
Entreprenøren MT Højgaard burde være i gang med den indvendige finish og belysning på seks at Cityringens stationer. Men hverken her på Nørrebros Runddel, som Ingeniøren har besøgt, eller de fem andre stationer sker der noget for tiden. Hverken Metroselskabet, CMT eller MT Højgaard vil sige, hvad der er gået galt mellem partnerne, så længe de forhandler om en løsning. MTH's koncerndirektør, Jesper Nordby, har dog udtalt til TV 2, at virksomheden 'udfører vores arbejde som planlagt og aftalt med CMT,' og at virksomheden 'har opfyldt vores kontrakt til fulde.'
(Foto: Emil Hornstrup Jakobsen / Das Büro)

Nørrebros Runddel er en af de første seks stationer, hvor entreprenørerne er nået frem til at lave den indvendige aptering. De øvrige stationer er Nuuks Plads, Aksel Møllers Have, Frederiksberg Station, Frederiksberg Allé samt på stationen ved Enghave Plads.
(Foto: Metroselskabet)

Nede under jorden er tunnelerne for længst færdige, og Ansaldo STS, der leverer tog, skinner, signaler og styresystemer, er i gang med at montere skinner i rørene. Stålnettet beskytter konstruktionen mod de vagabonderende strømme, der kan opstå, når metroen er i drift.
(Foto: Emil Hornstrup Jakobsen / Das Büro)

I det ene rør er skinnerne allerede på plads. Efter planen skal strækningen mellem vedligeholdelses- og kontrolcentret ved Vasbygade og Frederiksberg Station bruges til at teste både tog og tekniske systemer. Testen skal efter planen begynde til sommer.
(Foto: Emil Hornstrup Jakobsen / Das Büro)

Indvendigt på stationerne kan man se, hvor de nuværende udfordringer ligger. Her skal alle tre entreprenører nemlig til. MT Højgaard monterer klinker, fliser, lys og anden stationsindretning, mens CMT skal sørge for elevatorer og rulletrapper. Desuden skal Ansaldo STS sørge for at opsætte glasskydedørene på begge sider af perronen.
(Foto: Emil Hornstrup Jakobsen / Das Büro)

Arkitekterne har med blå tape markeret de fliser, som MT Højgaard skal justere eller udskifte.
(Foto: Emil Hornstrup Jakobsen / Das Büro)

Arbejdet med udskiftninger og justeringer bliver ikke lettere af, at CMT har installeret rulletrapper og trappeplatforme, så der er ikke meget plads i det i forvejen smalle stationsrum.
(Foto: Das Büro)

Efter planen skulle den indvendige indretning af stationen være klar i løbet af sommeren 2017. Men om det kan nås er endnu uvist. Direktøren for metroselskabet, Henrik Plougmann Olsen, har til DR Nyheder advaret om, at en forsinkelse på ‘syv måneder’ eller mere, kan være konsekvensen af konflikten. Et års forsinkelse vil koste omkring en halv milliard kroner i tabte billetindtægter.
(Foto: Emil Hornstrup Jakobsen / Das Büro)
Jeg savner noget om hvad det egentlig er for en konflikt der er mellem CMT og MT Højgaard. Er det prisen for arbejdet? Er det manglende betalinger? Er det uenighed om arbejdets kvalitet? Er det problemer med koordinering af arbejdet?
Hej Erik
Godt spørgsmål. Vi har ledt ihærdigt efter svaret, men hverken Metroselskabet, CMT eller MT Højgaard vil sige, hvad der er gået galt mellem partnerne, så længe de forhandler om en løsning.
MTHs koncerndirektør, Jesper Nordby har dog udtalt til TV2, at virksomheden 'udfører vores arbejde som planlagt og aftalt med CMT,' og at virksomheden 'har opfyldt vores kontrakt til fulde.'
VH
Ulrik Andersen Journalist Ingeniøren