close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Fysik

Spørg Scientariet: Hvorfor bliver mørke ting lyse i infrarødt lys?

En læser har set et tv-program, hvor seerne kunne følge folk i mørke. Han undrer sig over, at det mørke tøj blev lyst i det infrarøde lys. DTU Fotonik forklarer hvorfor.

15. aug 2017 2

Hvor stor er en “kvantetilstand”?

Christian Bierlich

Der har været lidt stille fra min hånd den sidste tid. Grunden har helt enkelt været at jeg har været nødt til at fokuserere på den del af mit arbejde der faktisk betaler huslejen. For de interesse...

Ny teori: Når sorte huller spiser neutronstjerner, får vi guld

Observationer af dværggalakser har bidraget til mysteriet om, hvor og hvordan grundstoffer som guld, platin og uran dannes. Ny spekulativ, men gennemarbejdet og attraktiv forklaring, kan testes med gravitationsbølgeobservatorier.

9. aug 2017 9

Efter læserinput: Pendul-entusiaster har fokus på en tyndere wire

Sidste uges appel til Ingeniørens læsere har givet idémagerne bag verdens største udendørs Foucault-pendul masser af forslag at gruble over.

3. aug 2017 11

Danskere omdanner blævrende vandmænd til sprøde chips

Gastrofysikere fra SDU udvikler smart opskrift, der ved hjælp af alkohol speeder tilberedningen af vandmands-chips markant op.

1. aug 2017 5

Opfordring fra Nasa: Hjælp os med at samle viden om solformørkelser

Hvad sker der med Jordens energisystem, når Månen skygger for Solen? Det skal almindelige amerikanere hjælpe Nasa med at svare på ved hjælp af borgerindsamlet data fra den nærtstående solformørkelse.

30. jul 2017 10

Spørg Scientariet: Hvordan virker fusionsmetoden ’focus-fusion’?

En læser undrer sig over, hvordan fusionsmetoden focus-fusion virker, og hvad der er af fordele og ulemper. Det svarer direktør ved Max Planck Instituttet på.

28. jul 2017

Google-algoritme bringer os et skridt tættere på fusionskraft

Sammen med energivirksomheden Tri Alpha Energy har Google udviklet en algoritme, der optimerer energiforbruget under fusion og dermed gør kernereaktionen til en mere realistisk energikilde.

28. jul 2017 2

Appel til ing.dk læsere: Hvordan optimerer vi Foucault-pendulet?

Vinden forstyrrede, da verdens største udendørs Foucault-pendul i november sidste år blev testet fra en kran i Lindø Industripark. Nu beder initiativgruppen Ingeniørens læsere om hjælp til, hvordan wiren kan optimeres.

26. jul 2017 52

ESS i pengemangel: Verdens største neutronkilde nedskaleres

Efter planen skal en fuldt udbygget neutronkilde ved ESS have en størrelse på 5 MW. Men problemer med budgettet får nu ESS' ledelse til at overveje 2 MW i stedet.

26. jul 2017