close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Global opvarmning

Bare 13 km igen: Kæmpegletsjer i Antarktis er tæt på at rive sig løs

På få dage er revnen i ’Larsen C’ vokset med 17 km. Selv om det kan udløse en kaskadeeffekt, vil vi ikke mærke havniveaustigningen, mener forskere.

2. jun 2017 28

Milliardregning for stormflodssikring venter københavnere

Stormflodssikring af København vil koste 3,5 mia. kr. frem mod 2030. En stor del skal betales af grundejerne.

23. maj 2017

Britisk forsker: Her er et alternativet til gammeldags økonomiske vækstmodeller

Britisk økonom vil skabe en ny økonomisk teori, kaldet Doughnut-modellen, der egner sig til det 21. århundrede og favner en bæredygtigt verdensorden, hvor menneskelig trivsel og bæredygtighed er i fokus – og ikke higen efter vækst. Hun gæstede Danmark fredag.

19. maj 2017 5

Dyster klimarapport: Afsmeltningen af indlandsisen syvdoblet på 22 år

Drivhusgasser fra menneskeskabte aktiviteter har de seneste 50 år fået temperaturen til at stige mere end dobbelt så hurtigt i polarområdet som på resten af kloden. Udviklingen vil få alvorlige konskvenser for resten af kloden, konkluderer Arktisk Råd i ny rapport.

25. apr 2017 48

Global nedkøling: Vandpumper i Arktis eller førerløse skibe med kunstige skyer?

I anledning af weekenden trækker ’Ministeriet for alternative globale nedkølingsideer’ en ældre geo-engineering-teknologi frem fra arkivet.

17. feb 2017 25

Vanvittig idé? 10 millioner vinddrevne pumper skal sikre isen på Arktis

Forskere fra det anerkendte Arizona State University i USA foreslår en ny arktisk løsning til at genfryse dele af Det Arktiske Hav. De kalder selv ideen lidt skør …

16. feb 2017 37

Trafik løber løbsk: CO2-udslippet fra verdens transport stiger med 60 procent

Bil- og flytrafikken vokser så hurtigt, at det fjerner håbet om at holde verdens temperaturstigning under to grader i 2050, med mindre verdens ledere handler øjeblikkeligt, konkluderer OECD-rapport.

3. feb 2017 29

Ny forskning: Methangas er 25 procent værre for klimaet

En revidering af nuværende klimamodeller peger på, at methangas bidrager væsentligt mere til den globale opvarmning end hidtil antaget.

17. jan 2017 28

Rudolf og hans venner bringer klimagaver til jul

Rensdyrs græsning i polare områder sikrer øget refleksion af solens stråler, hvilket mindsker global opvarmning.

23. dec 2016 2

Glædelig jul fra Grønlandsbloggen

Aviaja Lyberth Hauptmann

I dag er der lige akkurat 29 dage, til min ansættelse på DTU ophører. Det betyder enden på et spændende Ph.D.-projekt og forhåbentlig endnu mere spændende forskning forude. Selvom der har været fo...