot skrue fast, så er jobbet udført. Konfigurationen udføres via app på en mobiltelefon. Illustration: Schaeffler

Hidtil utilgængelig information og udstyr kan nu tjekkes hurtigt og nemt. Derfor kan OPTIME revolutionere tilstandsovervågning af ​​produktionsanlæg, og derfor vandt Schaeffler i 2020 Industy 4.0 Innovation-prisen for sit OPTIME-system.

I den indledende fase har markedsintroduktionen været rettet mod udvalgte industrier: procesindustrien, papir- og papirmasseindustrien, cementindustrien, mineindustrien, stålindustrien, savværker og føde- og drikkevareindustrien.

Systemløsningen

OPTIMES analysealgoritmer er blevet brugt og optimeret under virkelige forhold i Schaefflers egne produktionsfaciliteter - i nogle tilfælde over flere år. OPTIME giver derfor operatører af produktionsfaciliteter en sofistikeret og gennemprøvet softwareløsning. Illustration: Schaeffler

Systemet består af trådløse, batteridrevne sensor-enheder, en gateway med SIM-kort, analysesoftware på en IoT-hub og en app eller et webbaseret dashboard til indledende drift og visualisering af de indsamlede analyseresultater.

De installerede sensorer måler vibrationer i kuglelejet og temperaturprofiler og bruger dem til at bestemme de relevante nøgletal (KPI'er).

OPTIMEs mesh-netværk fungerer uafhængigt af den eksisterende it-infrastruktur. Dette behøver ikke tilpasses til OPTIME. Illustration: Schaeffler

Sensorerne opretter automatisk forbindelse til hinanden og danner et mesh-netværk. Dataene overføres til Schaefflers IoT-hub ved hjælp af en gateway.

De algoritmer, der er implementeret i Schaefflers IoT-hub, sender derefter alarmer og anbefalinger til beslutninger og handlinger baseret på nøgletal og tidssignaler til brugerens mobiltelefon eller til kontrolrummet.

Kombinationen der gør hele forskellen

OPTIME adskiller sig fra andre overvågningsløsninger med følgende kombination af egenskaber:

  1. Minimale omkostninger til installation og nærfeltskommunikation (NFC)
  2. Selvkonfiguration hos kunden
  3. Autonom forbindelse
  4. Automatiseret analyse
  5. Samlet visualisering af analyseresultater
  6. Gennemsigtig omkostningsmodel

Opsummering

En nøglefunktion i OPTIME-softwareløsningen er den automatiserede dataanalyse på ekspertniveau.

Denne funktion adskiller OPTIME fra tjenester fra mange vedligeholdelsesfirmaer, hvis forretningsmodel er baseret på, at det er deres specialister, der foretager analysen.

I kombination med de meget lave installationsomkostninger og den hurtige idriftsættelse muliggør dette en implementering af tilstandsovervågning for et stort antal maskiner og enheder i et produktionsanlæg, hvis tilstand indtil da ikke kunne overvåges på en omkostningseffektiv måde.

OPTIME inkluderer den nyeste teknologi til dette formål, såsom algoritmer til maskinlæring, analyse i skyen, trådløst mesh og trådløse sensorer ved 3 og 5-kHz med et fremragende signal-støj-forhold.

Lær mere om Schaeffler OPTIME og se eksempler på cases her.