Kig indenfor hos Nørrebros insektproducent

Svamperødder, Ikea-kasser og æggebakker er blandt rekvisitterne, når Jakob Rukov producerer insekter til menneskeføde i en kælder på Nørrebro.

sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først

Svampes underjordiske del kaldes mycelium og det der er over jorden kaldes frugtlegemet. Skal man sammenligne med en plante eller et træ, er mycelium træets grene og kviste og det overjordiske frugtlegeme selve frugten. Svampe har ingen rødder men lever ofte i symbiose med en karplante. Denne symbiose kaldes mykorrhiza som fra græsk kan oversættes som svamperødder.

Svampe der lever at nedbryde dødt organisk væv som kaffegrums er kaldes saprofytter.

Jeg har selv haft fornøjelsen af at spise både friturekogte fårekyllinger og smørstegte melorme. Fårekyllingerne havde den kraftigste umamismag (den femte smag) som hang i munden 15 minutter efter indtagelsen.

Med venlig hilsen Peter Vind Hansen

  • 3
  • 0
Bidrag med din viden – log ind og deltag i debatten