
Ved metrobyggepladsen på Sønder Boulevard ligger de to tunnelrør oven på hinanden, mens de ligger parallelt ved udkørslen til Metrocityringens kontrol- og vedligeholdelsescenter i Sydhavnen. Her ses de undervejs, hvor det venstre rør er ved at bevæge sig ind under det højre. Når rørene ligger oven på hinanden, er de separeret af mindst en halv rørdiameter.
(Foto: Das Büro)

Mens tunnelboremaskinen arbejder i tunnelrøret, forsynes tunnelen med frisk luft gennem en stor slange. Den blæser luften ud i tunnelens fjerneste ende, hvorfra den strømmer tilbage til resten af tunnelen.
(Foto: Christian Østergaard)

Et lille tog forsyner tunnelboremaskinen med betonelementer og bringer jord med tilbage til byggepladsen i Sydhavnen. Når boremaskinen arbejder, kører forsyningstoget i pendulfart gennem tunnelrøret.
(Foto: Das Büro)

Tunnelboremaskinen er i alt ca. 100 m. lang. Det meste af boremaskinen består af en stor vogn på skinner, der kan løfte betonelementer af forsyningstoget og bringe dem frem til det senest borede stykke. Samtidig transporterer boremaskinen jord den modsatte vej.
(Foto: Christian Østergaard)

Lige bag borehovedet sidder en række hydrauliske stempler, der trykker boremaskinen fremad. Når maskinen har boret sig 1,4 m. frem, monterer den en ring af betonelementer, som den sætter af på for at bore det næste stykke.
(Foto: Christian Østergaard)

Torsdag formiddag brød de to tunnelboremaskiner Eva og Minerva igennem betonvæggen til Hovedbanegårdens kommende metrostation.
(Foto: Metroselskabet)

De to tunnelboremaskiner, der nåede Hovedbanegården, skal nu skilles ad og flyttes til Nørrebroparken, hvor de skal bore sig vej til Øster Søgade.
(Foto: Metroselskabet)

Det har taget Eva og Minerva ca. to måneder at bore sig de 560 meter fra Sønder Boulevard til Hovedbanegården.
(Foto: Metroselskabet)

Der er nu boret omkring ni kilometer tunnel i Metrocityringen, som skal åbne i 2019.
(Foto: Metroselskabet)

Arbejdet i de to nye tunnelrør består nu i at tætne rørene og at lave arbejde indvendigt. Derudover skal der installeres et sporskifte på strækningen, så den kommende Sydhavnsmetro kan kobles på Metrosityringen uden at forstyrre driften.
(Foto: Christian Østergaard)

Hvert betonelement i metroen er 1,38 meter bredt i den ene side og 1,42 meter bredt i den anden. Metrorøret drejes derfor ved at lægge de korte dele i samme side, eller det føres ligeud ved skiftevis at lægge betonelementernes korteste stykker i den ene og den anden side.
(Foto: Das Büro)