close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forskningspolitik

Ingeniørforeningens formand til politikere: Sats på forskning og skab vækst

En ny analyse fra Ingeniørforeningen IDA påviser, at virksomheders investeringer i forskning fører til flere jobs i små og mellemstore virksomheder. IDA-formand opfordrer til politisk satsning på forskning.

28. jun 2017 1

Forskere må gerne udtale sig som privatpersoner

I et svar fra Miljø- og Fødevareministeriet fremgår det, at forskere gerne må udtale sig som privatpersoner, også selvom de har leveret forskning til offentlige myndigheder.

27. jun 2017 2

EU: Vi skal finde over 75 mia. kr. til at bygge fusionsreaktor færdig

Hvis fusionsreaktoren Iter skal levere sit første plasma i 2025, er der ikke plads til uforudsete udgifter og hændelser. En margin på 24 måneder burde indregnes, mener både EU og USA.

20. jun 2017 41

Universiteter til politikerne: Giv os arbejdsro

Danske universiteter hungrer efter langsigtede mål, stabile rammevilkår og muligheden for at dyrke de skæve ideer.

19. jun 2017 2

DI og CO-industri: Øg forskningsbevillingerne med 9 mia. kr. - og sats markant på teknisk forskning

De offentlige forskningsbevillinger bør øges til 1,5 pct. af BNP i 2025. Det foreslår to af de største organisationer på det danske arbejdsmarked.

19. jun 2017 2

Her er topforskernes tips til at besidde den nyeste viden

Vi kæmper nok alle med at finde tid til at holde os opdaterede og undgå at blive overvældet over den nyeste faglitteratur. Det gør forskerne også.

6. jun 2017 2

Viden går på gaden: Forskere marcherer for videnskaben

Protestmarchen March for Science lørdag har bredt sig fra USA til det meste af verden. Det går løs over 500 steder, og en ny forening i Danmark vil holde gryden i kog efterfølgende.

20. apr 2017 1

Ny dansk grundforskning: Find kvanteinternet - og Schrödingers kat i stor udgave

Hvorfor producerer mikroorganismer antibiotika? Hvordan kommunikerer celler? Hvordan og hvornår blev de første galakser dannet? Nye forskningscentre træder nye stier.

19. apr 2017 1

Ny lov giver Søren Pind ret til at godkende universiteternes formænd

Efter massiv kritik slækker uddannelses- og forskningsministeren på nyt forslag om universitetsledelser. Loven, der nu er vedtaget vil dog stadig kræve, at ministeren godkender bestyrelsesformænd på landets universiteter.

12. apr 2017 6

Landbrugsrapport finkæmmet: Omstridt CBS-forsker skyldig i brud på god forskningspraksis

Troels Troelsen gjorde sig ikke skyldig i videnskabelig uredelighed, men brød sig med god forskningspraksis i forbindelse med udarbejdelse af omstridt landbrugsrapport.

5. apr 2017