close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fysik

Lukket klub med over 3.000 forskere hemmeligholdt analyser af stjerne-sammenstød

Forskere verden over, der stod bag observationer og analyser af det første registrerede neutronstjernesammenstød, var bundet til hemmelighed af en streng håndfæstning,

17. okt 2017 9

Astronomer jubler over den første observation af sammenstød mellem to neutronstjerner

Den første observation af et sammenstød mellem to ultrakompakte neutronstjerner giver anledning til ny forståelse af dannelsen af de tungeste grundstoffer og kosmiske eksplosioner. Danske forskere har bidraget til de nye observationer og opdagelser.

16. okt 2017 27

Opdagelse af »stor astronomisk betydning« på trapperne

Der er usædvanligt stort hemmelighedskræmmeri om en opdagelse, der mandag præsenteres på store pressemøder i Washington D.C. og München foruden mindre møder verden over - herunder også på Københavns Universitet.

16. okt 2017 4

Danske fysikere udnytter superposition-trick til at spotte kræft

DTU-forskere er på vej med udstyr, der kan bestemme effekten af kræftbehandling ved at kombinere diamanter, biomarkører og kvantefysik.

13. okt 2017

Kvantefysik forklarer havstrømme, der driver Jordens vejrsystemer

Topologi spiller en uventet rolle i Jordens klimasystem, da ækvatoriale havbølger, der har betydning for klimafænomenet El Niño, deler egenskaber med eksotiske kvantematerialer som topologiske isolatorer.

10. okt 2017

Aner det ikke...

Poul-Henning Kamp

Jeg modtog en gave fra en bruger af min Varnish Cache software forleden og nu har jeg fået den læst: Bogen er en guidet tur langs kanten af den kendte fysik hvor de to forfattere omhyggeligt påp...

Dokumentarfilm på bevidsthedens afveje

En ny dansk dokumentarfilm søger at finde forklaringen på bevidsthed i et krydsfelt mellem kvantefysik, clairvoyance, Østens mystik og Grandervand. Men filmen undgår bevidst eller ubevidst at inddrage ægte eksperter på området.

7. okt 2017 36

Nærmer mysteriet om protonens størrelse sig en afklaring?

Nye målinger understøtter formodningen om, at protonet er mindre end hidtil antaget, men det er stadig uafklaret, hvorfor forskellige målemetoder giver signifikant forskellige resultater.

7. okt 2017 8

Dansk forskning: Sådan beregnes den perfekte flyvinge

Et dansk gennembrud inden for optimering af flyvinger kan føre til betydelige besparelser på flys brændstofforbrug. Samme teknik kan også bruges til optimering af brofag og andre store mekaniske strukturer.

5. okt 2017 12

Opdagelsen af gravitationsbølger udløser Nobelpris i fysik

Som forudsagt af Ingeniøren i sidste uge går årets fysikpris til storfavoritterne Rainer Weiss, Kip S. Thorne og Barry Barish.

3. okt 2017