close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forurening

Laboratorium leverede forkerte fosfor- og kvælstofprøver fra alle Danmarks søer og vandløb i 15 måneder

Prøverne indgår endnu ikke i opgørelsen over den årlige udledning af næringsstoffer. Og Miljøstyrelsen og de forskningsinstitutioner, der anvender prøveresultaterne, vil vurdere omfanget og konsekvenserne af fejlen.

26. jun 2017

Skibsvrag bliver liggende ud for danske kyster på ubestemt tid

Loven pålægger hverken skibsejere eller myndigheder at fjerne sunkne og strandede skibe nær de danske kyster. De danske myndigheder har siden 2010 ikke haft tal på skibsvrag omkring Danmark, men antallet er mindst 30.

24. jun 2017 23

Nyt vådområde skal spare jysk sø for 560 kilo fosfor

Danmark største fosfor-vådområde indvies i dag ved Hinge sø ved Gudenåen. Ved at forlænge og sno vandløbene ned til søen, sikrer man sig, at en del af fosforen bliver nyttiggjort på græsningsarealerne.

23. jun 2017

Dansk klimastation skal kortlægge forholdene på Camp Century

Geus overvåger de næste fire år den nedlagte amerikanske militærbase under isen i det nordvestlige Grønland.

22. jun 2017 4

Plast i kosmetik kan erstattes af mikroperler af cellulose

Bionedbrydelige mikrokugler produceret af restprodukter fra f.eks. papirindustrien kan være et alternativ til at undgå plastforurening fra sæbeprodukter.

15. jun 2017 5

Spektakulær vindslæde viser vej til klimavenlig klimaforskning

Dansk forskning er med på slædekaravane, der skal tilbagelægge 1.200 km i Grønland med en drage som trækdyr.

11. jun 2017 1

Gigantisk 'boblebad' skal blæse plastforurening op til havoverfladen

Specialselskab fra den norske olieindustri på banen med utraditionelt forslag i kampen mod plastforurening af verdenshavene. Forskere er positive over for ideen.

9. jun 2017 13

Fredericia Kommune holder virksomhed økonomisk ansvarlig for gødningsulykke

Dan Gødning er økonomisk ansvarlige uanset hvad. Det siger Fredericia Kommune, der har anmodet virksomheden om en erstatning på knap en million kroner.

2. jun 2017

Rapport: Overfyldning, tæring og dårlige svejsninger udløste gødningskatastrofe i Fredericia

Der var fyldt 1.000 ton mere gødning end tilladt i den tank, der kollapsede hos virksomheden Dan Gødning på Fredericia Havn sidste år. Det fik en dårlig svejsning til at gå i stykker og tanken til at revne fra top til tå, fastslår ny rapport.

1. jun 2017 10

Svensk forskning: Miljøpolitik forbedrer børns livsmuligheder

En befolkningsundersøgelse med over 800.000 svenskere viser, at børn klarede sig bedre i skolen, da Sverige begyndte at udfase bly i benzinen.

31. maj 2017 7