close

Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

GALLERI: Når dyr omkommer i mødet med mennesket

Mennesket og naturen kolliderer til stadighed. Mange har sikkert set billedet af manden, der for nyligt blev gravet ud i Pompeji med en kæmpe stenbjælke over hovedet, Medierne konstaterede tørt, at han havde haft en 'virkelig uheldig dag' i år 79, hvor byen blev udslettet af en lavalavine fra vulkanen Vesuv. Men også mennesker og dyr kolliderer – og ofte er det dyret, der trækker det korteste strå i mødet med mennesket. På det naturhistoriske museum i Rotterdam i Holland (Natuurhistorisch Museum Rotterdam) forsker man netop i, hvordan dyrs levevis påvirkes af menneskers liv. Og det er der kommet en noget særpræget samling ud af med berømte dyr, der som manden i Pompeji var 'på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt'. Kig med herunder.

Det er heller ikke altid at vi forstår dyrest natur når det kommer til vores talrige transportmidler.
Der er f.eks kommet mange flere Rå, Sika og Kronvildt til, her på Sydsjælland - hvilket bestemt får en til at være lidt mere forsigtig i trafikken.
Jeg har flere gange oplevet at dyret står helt stille, indtil at jeg kommer tæt nok på, til at det føler sig tvunget til at reagere - hvilket typisk er lige ud foran bilen - frem for ud på marken eller ind i skoven. Andre gange er der også bare en der løber og andre der følger med - hvilket også kan blive rigtig uheldigt - for hvor mange er der?
Jeg har læst at de ser ganske glimrende i mørke, men typisk er lidt farveblinde og generelt har et lidt sløret syn.
Men er der nogen der kan forklare følgende video?
https://www.youtube.com/watch?v=VEnniDMeY8I
For igen, ser det ud til at dyret ikke reagere før i sidste øjeblik.

Og elge i Danmark bliver da også en interessant ide - med mindre de er hegnet ind:
https://www.youtube.com/watch?v=7fE0YhEFvx4

  • 0
  • 0

"Den indtørrede rotte her har fået et gulvsøm direkte ned gennem hovedet, og den glade giver havde selv fundet rotten under sit gulv, da han skulle reparere gulvet tiltage i 1987. I 2015 donerede han så rotten til museet. Undersøgelser af rotten har vist, at sømmet var en type, man tidligere har brugt til gulvbrædder. Undersøgelserne viste også, at rotten måtte have løbet lige under gulvbrættet, da sømmet blev banket i, og at rotten var død en langsom død, for selve sømmet havde ikke ramt vitale dele i hovedet."

1) Det er ikke et søm, det er en spunskrue.

2) Spunskruer har været brugt til gulvbrædder og guldplader længe før 1987.

3) Måden nakkeskindet er snoet op omkring skruen, viser at skruen ikke er "banket i", men derimod skruet i.

  • 3
  • 0