Se SpaceX' Crew Dragon-kapsel indefra

På lørdag tester SpaceX og Nasa den første Crew Dragon-kapsel, når den bliver sendt til ISS med gods. I juli er det med astronauter om bord.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

En knap med påskrift "CABIN DEPRESS" - lige ved siden af en med påskrift "DEORBIT NOW" ? Det ser umiddelbart ret spændende ud :)...

Der er noget, jeg har spekuleret over i den forbindelse, men som jeg ikke har kunne finde svar på (måske er jeg bare for dårlig til Google...): hvordan er disse kritiske knapper beskyttede mod utilsigtet aktivering?

I fx Apollo var stort set alle kontakter og knapper beskyttede med små metal-bøjler rundt om. På rumfærgen var i hvert fald nogle kontakter fjederbelastede, så man først skulle trække dem ud, før de kunne flyttes.

I begge tilfælde var det bl.a. for at sikre, at man ikke utilsigtet aktiverede en kritisk funktion, når man svævede vægtløst rundt i kabinen.

Ud fra billedet ser det ud som knapperne ikke er beskyttede? At man fx kan gribe ud for at stabilisere sig, og så plante en hånd, der kommer til at dække både DEORBIT NOW og EXECUTE COMMAND, der er placeret lige ved siden af hinanden.

Jeg kan ikke forestille mig, at designerne af Dragon ikke er opmærksomme på den problemstilling. Er der nogen, der ved, hvordan dette er tænkt ind i anvendelsen af trykskærme?

/Bo

  • 2
  • 0

Måske lidt fjollet at spørge om herinde, hvor alle jo ved:

  1. Til større indstillinger og reguleringer: Justeringshammer
  2. Til finindstilling, enten 2a: Bevæger det sig, men skal sidde fast: Gaffatape 2b: Sidder det fast, men skal bevæge sig: WD40

Strips er også begyndt at blive brugt visse steder, men om det produkt slår an, vil fremtiden vise.

  • 0
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten