close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fysik

Venstrehåndede atleter klarer sig bedre i batsport end ketsjersport

Antallet af venstrehåndede idrætsudøvere på topplan inden for ketsjersport og batsport er korreleret med tidsrummet, som en idrætsudøver har til at reagere på modstanderens kast eller slag.

5. dec 2017 7

Nyt metamateriale bryder med mekanikkens love

Det specialdesignede metamateriale kan finde anvendelse til proteser og danne basis for at styre kræfter og mekaniske bølger rundt om udsatte steder.

3. dec 2017 7

Unge forskere opfinder mikrochip til at måle gasmolekyler i væske

Opfindelsen skal nu bruges til at udvikle big data i biogasbranchen. Også udvikling af batterier kan få glæde af chippen.

28. nov 2017

Radioaktive isotoper dannes ved lynnedslag

Japanske forskere har observeret den første sikre dannelse af radioaktive isotoper ved lynnedslag og dermed opdaget en naturlig måde til dannelse af isotoper som kulstof-13, kulstof-14 og nitrogen-15.

22. nov 2017 9

På udkig efter biosignaturer: Er der liv derude?

Nye teleskoper vil gøre det muligt at undersøge atmosfæren på exoplaneter, der minder om Jorden. Men det bliver en hård opgave at afgøre, om en atmosfære rummer beviser for liv.

19. nov 2017 4

Pyramiderne har afgivet lidt flere hemmeligheder til moderne teknologi

Et stort hulrum i Keops­pyramiden opdaget af ingeniører og partikelfysikere åbner for en række fortolkninger og spekulationer i egyptologien.

11. nov 2017 10

Supernova bryder med alle kendte teorier

En supernova, der blev opdaget i 2014, har nu lyst seks gange længere end forventet. Desuden er der noget der tyder på, at den også eksploderede for 60 år siden. Astronomer og astrofysikere er forvirrede - og begejstrede.

8. nov 2017 9

Stort skjult rum er fundet i Keopspyramiden

Tre forskerhold fra Japan og Frankrig har uafhængigt af hinanden fundet et ukendt hulrum i Keopspyramiden med en længde på mindst 30 meter og et tværsnit svarende til pyramidens Store Galleri.

2. nov 2017 8

Stjernekollision sætter nyt fokus på de tungeste grundstoffer

Forskerne har styr på dannelsen af de letteste grundstoffer. De allertungeste er ikke helt på plads endnu, men det kan en ny opdagelse hjælpe med at rette op på.

29. okt 2017 4

Kvanteinternet i Alperne-bogen er ankommet

Jakob Rosenkrantz de Lasson

I løbet af det første år af min ph.d. på DTU deltog jeg, som beskrevet her på siderne, i 2013 i sommerskolen "Quantum Optics and Nanophotonics" på École de Physique des Houches i de franske Alper. ...