close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. Newsletters and emails from Mediehuset Ingeniøren may contain marketing from marketing partners.

Svensk kamæleon-kampvogn ændrer form

Svenske forskere har udviklet en metode til at få en kampvogn til at skifte form - i hvert fald når den ses gennem IR-sensorer.

Kommentarer (11)

På billede 4 står der, at "kombattanter [skal] være tydelige", men hvad med stealthteknologi så? Det er vel det samme

  • 0
  • 0

Det har altid været lovligt at anvende sløring og at gemme sine enheder og evt. få dem til at ligne buske, trær m.m.

Men soldaterne må ikke optræde i civilt. Hvis de udelukkende fik kampvognen til at ligne en sten eller et træ, så ville det ikke være i strid med krigens love. Stealt er derfor også lovligt i henhold til krigens love, så længe det anvendes til at få enheden til at forsvinde på raderen. De må ikke få et jagerfly til at ligne et civilt rutefly...

  • 0
  • 0

Spørgsmål til MR:
- hvor har du det fra, eller ekstarpolerer du bare fra en generel viden ?

Det er korrekt, at militært personel skal være uniformeret for at være omfattet af Geneve konventionerne. Netop dette er et fundamentalt problem i de krige vi har set de sidste mange år - hvor netop modargumentet fjerner den beskyttelse som Geneve-konventionerne ellers giver.
Det er også korrekt, at Geneve konventionerne forbyder misbrug af kendetegn som Røde Kors / Røde Halvmåne.

Der er, mig bekendt, ikke andre i denne sammenhæng relevante forbud.

  • 0
  • 0