close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser og accepterer, at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forskningspolitik

Vi skal sammenligne os med verdens stærkeste regioner og ikke med Langbortistan

Lia Leffland

For nyligt udsendte World Economic Forum sin årlige analyse af global konkurrenceevne. En rapport, der afslørede, at Danmark ligger på en hæderlig 12. plads – uden for verdenseliten, men vi hænger ...

Leder: Lad universiteterne tjene penge på – men ikke tjene – landbruget

6. okt 2017

Tysk styrelse ser ingen problemer i at kopiere fra Monsantos rapport

Den tyske miljøstyrelse reagerer nu på anklagerne om direkte afskrift fra Monsanto i forbindelse med en rapport til EU. Ifølge styrelsens formand er det helt naturligt, at de kopierer hovedpointerne fra andre undersøgelser på området - også fra Monsantos egen gruppe GTF.

27. sep 2017 1

Milena Penkowa mister sin doktorgrad

Københavns Universitet mener ikke længere, at Milena Penkowa har den høje faglige troværdighed, der er en af forudsætningen for en doktorgrad.

12. sep 2017 7

Microsoft indgår trecifret millionaftale med Københavns Universitet om kvantecomputere

Den længe ventede aftale mellem Microsoft og Københavns Universitet er nu underskrevet. Forskningssamarbejdet styrkes, og Microsoft opretter egen udviklingafdelling tæt på universitetsforskerne.

6. sep 2017

Fradraget for at investere i forskning vokser til 110 procent, men er det nok?

Regeringen kom kun svagt ønskerne om højere skattefradrag til virksomheder, der investerer i forskning, i møde, og effekten bliver derfor marginal.

30. aug 2017

Flere penge til forskning - sådan da

Det offentlige forskningsbudget øges i 2018, men kun i takt med stigningen i bruttonationalproduktet. Der er ikke lagt op til en omlægning til fordel for teknisk forskning ønsket af mange.

28. aug 2017

Industrigiganterne opstår ikke af sig selv

Lia Leffland

Sammenligner man dansk og amerikansk erhvervsliv, er der en række slående forskelle. En af de tydeligste er, at mange af de største amerikanske virksomheder er opstået inden for de seneste 20-30 år...

Eks-ansatte: USA’s energiministerium er ved at selvdestruere

Ministeriet, som forhindrer plutonium i at ende i en beskidt bombe og sørger for, at Tesla får den nødvendige støtte til at producere biler, befinder sig angiveligt på randen af kaos, efter at Trump-administrationen har taget over.

1. aug 2017 11

Ti Nordsø-millioner uddeles til miljøvenlig olieproduktion

I forlængelse af Nordsøaftalen kan virksomheder og universiteter frem til 6. oktober søge om at få del i de første 10 ud af 100 mio. kr. afsat til forskning i miljøvenlig og energieffektiv produktion af olie og gas.

18. jul 2017 6