Forskningspolitik

Viden går på gaden: Forskere marcherer for videnskaben

Protestmarchen March for Science lørdag har bredt sig fra USA til det meste af verden. Det går løs over 500 steder, og en ny forening i Danmark vil holde gryden i kog efterfølgende.

20. apr 2017 1

Ny dansk grundforskning: Find kvanteinternet - og Schrödingers kat i stor udgave

Hvorfor producerer mikroorganismer antibiotika? Hvordan kommunikerer celler? Hvordan og hvornår blev de første galakser dannet? Nye forskningscentre træder nye stier.

19. apr 2017 1

Ny lov giver Søren Pind ret til at godkende universiteternes formænd

Efter massiv kritik slækker uddannelses- og forskningsministeren på nyt forslag om universitetsledelser. Loven, der nu er vedtaget vil dog stadig kræve, at ministeren godkender bestyrelsesformænd på landets universiteter.

12. apr 2017 6

Landbrugsrapport finkæmmet: Omstridt CBS-forsker skyldig i brud på god forskningspraksis

Troels Troelsen gjorde sig ikke skyldig i videnskabelig uredelighed, men brød sig med god forskningspraksis i forbindelse med udarbejdelse af omstridt landbrugsrapport.

5. apr 2017

Omfattende analyse: De politiske fløje læser forskellige videnskabelige bøger

Venstreorienterede og højreorienterede har ikke samme videnskabelige interesse, og når de alligevel læser om det samme emne, så læser de helt forskellige bøger - i hvert fald i USA.

4. apr 2017 1

Ministerens indflydelse på universiteters ledelse møder markant modstand

Regeringen ønsker at ændre universitetsloven, så ministeriet skal godkende formanden for universiteternes bestyrelser. De medarbejdervalgte medlemmer af DTU's bestyrelse frygter tab af indlydelse og øget ministeriel kontrol af forskningen.

31. mar 2017 4

Regeringen afsætter 27,5 millioner til udvikling af droneteknologi

Fire projekter finansieret af Uddannelses- og Forskningsministeriet skal udvikle droneteknologi til dansk erhvervsliv.

30. mar 2017 4

Ny analyse: Danmark halter efter udlandet i biotek-kapløbet

Staten, universiteter og de store aktører inden for life science skal samarbejde bedre, hvis Danmark skal bevare sin plads blandt de bedste inden for lægemidler, fastslår rapport.

28. mar 2017

Amerikansk professor: Trumps åndsfælle er ingeniør

Sarkastisk blogger: Som forskerforagter og infrastrukturjunkie bør Donald Trump udpege en ingeniør som sin videnskabelige rådgiver. For sådan en får tingene gjort og praler ikke.

27. mar 2017 3

11 af Danmarks topforskere får kæmpebevillinger fra Villum Fonden

Et nyt program fra Villum Fonden skal give topforskere i Danmark bedre mulighed for at drive nygerrrighedsdreven forskning.

20. mar 2017