close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forskningspolitik

Eks-ansatte: USA’s energiministerium er ved at selvdestruere

Ministeriet, som forhindrer plutonium i at ende i en beskidt bombe og sørger for, at Tesla får den nødvendige støtte til at producere biler, befinder sig angiveligt på randen af kaos, efter at Trump-administrationen har taget over.

1. aug 2017 11

Ti Nordsø-millioner uddeles til miljøvenlig olieproduktion

I forlængelse af Nordsøaftalen kan virksomheder og universiteter frem til 6. oktober søge om at få del i de første 10 ud af 100 mio. kr. afsat til forskning i miljøvenlig og energieffektiv produktion af olie og gas.

18. jul 2017 6

Ny rapport: Investorer tør ikke sætte deres penge i energiteknologi

Danmarks otte styrkepositioner indenfor energiteknologi trues af mangel på privat kapital, der ikke orker at arbejde med lange og kapitaltunge udviklingsforløb - samtidig med at de offentlige forskningsinvesteringer falder.

30. jun 2017 22

Regeringen melder endnu en gang pas om thoriumreaktorer

På en anden politisk scene gør de forskellige aktører sig klar til kampen om nyfordeling af forskningsmidler, mens en universitetsrektor taler udenom på et konkret spørgsmål fra den ansvarlige minister.

29. jun 2017 30

Ingeniørforeningens formand til politikere: Sats på forskning og skab vækst

En ny analyse fra Ingeniørforeningen IDA påviser, at virksomheders investeringer i forskning fører til flere jobs i små og mellemstore virksomheder. IDA-formand opfordrer til politisk satsning på forskning.

28. jun 2017 2

Forskere må gerne udtale sig som privatpersoner

I et svar fra Miljø- og Fødevareministeriet fremgår det, at forskere gerne må udtale sig som privatpersoner, også selvom de har leveret forskning til offentlige myndigheder.

27. jun 2017 2

EU: Vi skal finde over 75 mia. kr. til at bygge fusionsreaktor færdig

Hvis fusionsreaktoren Iter skal levere sit første plasma i 2025, er der ikke plads til uforudsete udgifter og hændelser. En margin på 24 måneder burde indregnes, mener både EU og USA.

20. jun 2017 41

Universiteter til politikerne: Giv os arbejdsro

Danske universiteter hungrer efter langsigtede mål, stabile rammevilkår og muligheden for at dyrke de skæve ideer.

19. jun 2017 2

DI og CO-industri: Øg forskningsbevillingerne med 9 mia. kr. - og sats markant på teknisk forskning

De offentlige forskningsbevillinger bør øges til 1,5 pct. af BNP i 2025. Det foreslår to af de største organisationer på det danske arbejdsmarked.

19. jun 2017 2

Her er topforskernes tips til at besidde den nyeste viden

Vi kæmper nok alle med at finde tid til at holde os opdaterede og undgå at blive overvældet over den nyeste faglitteratur. Det gør forskerne også.

6. jun 2017 2