close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Se Zoos nye pandaanlæg

I 2018 flytter to kinesiske pandaer til Danmark. Se tegningerne af det nye pandaanlæg, som er udarbejdet i samarbejde mellem Zoologisk Have, BIG Architects og Schønherr Landskabsarkitekter.

150 mio kr. er en voldsom pris for at huse et par pandaer. Mon ikke dyrene er ret ligeglade.
Men at der er nogen, der har så mange penge siddende løst, at de kan fodre BIG's lommer - tjah - skatten er åbenbart ikke høj nok her i landet.
PS: Er der overhovedet nogen der har undersøgt om BIG's byggerier er pengene værd. Prøv at tage en tur fobi 8-tallet på Amager. Forfaldet er allerede godt i gang derude.

  • 2
  • 7

Vi er vel gået ind i den periode, hvor zoologiske haver for læringens skyld helst præsenterer dyrene i et mere sammenhængende miljø med flere arter, der naturligt lever sammen. Så hvilke andre arter skal der være i indhegningen sammen med pandaerne?
Jeg søgte svar på Københavns Zoos hjemmeside, men fandt intet.

  • 0
  • 0

For ikke at tale om Museet for Søfart i Helsingør. Jeg besøgte det for et par år siden, og jo - det er arkitektonisk smukt, men adgangsvejen var i en elendig forfatning efter kun få års brug. Det er i øvrigt en lang, snoet rampe uden håndlister, og belagt med aluminiumsplader, der ikke var hæftet ordentligt til underlaget. Gaffatape og pop-nitter er altså ikke godt nok. Det er forhåbentlig rettet nu. En elevator ville gøre stor nytte og ikke fylde mere end en metro-elevator. Og så behøvede personalet ikke stå og gribe løbske rullestole og rollatorer nede i receptionen.

Ang. hvilke arter der skal i anlægget, så synes jeg ikke jeg kan få øje på ret mange bambus. Pandaer lever naturligt i kinesiske bambusskove.

  • 0
  • 0