close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Nu åbner Københavns stjerneformede FN-by

Torsdag bliver FN Byen indviet på Marmormolen i Københavns Nordhavn. Det stjerneformede byggeri vil fremover huse alle Danmarks otte FN-organisationer.

Hvad blev der af "Ingen store prestige byggerier i den nye Nordhavn. Vi har lært lektien ved Kalvebod Brygge?" Hvorfor lægger de ikke sådan en bygning i Ørestaden hvor der er plads? Ja, den er fin, men den fjerner alt udsigt fra 100-vis af menesker og man må jo ikke komme i nærheden af den alligevel.

  • 2
  • 5

Og der kommer jo også en masse boliger m.v. i Marmormolen området. Meget spændende projekt som jeg godt gad have del i. Solcellerne på taget giver en ret god effekt, på dette store byggeri, ser det faktisk helt pænt ud.

  • 0
  • 0

Interessant projekt. Men er det god arkitektur eller meter-vare?

Flere af armene er skæve. Sandsynligvis for at udnytte grundplanen bedre. Det kunne man dog have fikset på en mere intelligent og æstetisk facon. Og solcellerne på det flade tag? Idéen er god men det er udført uden kreativitet og heller ikke specielt æstetisk i mine øjne. Behovet for maksimalt rum på en lidt besynderlig grund, kunne man have klaret ved at lave tagfladerne skæve. Solceller har det bedst når de er sydvendte og det kunne man så have indtænkt her. Nå, det var bare lige mine tanker ....

  • 0
  • 0