
Ingeniøren var Danmarks første medie på internettet, som vi kender det i dag. Hjemmesiden blev under navnet Ingeniøren|net lanceret fredag den 2. december 1994 på www.ingenioeren.dk. Teknikken bag var en beskeden, men dyr, Sun-arbejdsstation, en haltende ISDN-forbindelse og gratis serversoftware fra NCSA. Ingeniørens valg faldt på World Wide Web, selvom Diatel fra Teledanmark og det tekstbaserede system Gopher på det tidspunkt var konkurrerende netteknologier. Hovedmændene bag sitet var Rolf Ask Clausen og Kurt Westh Nielsen. Grafikken var leveret af Ingeniørens faste tegner og grafiker, Lars Refn, der var underlagt de dengang meget begænsende muligheder for at arbejde med sitets design.
(Foto: ing.dk)

I april 1995, blot et halvt år efter lanceringen, havde den unge datalogistuderende Peter Speck fra RUC allerede bygget et webbaseret debatsystem (skrevet i Perl), som blev det første af mange på Ingeniørens hjemmeside. På dette tidspunkt var adressen skiftet til ing.dk.
(Foto: ing.dk)

De første forsøg med en fast navigationsmenu i venstre side. Endda med 'avanceret' mouse-over-effekt.
(Foto: ing.dk)

1999/2000. Nu med webdesign, afstemninger og stærkere nyhedsindhold. Sitets indhold blev drevet af debatsystemet, som var ret stærkt og viste sig at være tilstrækkelig fleksibelt i sine templates i første runde til at kunne agere CMS.
(Foto: ing.dk)

Efter syv år med intern udvikling og drift af Ingeniøren|net blev der i 2001 indgået aftale med nordjyske Saxotech om at flytte hjemmesiden over til et norsk standard-publiceringssystem ved navn Publicus.'Og det system fungerede bare ikke. Vi gik fra 200 debatindlæg om dagen til 15,' erkender daværende redaktionchef, Rolf Ask Clausen.
(Foto: ing.dk)

Efter en økonomisk krise årene forinden blev Ingenøren|net i 2004 relanceret under navnet ing.dk. For at øge abonnementsindtægterne blev store dele af sitet lukket, så brugerne nu skulle være abonnenter på den trykte avis eller betale for at få adgang.
(Foto: ing.dk)

Sådan så ing.dk ud efter en relancering i 2007. Samme år blev avis- og onlineredaktion delt i to (de to redaktioner har været delt og samlet af flere omgange), så onlinedækningen blev stærkere. Det var blandt andet i disse år, at Ingeniøren, med ing.dk som afsender, kunne afsløre, hvor slemt det egentlig stod til med SAS' Dash 8-fly.
(Foto: ing.dk)

I 2010 ændrede vi igen designet. Avis- og papirredaktionerne blev slået sammen, og antallet af artikler til ing.dk på en dag steg. Vi ønskede en længere side, der kunne bære mange artikler og flere udtryk som multimedieindhold, blogs, kronikker og debat. Dette screendump er taget den 2. december 2011 kl. 14.50 på sitets 17 års dag.
(Foto: ing.dk)

I slutningen af februar 2013 ændrer ing.dk igen design. Det sker da sitet overgår fra daværende CMS-system Xoops til det nuværende system Drupal. Skærmbilledet her er fra 2.marts 2013.
(Foto: ing.dk)
Der gik ikke mange år, før de ressourcekrævende bannerreklamer kom frem! :-\
Det antyder vel bare at alt var bedre i gamle dage. ;-) jeg husker den gamle grå, det var lækkert. ;-)
Det bedste er "Hitlisten" som bevis for at søgemaskiner på daværende tidspunkt ikke var som idag.
Jeg er en af "oldsagerne" der har fulgt siden fra begyndelsen. Hvorfor betegner I barndomsbillederne som værende pinlige? På næsten alle områder var den gamle hjemmeside mere overskuelig, hurtigere, fri for glimmer og andet resource krævende halløj. Og den var garanteret sikrere end nutidens hjemmeside og samlede sikkert ingen persondata!
Borset fra at de lukker noget af deres indhold ind bag en betalingsmur med artikler de har tyvstjålet fra andre medier :-)
....lidt mere direkte, hvor man ikke som idag, skulle omskrive, hvad man mente om den pågældende opponents åndelige stade :)
Vi var også fri for irriterende reklamer der popper op og dækker en tredjedel af skærmen.... og så kan de ikke lukkes helt ned på min skærm (Data & Analytics-konferencen)
Yes,
Og nu bliver man mødt af:
Vi er glade for dit besøg men er mindre glade for at du bruger en adblocker.
Det er simpelthen så langt ude.
I har så mange trackere, og hvem er glade for det?
Der er en grund til vi blokerer alting - kan i gætte hvorfor?
Jeg kunne komme af med den ved at klikke en gang på annoncen. Så har jeg åbenbart fået en cookie der holder den væk.
Jeg blev i øvrigt sendt til en side der er registreret som malicious content hos min web site sikkerhedschecker. Flot ING.
Ja øhh - den kom så igen på version2... Ulækkert pågående.
Jeg savner 2010 layoutet - Det var mere overskueligt og med bedre plads til indhold.
I det der bruges idag, er det ofte at jeg ikke får læst artikler, fordi de forsvinder fra forsiden inden jeg har set dem.
Det er kun fordi det er søndag og jeg keder mig, så jeg scrollede helt ned og fandt den her historie, normalt havde jeg næppe set den.
Det irritere mig også, at jeg som IDA medlem skal se 20% af sidens plads gå til reklamer for alle de artikler på Ingeniørens medier (gridtech, etc), som jeg nok indirekte betaler til, men som jeg ikke må læse...
Nærenstid man læser ovenstående indlæg, står det klart, at selv nostalgi ikke er hvad det engang var .-)
Med mindre man vælger ja til alle "Teknologiens" Mediehus' femhundrede snage cookies, så bliver man ca. hver fjerde gang man kommer ind på debatternes placeholdere (aka Version2 og Ing.dk) mødt med en klik, klik, klik, klik boks.
Det er hamrende amatøragtigt!