
En erklæring om, at den er tysk og dermed underforstået af høj kvalitet, går igen i præsentationen af Volocopter 2x. Her er der tale om en elektrisk drone med hele 18 propeller og plads til to personer. Den totale last må ikke overstige 160 kg, og tophastigheden er 100 km/t. I cockpittet vises informationer om turen, og der er installeret et joystick, så det faktisk er muligt for passageren at overtage styringen. Volocopter understreger, at det ikke er noget problem at styre dronen, selvom man ikke har helikoptercertifikat. Volocopter er et privat selskab, som blandt andet er finansieret af Daimler.
(Foto: Volocopter)

Med Ehang 184 er der virkelig tale om en personlig drone – der er nemlig kun plads til én person, som ikke må veje over 100 kg. Dronen er udstyret med fire arme og otte propeller. En eventuel nødlanding håndteres af en faldskærm i taget. Ehang 184 kan flyve op til 100 km/t i 25 minutter i en højde af 500 meter. Opladningstiden er én time. De første ubemandede tests blev foretaget i Dubai sidste år, og tidligere i år lettede Ehang 184 for første gang med en person om bord. Planen er, at dronerne skal sættes ind som taxier i Dubai i den nærmeste fremtid.
(Foto: Ehang)

Der mangler en del tekniske data om Ubers bud på en dronetaxi. Ideen blev sidste år beskrevet i en 98 sider lang rapport, hvor Uber peger på en lang række fordele som pris, bekvemmelighed, lave emissioner og støjsvaghed. Dronerne skal flyve fra faste punkter i Los Angeles, og Uber hævder, at de vil være op til fire gange så sikre som bilkørsel på jorden. Prisen hævdes at komme helt ned på 20 dollars for en tur. Tidligere i år underskrev Uber en aftale med Nasa om at udvikle et lufttrafik-kontrolsystem, så dronetaxier kan flyve sikkert fra punkt til punkt og mellem hinanden.
(Foto: Uber)

Med dronebilen Pop.Up har Airbus for alvor sluppet virkelighedens begrænsninger. Her sidder passageren i en kapsel, som enten kan monteres på en undervogn med hjul, eller forsynes med en ‘tagboks’ med propeller. Og faktisk kan kapslen også sendes ind gennem en tog-agtig konstruktion à la Hyperloop.
Airbus kommer ikke nærmere ind på teknologien bag, bortset fra at fartøjet naturligvis skal være drevet af el og styret af kunstig intelligens. Der er heller ikke sat en tidsramme på, hvornår sådan et system kunne være i drift. Derfor det nok mest for at give et indtryk af, hvordan et transportsystem i fremtiden kunne se ud.
(Foto: Airbus)