Forsvar

Nye forsinkelser på F-35 kan bremse Danmarks missioner i udlandet

Problemerne i kampflyprogrammet er nu kun et år fra at kollidere med leveringen af de første danske F-35. Yderligere forsinkelser kan udelukke danske kampfly fra internationale missioner i flere år, siger militærforsker.

16. jan 2017 49

Amerikansk forsvar udvikler bionedbrydelige frø-patroner

I fremtiden vil det amerikanske militær måske skyde med blomster og træer. USA's forsvarsministerium efterlyser nemlig virksomheder, der kan udvikle bionedbrydelige patroner med indbyggede plantefrø til militæret.

12. jan 2017 12

B-52 taber motor under flyvning

Det amerikanske forsvar leder stadig efter årsagen til, at et bombefly i går tabte den ene motor i luften under en træningsmission.

5. jan 2017 23

Rigsrevisionen undersøger kampflyindkøb

Det omdiskuterede indkøb af nye kampfly skal undersøges af statens revisor. I første omgang gennem en forundersøgelse, der skal bane vejen for en egentlig kulegravning af indkøbet.

22. dec 2016 8

Forsvarets nye maritime helikopter synker som en sten

Forsvarets nye Seahawk-helikoptere mangler det oppustelige system, der skal redde helikoptere fra at synke ved nødlanding på vand, og som er et krav i civil luftfart. Sikkerhedsmæssig katastrofe, siger helikopterpilot.

12. dec 2016 23

Flere motorproblemer for USA’s nye superdestroyer

Det amerikanske søværns stealth-skib USS Zumwalt brød i sidste uge sammen og måtte bugseres gennem Panamakanalen. Det er den anden episode med motorproblemer for verdens dyreste krigsskib.

28. nov 2016 12

Forsvaret skal være grønt i 2020

Forsvarets nye fireårige miljøstrategi er landet. Den rummer en lang række praktiske tiltag, men mangler konkrete mål, siger forsker.

24. nov 2016 6

Politiske partier vender sig mod køb af radarer til missilforsvar

DF vil droppe planerne om nye radarer på de danske fregatter til ballistisk missilforsvar . Også Socialdemokraterne er åbne for at købe luftværnsmissiler i stedet.

22. nov 2016 4

Nato vil ikke have Danmarks bidrag til missilskjold

Danmark har siden 2014 planlagt at bidrage til Natos ballistiske missilforsvar med nye radarer på danske fregatter. Men nu vil Nato i stedet have nye missiler på fregatterne.

22. nov 2016 53

Danmark tvunget til at fremskynde indkøb: Dele af F-35 er ved at udgå fra markedet

Forsvarsministeren beder nu Folketinget om et forskud på 100 millioner kroner til nye kampfly, fordi flere af komponenterne snart går ud af produktion.

10. nov 2016 197