close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forurening

Nu beskyldes også BMW for diesel-snyd

BMW-model udleder 7,2 gange så meget NOx som tilladt, ifølge rapport.

8. dec 2017 26

Spritny satellit afdækker europæisk luftforurening

Sentinel-5P er en vigtig brik i EU’s Copernicus-miljøovervågningsprogram. Prøvebilleder afslører allerede nogle af EU's mest forurenende byer.

5. dec 2017 9

VW-direktør: »Jeg blev instrueret i at lyve«

Oliver Schmidt står til seks år i fængsel i dieselgate-sagen. Nu hævder han, at han af sine overordnede fik udstukket et talepapir inden møde med en californisk embedsmand.

4. dec 2017 28

Svensk projekt vil fjerne problem med mikroplast fra tekstiler

En række verdenskendte tøjfirmaer deltager i projektet. Herhjemme fanger renseanlæggene det meste mikroplast fra tøjvask.

29. nov 2017 8

Nyt studie: Luftforurening fra NO2 har toppet i Europa

Et engelsk studie har undersøgt indholdet af kvælstofdioxid i trafikken rundt om i Europa. Alt tyder på, at den sundhedsskadelige forurening har toppet, og at udviklingen kan være nedadgående.

28. nov 2017

Toiletvand direkte i Københavns Havn: Håndværkere hældte beton i kloakken og byttede om på rørene

Efter månedlangt detektivarbejde skulle vandet i Københavns Nordhavn nu endelig være rent. Men så blev der taget endnu en prøve.

27. nov 2017 31

Mærsk lod containere med lavradioaktivt affald stå ulåste

Mærsk Oil får hård kritik i rapport for sin sløsede opbevaring af det lavradioaktive affald i Esbjerg. Ud over rustne tønder er der også tale om misvisende mærkater, for lave målinger og helt ulåste containere.

24. nov 2017 34

VIDEO FRA GRÆNSEN: Her er teknologien der skal fange lastbiler med NOx-fusk

Miljøstyrelsen har indIedt jagten på lastbiler, der snyder med røgrensningen. Værktøjet der testes hedder Remote Sensing Device.

24. nov 2017 4

Miljøstyrelsen tester NOx-laser ved grænsen

Jagten på lastbiler, der snyder med udledning, er sat ind. Det sker med såkaldt Remote Sensing Device.

23. nov 2017 2

Radioaktiv sky også observeret over Rusland – landet benægter kendskab

Ruslands meteorologiske institut erkender nu, at der, ligesom i Europa, er målt store mængder af ruthenium 106 i landet. Alligevel benægter atomanlæg i centrum af koncentrationen kendskab til et uheld, der kunne være skyld i den radioaktive 'sky'.

22. nov 2017 3