close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forurening

FDM fraråder bilejere at tage imod NOx-opdatering

Før de får garanti mod forringelser af bilens køreevne, vil FDM ikke anbefale danske bilejere at tage imod tilbud fra bilproducenter, der lover lavere NOx-udledning.

10. aug 2017 80

Klimaforskere: Upålidelige klimatal kan få Parisaftalen til at kollapse

BBC-undersøgelse viser, at det kan være svært at stole på de opgørelser, som verdens lande selv opgiver for udledning af klimagasser. Det gælder blandt andre tal fra Kina, Rusland og Indien.

9. aug 2017 11

Tyske bilproducenter forsøger at redde diesel med udledningsaftale

OVERBLIK: Efter et møde med tyske ministre og delstatsledere er tyske bilproducenter gået med til at nedskære NOx-udledningen i nyere dieselbiler.

4. aug 2017 42

Dyster klimaprognose: 1 procent chance for at holde global opvarmning på 1,5 grader

Amerikanske forskere advarer om, at temperaturen risikerer at stige op til 4,9 grader celsius inden år 2100. Et tysk klimastudie er noget mere optimistisk, men forskerne er enige om, at vinduet er ved at lukke.

2. aug 2017 73

Raffinaderi-grund skal undersøges for olie-forurening efter brand

Avista Oil skal nu undersøge, om området omkring det nu brændte raffinaderi er blevet forurenet. Kalundborg Kommune har en ‘begrundet mistanke’ om forurening fra slukningsvand.

1. aug 2017

Klumpfisk-robot kan have fundet atombrændsel i Fukushima-reaktor

Video: Den lille svømmende robot har i modsætning til sine syv forgængere været på en succesfuld mission inde i en nedsmeltet reaktor på det katastoferamte atomkraftværk.

28. jul 2017 27

DN: Fare for at danske kyster ender som skibskirkegårde

Danmarks Naturfredningsforening vil have, at staten griber ind over for skibsvrag og lader de ansvarlige betale. Miljøministeriet nægter at gøre noget, så længe vragene ikke udgør en trussel.

27. jul 2017 23

Kunstvanding med spildevand skaber stigende sundhedsrisiko

Ny rapport viser, at problemets omfang er mindst 50 procent større end hidtil antaget.

25. jul 2017 6

Voldsom brand i olieraffinaderi på Kalundborg Havn

OPDATERET: Produktionsanlægget, hvor Avista Oil i Kalundborg omdanner spildolie til baseolie, er i brand. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

24. jul 2017

Betjente skal stoppe farlig udstødnings-fusk

Når vognmænd snyder med lastbilernes NOx-rensesystem og udleder langt flere farlige stoffer for at spare penge, bør politiet bøde kunne tilbageholde køretøjerne og udskrive væsentligt højere bøder, foreslår transportminister Ole Birk Olesen.

20. jul 2017 25