close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fysik

Nu skal myonens mærkelige snurren måles utrapræcist

Elektronens storebror, myonen, bliver til en snurretop i et magnetfelt, hvor den opfører sig anderledes, end teorien tilsiger.

18. feb 2018

I dag curler danskerne: Forskere har fundet forklaringen bag stenenes ‘curl’

Tidligere forklaringer er på glatis, mener svenske forskere, som forklarer, at roterende curlingsten bevæger sig i en blød bue, fordi de laver ridser i isen.

14. feb 2018 3

Lys bremser elektroner, men teoretikerne er ikke enige om en forklaring

Under påvirkning af et meget kraftigt elektromagnetisk felt vil elektroner udsættes for en såkaldt ‘radiation reaction’, som teoretikerne har svært ved at beskrive. Men nu er fænomenet for første gang studeret i laboratorieforsøg med lasere.

13. feb 2018 6

Et lille kvantefotonisk skridt imod kvantecomputeren

Jakob Rosenkrantz de Lasson

Kontrol af fotonudsendelsen For tre år siden beskrev jeg, hvordan "kunstige atomer" - såkaldte kvantepunkter - indlejret i nanofotoniske strukturer måske kan være et praktisk skridt i retning af a...

Kan mørkt stof danne stjerner og planeter?

Man kan ikke afvise, at mørkt stof kan klumpe sig tæt sammen på samme måde som almindeligt stof. Men det kræver, at mørkt stof findes i mindst to udgaver – en let og en tung.

8. feb 2018 3

Ny professor i exoplaneter: På jagt efter liv i rummet

Lars A. Buchhave er nyudnævnt professor på DTU Space med speciale i exo­planeter. Inden for det næste årti håber han at kunne ane de første spæde tegn på liv andre steder i universet.

27. jan 2018 1

Med genbrug og småindkøb har DTU bygget sin egen fusionsreaktor

Plasmafysikgruppen på DTU Fysik har nu fået gang i en simpel fusionsreaktor, der først og fremmest skal anvendes til undervisning af studerende i plasmafysik.

25. jan 2018

Dansk forsker observerer ny eksotisk partikel med superfokuseret lys

Søren Ulstrup fra Aarhus Universitet har ved hjælp af en ny metode været i stand til at observere en såkaldt trion, som kan blive et springbræt inden for spintronics.

22. jan 2018

Dansk professor: Videnskabelig artikel risikerer at blive til grin

Russiske forskere mener, at naturlige sandstensformationer er opstået på måder, der er helt sammenlignelige med mekaniske optimeringsmetoder. Det er rent vrøvl, siger Ole Sigmund fra DTU.

12. jan 2018 8

Kom med cykelfeltets aerodynamik-guru på træningsbanen før rekordforsøg

Beregninger i baghovedet og store regneark med aerodynemiske beregninger er med til at gøre cykelrytteren og ingeniøren Martin Toft Madsen lidt hurtigere end konkurrenterne.

11. jan 2018