close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forsvar

Forsker: Tvivlsomt, at amerikanske diplomater blev udsat for lydvåben

To amerikanske diplomater er ifølge flere medier blevet udsat for et 'akustisk angreb', der blandt andet har forårsaget nedsat hørelse. Det lyder yderst tvivlsomt, mener dansk forsker.

15. aug 2017 3

USA skyder første interkontinentale missil ned nogensinde

Det amerikanske missilforsvar har præsteret at nedskyde en efterligning af Nordkoreas ballistiske missiler i en test til 244 millioner dollars.

6. jun 2017 10

Trump-regeringen vil hacke og nedskyde mistænkelige droner

Nyt lovforslag skal tillade amerikanske myndigheder at angribe mistænkelige civile droner med teknologier, som ’kan tolkes som værende i strid med bestemte love’.

2. jun 2017 4

General: Islamisk Stats bevæbnede droner er mest skræmmende nye problem

Den militante islamistiske gruppe er begyndt at bevæbne kommercielle droner med granater og improviserede sprængladninger. Dronerne var sidste år tæt på at bremse offensiven mod Mosul, fortæller chefen for de amerikanske specialoperationer.

26. maj 2017 1

Russisk militær udvikler nyt våben mod droner

Det er for dyrt at bruge missiler mod hobbydroner fra IS. Svaret er 'smart ammunition'.

1. maj 2017 6

Droner af krydsfiner skal forsyne amerikanske specialtropper

Billige svævedroner, der kan efterlades efter brug, skal fremover gøre det muligt for det amerikanske marinekorps at levere forsyninger bag fjendens linjer.

25. apr 2017 9

Forskere sporer landminer med lysende bakterier

Forskere har ved hjælp af bakterier og laser fundet en metode, så mennesker kan slippe for det livsfarlige arbejde med at lokalisere landminer.

11. apr 2017

Islamisk Stat bevæbner kommercielle droner og angriber fra luften for første gang

Islamisk Stat udfører et terror-pioner-arbejde med at udstyre kommercielle droner med blandt andet granater. Det øger utrygheden for koalitionens soldater, men vil næppe få indflydelse på udfaldet af krigen i Syrien og Irak, vurderer militærforskere.

30. mar 2017 11

Hjort: Dansk politik for kamprobotter må vente

Danmark skal vente med at tage stilling til, om forsvaret må overlade aftrækkeren til maskiner, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen. Det til trods for, at forsvaret allerede benytter autonome våbensystemer, og at eksperter advarer om et juridisk ingenmandsland.

24. feb 2017 6

Koldkrigsfly får laservåben

Det amerikanske forsvar vil udstyre de gamle B-52-bombefly med lasere, der forventes klar i 2023.

15. feb 2017 15