close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Svensk kamæleon-kampvogn ændrer form

Svenske forskere har udviklet en metode til at få en kampvogn til at skifte form - i hvert fald når den ses gennem IR-sensorer.

På billede 4 står der, at "kombattanter [skal] være tydelige", men hvad med stealthteknologi så? Det er vel det samme

  • 0
  • 0

Det har altid været lovligt at anvende sløring og at gemme sine enheder og evt. få dem til at ligne buske, trær m.m.

Men soldaterne må ikke optræde i civilt. Hvis de udelukkende fik kampvognen til at ligne en sten eller et træ, så ville det ikke være i strid med krigens love. Stealt er derfor også lovligt i henhold til krigens love, så længe det anvendes til at få enheden til at forsvinde på raderen. De må ikke få et jagerfly til at ligne et civilt rutefly...

  • 0
  • 0

Spørgsmål til MR:
- hvor har du det fra, eller ekstarpolerer du bare fra en generel viden ?

Det er korrekt, at militært personel skal være uniformeret for at være omfattet af Geneve konventionerne. Netop dette er et fundamentalt problem i de krige vi har set de sidste mange år - hvor netop modargumentet fjerner den beskyttelse som Geneve-konventionerne ellers giver.
Det er også korrekt, at Geneve konventionerne forbyder misbrug af kendetegn som Røde Kors / Røde Halvmåne.

Der er, mig bekendt, ikke andre i denne sammenhæng relevante forbud.

  • 0
  • 0