Se billederne: Især cockpittet fra MH17 er gennemhullet overalt

Uden adgang til nedstyrtningsstedet har den hollandske havarikommission gennemgået billeder af vragrester taget af ukrainske myndigheder. Deres konklusion er klar: MH17 blev skudt ned.

Emner : Fly
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først

Alle indikationer viser at russiske forbrydere står bag nedskydningen. De troede måske selv at det var et højtflyvende amerikansk fly, men det gør ikke forbrydelsen mindre at de skyder fordi de troede et eller andet.

Putin og Rusland støtter fortsat de russike separatister, og måske separatisterne også fik "teknisk bistand" fra russiske militær enheder. I så fald er også de forbrydere.

Putin støtter forsat separatisterne og sine militærfolk. Når han ikke kan eller vil tage afstand, og dermed tager stilling for forbryderne, og dermed solidariserer sig med forbrydere, så vil han i en dansk domstol have gjort sig til medskyldig.

Jeg må tilråde alle danske virksomheder at tage tabet ved at ophøre med aktiviteter i Rusland nu og ikke vente til de bliver endnu større.

Putin er født i 1952 og kan tænkes at leve i mange år endnu, så det kan blive en langvarig "tørke".

 • 23
 • 6

Rusland har jo vist at de er villige til at lyve uhæmmet. De påstod at deres soldater ikke var med til at overtage Crimea, og de påstår stadig at de Russiske soldater i Donbass er på "ferie". Selv om de har deres tanks med. Det minder om Nordkorea, Bagdad Bob, og andre diktaturstater.

Seperatisterne var jo også ude og prale med at de havde skudt et Ukrainsk militærfly ned, indtil de indså at det var MH17 og straks fjernede deres pral fra Internettet igen.

Der er ikke nogen reel kontrovers om hvad der skete. En kontrovers kræver at der er to sider med et absolut minimum af troværdighed som er uenige. Rusland har nul troværdighed.

 • 23
 • 4

Hvis den vestlige verden lukker af for alt handel med Rusland fremover, kunne man så ikke forestille sig, at vi ender med et mere ustabilt Rusland - lidt a'la koldkrigstiden ?

 • 9
 • 1

Tre læsere har allerede placeret skylden og desuden næsten eksekveret dommen for forbrydelsen. Hvad nu hvis det er et af de to ukrainske jagerfly, der trykkede på aftrækkeren. Der er stærke indicier for netop dette, både de tekniske beviser, som havarikommissionen fremlægger og en øjenvidneberetning bragt af BBC. Læs om teorien her, og få kilderne til historien: http://modernetider.dk/blev-det-malaysiske...

 • 3
 • 21

Hvad nu hvis det er et af de to ukrainske jagerfly, der trykkede på aftrækkeren.

Russisk rader bekræfter at der var et ukrainsk jagerfly i nærheden. Lidt ligesom russiske soldater ikke vidste hvor grænsen lå. Hvis kilden skal kunne bruges mangler der mindst radar fra flere og de efterretninger fra satelitovervågning lokaliserede affyringen af russisk kontroleret antiluftskyts. Misinformation i krig er meget almindeligt, særligt i en mediekrig.

 • 11
 • 3

Så sent som i sidste uge bekræftede Generalleutnant Harald Kujat, tidligere formand for NATO militærkommite i Brüssel, at NATO ikke har nogen beviser for at:

 1. regulære russiske tropper har invaderet Ukraine.
 2. at separatisterne har BUK raketter og dermed har skudt MH17 ned.

Man ved kun at Ukraine har flyttet BUK batterier til østukraine, hvorved hærledelsen bekræfter at ingen af deres soldater med batterier er løbet over til de prorussiske separatister.

 • 1
 • 18

At umiddelbart efter nedskydningen så blev raketbatteriet nedpakket og i hast transporteret mod øst. Det er ikke set siden og antages at opholde sig i Rusland. Putins vaklende udsagn ville blive betragtet som en bekræftelse af en hvilken som helst uafhængig revisor eller advokat.

 • 15
 • 3

Publicatie rapport van eerste bevindingen MH17

De Onderzoeksraad voor Veiligheid publiceert dinsdag 9 september 2014 het rapport van eerste bevindingen (preliminary report) over de crash van vlucht MH17. Dat gebeurt om 10.00 uur via de website van de Onderzoeksraad.

Het rapport van eerste bevindingen bevat de eerste gegevens uit het onderzoek naar de oorzaak van de crash gebaseerd op de bronnen die de Onderzoeksraad tot zijn beschikking heeft. Er is de komende maanden nog veel onderzoek nodig voordat het eindrapport opgesteld kan worden. De Raad verwacht het eindrapport in beginsel binnen een jaar na de crash te publiceren.

 • 1
 • 14

Alle indikationer viser at russiske forbrydere står bag nedskydningen. De troede måske selv at det var et højtflyvende amerikansk fly, men det gør ikke forbrydelsen mindre at de skyder fordi de troede et eller andet

- separatisterne har selv erkendt misgerningen:

Ukrainian security services revealed a number of taped recordings thought to be conversations between pro-Russian rebels after the attack. The Washington Post has not been able to independently verify the authenticity of these recordings, but the State Department memo considered them authentic.

In one, supposedly between top rebel leader Igor Bezler and a man thought to be a Russian intelligence official, Bezler says flatly that separatists have shot down the plane. Another recording, allegedly of a conversation between two rebel officers with the aliases "Major" and "Greek," goes into details about the circumstances of the attack. One of the rebels expresses certainty that the plane just shot down by a regiment of rebel "Cossacks" was "100 percent a civilian aircraft." He also indicates the discovery of travel documents belonging to an Indonesian college student. There were 12 Indonesian nationals aboard MH17

Kilde:

http://www.washingtonpost.com/blogs/worldv...

 • 5
 • 1

De mange huller kan benyttes til at analysere beskydning, særlig hvis professionelle personer får muligheden.

Det lille, jeg kan se, tyder på, at "beskydningen" kom oppe fra, men det betyder jo ikke, at et missil ikke kan komme nedefra.

Der er en del at gøre for en uvildig havarikommission, hilser Tyge

 • 1
 • 0

(Iøvrigt er herr Kujat vist temmeligt meget 'a.D.', så alene af dén grund kan han næppe udtale sig på NATOs vegne!).

Som gammel militær ved Du, at en Generalleutnant ikke kun betegnes som "herr", hvis ikke man målrettet vil rakke ned på manden.

Gå ud fra at generalen stadigvæk har sit netværk i orden. a.D = betyder bare "außer Dienst" og kan hurtig igen ændres til i.D. = "im Dienst".

Jeg skrev:

NATO har kasseret kilden som primitiv falskning. (Generalleutnant Harald Kujat)

Han har ikke udtalt sig på NATO's vejne, men som forhenværende NATO-General. Du finder ingen aktiv NATO General, som har lov til at udtale sig offentlig i en TV udsendelse, og Fogh Rasmussen er ingen målestok for hæderlige udtalelser.

I TV udsendelsen, hvor også præsidenten for EU parlamentet deltog, var man enig om, at Rasmussens verbale oprustning absolut ikke er formålstjenlig. Facit var:

Vi kan ikke stole på russiske udtalelser og heller ikke på ukrainske. Desværre heller ikke på vestens!! Det er i dag situationen i en nøddeskal.

 • 3
 • 6

Tyge Vind

Men jeg tænkte også på, at kommisionen skal have alle muligheder til et altomfattende arbejde, og der er vist nogle mangler hidtil, hilser Tyge

Selv om emotionerne går højt i Nederlandene, så er kommissionens uvildige arbejde eksemplarisk. Jeg formoder personlig, at krigsforbrydelsen med nedskydning af MH17 vil ende hos en international domstol. Her må det så vise sig, om NATO, USA o.a. ikke har en bedre dokumentation, end det nonsens, som er afleveret til pressen.

 • 1
 • 3

Billede nr 5, når man har åbnet for billder, har underteksten:: "Cockpit-taget blev fundet 1,7 kilometer nord for fund af strukturen, der bærer cockpitvinduet. Dette have også tydelige tegn på gennemboring af objekter udefra."

 • Hvad forstiller billedet? - Cockpit-taget eller strukturen, der bærer cockpitvinduet?
 • Hvad hade også tydelige tegn på gennemboring af objekter udefra?

En del af skaderne b. 5 ser ud til at være sekundære af andre flydele. Det kan man analysere på hulkanternes aflejringer.

Billede 3 viser gennemboring af små objekter, visse tydeligt indefra eller fra flyets anden side. Hvilken del viser billedet?

Mvh Tyge

 • 0
 • 2

Jeg læser hverken russisk eller malajsisk, og kan derfor ikke være uvildig i denne sag.

Peter tak for din henvisning, som jeg tolker som i høj grad vildig: - Hvis seperatister skyder et malajsisk fly ned er det en krigsforbrydelse. - Hvis Ukraine gør det samme er det: "Soldaten undiszipliniert und möglicherweise betrunken waren"

Kan alkohol være en undskyldning for krigsforbrydelse?

Hvad har nederlænderne gjort, som minsker trykket mod hvem?

Hvem er de "temmelig uheldige satelitoptagelser" u- resp. -heldige for, hvis man er u/vildig?

Mvh Tyge

 • 3
 • 2

Hej Tyge

Hvad har nederlænderne gjort, som minsker trykket mod hvem?

Stemningen i Nederlandene var meget oppisket, da kisterne med de dræbte blev bragt hjem. Nu har man deeskaleret og holdt sig til fakts, selv om offentligheden gerne vil se nogle skyldige. Skyldspørgsmålet skal afgøres af en international domstol.

Hvem er de "temmelig uheldige satelitoptagelser" u- resp. -heldige for, hvis man er u/vildig?

Jeg vil gå ud fra, at en international domstol vil kræve satelitoptagelserne fra USA udleveret som bevis. I det øjeblik USA definerer Ukraine som en "allieret", og det er ikke uberettiget, da ukrainske soldater deltog i aktioner sammen med NATO, får vi balladen.

USA beskytter nemlig sine egne og sine allierede krigsforbrydere med alle midler inklusive med militær magt. I så fald bliver det helt hysterisk, hvis man fortsat blærer sig med "vestlige værdier", som skal forsvares.

http://www.spiegel.de/politik/ausland/inte...

 • 1
 • 5

Tak Peter Huber for dit venlige svar, som jeg tror, at jeg forstår også med nyheder for mig. Jeg forsøger dog at blande mig udenom politik her på ing.deb.

Vi to har været enige i mange professionelle spørgsmål, og derfor har jeg ikke kommentert disse ret meget.

Vi ha vist også en del fælles erfaringer og synspunkter udenfor teknikken.

Men jeg vil ikke gerne debattere politik efter den mislykkede demonstration for en dansk folkeafstemning om NATO år 1948 i København. Det var min eneste og en del af anledningen til flytning til Sverige.

Tidligere lovede du at se på Mørch's Den sidste Danmarkshistorie. Det synes jeg er munter læsning, særligt hvis man har en baggrund i den danske højskolebevægelse.

Hvis man vil have deprimerende læsning findes Peter Englund's "Brev fra nollpunkten" (svensk), og den er endda skrevet (1996), inden man begyndte at udrydde folk med dronare.

Mvh Tyge

 • 2
 • 1

Man kan ikke drage konklusioner om hvem der gjorde det. Der findes ikke troværdige beviser. Derfor bør man holde igen med at udtale sig om den slags. Der er stærke politiske grunde til at især USA ønsker at få skylden vendt mod Rusland... USA er notorisk for at misinformere og direkte lyve i forbindelse med krig og konflikter, derfor kan man ikke bruge "beviser" og udtalelser fra USA til noget. NATO er af politiske grunde på Ukraines side så man skal også være kritisk med oplysninger fra NATO. Rusland er heller ikke troværdige. Konklusionen af det hele er at man ikke bør kaste om sig med beskyldninger når det hele er så viklet ind i politik og løgne!

 • 1
 • 1
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten