Forsvar

Hjort: Dansk politik for kamprobotter må vente

Danmark skal vente med at tage stilling til, om forsvaret må overlade aftrækkeren til maskiner, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen. Det til trods for, at forsvaret allerede benytter autonome våbensystemer, og at eksperter advarer om et juridisk ingenmandsland.

24. feb 2017 6

Koldkrigsfly får laservåben

Det amerikanske forsvar vil udstyre de gamle B-52-bombefly med lasere, der forventes klar i 2023.

15. feb 2017 15

Kan en sneplov trække et kampfly?

Det norske forsvarsministerium har brugt millioner på traktorer til F-16-fly. Problemet er bare, at de nye traktorer har for lidt kraft til at trække kampflyene . Nu bliver de i stedet brugt til at flytte bagage.

3. feb 2017 22

Britisk regering beskyldes for at mørklægge uheld med atommissil

Et Trident II-missil fra en britisk ubåd satte under en testflyvning sidste år kursen mod USA og måtte destrueres. Regeringen har imidlertid aldrig fortalt parlamentet om det.

24. jan 2017 9

Nye forsinkelser på F-35 kan bremse Danmarks missioner i udlandet

Problemerne i kampflyprogrammet er nu kun et år fra at kollidere med leveringen af de første danske F-35. Yderligere forsinkelser kan udelukke danske kampfly fra internationale missioner i flere år, siger militærforsker.

16. jan 2017 102

Amerikansk forsvar udvikler bionedbrydelige frø-patroner

I fremtiden vil det amerikanske militær måske skyde med blomster og træer. USA's forsvarsministerium efterlyser nemlig virksomheder, der kan udvikle bionedbrydelige patroner med indbyggede plantefrø til militæret.

12. jan 2017 12

B-52 taber motor under flyvning

Det amerikanske forsvar leder stadig efter årsagen til, at et bombefly i går tabte den ene motor i luften under en træningsmission.

5. jan 2017 24

Rigsrevisionen undersøger kampflyindkøb

Det omdiskuterede indkøb af nye kampfly skal undersøges af statens revisor. I første omgang gennem en forundersøgelse, der skal bane vejen for en egentlig kulegravning af indkøbet.

22. dec 2016 8

Forsvarets nye maritime helikopter synker som en sten

Forsvarets nye Seahawk-helikoptere mangler det oppustelige system, der skal redde helikoptere fra at synke ved nødlanding på vand, og som er et krav i civil luftfart. Sikkerhedsmæssig katastrofe, siger helikopterpilot.

12. dec 2016 23