close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Forskningspolitik

Er det snart slut med tidsskriftsmastodonterne?

Christian Bierlich

Den seneste uge har budt på interessant nyt, hvis man altså er interesseret i Open Access for videnskabelige resultater. Det svenske Kongelige Bibliotek – der står for fællesaftalen mellem svenske ...

DTU-rapport: Virksomheder baseret på DTU-patenter klarer sig godt

En rapport fra DTU, baseret på udtræk af CVR-registret, viser at selskaber med teknologi udviklet på DTU klarer sig godt.

19. maj 2018

Er man en dårlig ingeniør eller forsker, hvis man ikke starter egen virksomhed?

Jakob Rosenkrantz de Lasson

"Du burde virkelig starte din egen virksomhed!" Inden for de første par måneder af mit ph.d.-projekt på DTU Fotonik i 2012 var jeg og andre yngre forskere inviteret til et par arrangementer med på...

Leder: Dyrk også de forskningsdrevne helte, Tommy Ahlers

18. maj 2018

Dekaner i fælles front mod forslag til nyt erhvervsfremmesystem

En centralisering af vil svække erhvervsfremmesystemet markant, advarer dekaner fra de danske universiteter i samlet flok.

14. maj 2018 1

Kronik: Centralisering af erhvervsfremme vil svække forbindelse til videnmiljøer

14. maj 2018

Udspil til nyt forskningsbudget for EU skuffer

Der er lagt op til en stigning i EU's forskningsbudget, men forslaget fra kommissionen er ikke så vidtgående, som mange havde håbet.

4. maj 2018

Iværksætteren Tommy Ahlers fra Løvens Hule til Forskningsministeriet

En række af den tidligere ministers kæpheste står og venter i entreen til den nye mand i stolen.

2. maj 2018

Forskere frygter ‘brain drain’: Foreslår Cern-inspireret AI-center

Europæisk forskning i kunstig intelligens taber omgangshøjde i forhold til USA og Kina, advarer forskere i et åbent brev. Europa bør etablere et fælleseuropæisk center for kunstig intelligens, så kontinentets dygtigste forskere ikke smutter til Silicon Valley, mener de.

26. apr 2018 1

Nu kom teknologipagten – er det så tid til et teknologimanifest?

Akademiet for de Tekniske Videnskaber foreslår et manifest, der skal fungere som en kontrakt mellem politikere, erhvervslivet samt uddannelses- og forskningsinstitutioner, og som skal have fokus på syv indsatsområder med henblik på at gøre Danmark til en førende region for Science & Engineering.

25. apr 2018