Forsvar

Droner af krydsfiner skal forsyne amerikanske specialtropper

Billige svævedroner, der kan efterlades efter brug, skal fremover gøre det muligt for det amerikanske marinekorps at levere forsyninger bag fjendens linjer.

25. apr 2017 9

Forskere sporer landminer med lysende bakterier

Forskere har ved hjælp af bakterier og laser fundet en metode, så mennesker kan slippe for det livsfarlige arbejde med at lokalisere landminer.

11. apr 2017

Islamisk Stat bevæbner kommercielle droner og angriber fra luften for første gang

Islamisk Stat udfører et terror-pioner-arbejde med at udstyre kommercielle droner med blandt andet granater. Det øger utrygheden for koalitionens soldater, men vil næppe få indflydelse på udfaldet af krigen i Syrien og Irak, vurderer militærforskere.

30. mar 2017 11

Hjort: Dansk politik for kamprobotter må vente

Danmark skal vente med at tage stilling til, om forsvaret må overlade aftrækkeren til maskiner, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen. Det til trods for, at forsvaret allerede benytter autonome våbensystemer, og at eksperter advarer om et juridisk ingenmandsland.

24. feb 2017 6

Koldkrigsfly får laservåben

Det amerikanske forsvar vil udstyre de gamle B-52-bombefly med lasere, der forventes klar i 2023.

15. feb 2017 15

Kan en sneplov trække et kampfly?

Det norske forsvarsministerium har brugt millioner på traktorer til F-16-fly. Problemet er bare, at de nye traktorer har for lidt kraft til at trække kampflyene . Nu bliver de i stedet brugt til at flytte bagage.

3. feb 2017 22

Britisk regering beskyldes for at mørklægge uheld med atommissil

Et Trident II-missil fra en britisk ubåd satte under en testflyvning sidste år kursen mod USA og måtte destrueres. Regeringen har imidlertid aldrig fortalt parlamentet om det.

24. jan 2017 9

Nye forsinkelser på F-35 kan bremse Danmarks missioner i udlandet

Problemerne i kampflyprogrammet er nu kun et år fra at kollidere med leveringen af de første danske F-35. Yderligere forsinkelser kan udelukke danske kampfly fra internationale missioner i flere år, siger militærforsker.

16. jan 2017 102

Amerikansk forsvar udvikler bionedbrydelige frø-patroner

I fremtiden vil det amerikanske militær måske skyde med blomster og træer. USA's forsvarsministerium efterlyser nemlig virksomheder, der kan udvikle bionedbrydelige patroner med indbyggede plantefrø til militæret.

12. jan 2017 12