Forurening

Forskere uenige om mikroplast: For tidligt at frikende karkluden og fleecetrøjen

Et hold forskere på RUC afviser konklusionen fra kolleger på Aalborg Universitet om, at mikroplast fra tekstiler og kosmetik ikke er en væsentlig kilde til forurening.

23. mar 2017 1

På trods af kulegravning: Forskere står fast på, at nitrat-opgørelse er korrekt

Efter anklager om misvisende data varsler miljø- og fødevareministeren kulegravning af opgørelser over nitrat-forurening af grundvandet. Forskere holder fast i opgørelsens korrekthed.

23. mar 2017 4

EU-agentur vil forbyde brug af zink til smågrise

Komité under EU’s Lægemiddelagentur fastholder forslag om at forbyde behandling af produktionsdyr med zinkholdig medicin. De mener, at miljørisikoen ved brug af zink er for stor.

20. mar 2017 8

Linje 8A forbliver københavnervenlig

Udbuddet af linje 8A i København endte på miljøvenlige busser fra Arriva med euronorm 6, på trods af at NOx og partikler kun vejede to procent af de samlede udbudspoint.

13. mar 2017

Fredericia-ulykke: Over 4.000 ton kvælstof røg i Lillebælt

Ny rapport bekræfter Fredericia Kommunes antagelse om, at mere end 4.000 ton kvælstof er havnet i Lillebælt efter ulykken i februar 2016. Det svarer til den mængde kvælstof, som Lillebælt tilføres på et år.

13. mar 2017 4

Fransk bilproducent fremlægger data: Så meget snyder benzintallene

Franske bilproducent har offentliggjort data for, hvor langt deres modeller kører på literen i den virkelige verden. Resultaterne viser, at bilerne ofte kører 30 procent kortere end i de officielle tal.

13. mar 2017 34

Spørg Scientariet: Er dårlig forbrænding skyld i de farlige partikler fra brændeovne?

En læser vil gerne vide, hvor de farlige partikler kommer fra i forbindelse med brændeovnsfyring. Det svarer projektleder fra Force Technology på.

6. mar 2017 59

Linje 8A i København skal forblive miljøvenlig

Busser på linje 8A og linje 37 skal have monteret kommunalt betalte partikelfiltre, hvis de ikke lever op til den strengeste miljønorm, inden de ruller ud i København. Det har Borgerrepræsentationen besluttet.

3. mar 2017 2

Fiat Chrysler efterforskes for NOx-svindel

De amerikanske myndigheder undersøger bilgiganten, som er under mistanke for at bryde miljølovgivningen med software i dieselmotorer.

1. mar 2017 2

Dansk bænk skal rense luften på Oxford Street i London

I marts kan mennesker hvile benene, mens de trækker frisk luft på en af de mest forurenede gader i London. Et spinoff-firma fra Københavns Universitet står bag opfindelsen.

23. feb 2017 9