Forskningspolitik

11 af Danmarks topforskere får kæmpebevillinger fra Villum Fonden

Et nyt program fra Villum Fonden skal give topforskere i Danmark bedre mulighed for at drive nygerrrighedsdreven forskning.

20. mar 2017

Novo-folk sidder tungt på styringen af danske universiteter

Koncerndirektør Mads Krogsgaard Thomsen bliver ny bestyrelsesformand for Københavns Universitet. DTU er også ledet af tidligere Novo-direktør.

17. mar 2017

Trump: Lad videnskaben betale for forsvar og sikkerhed

Det amerikanske finanslovforslag har store besparelser på miljø, sundhed og videnskab. Nasa er nogenlunde uberørt. Forslaget kommer dog ikke gennem kongressen uden ændringer.

17. mar 2017 75

Medie skyder med skarpt: Her er verdens bedste og værste videnskabssites

Hvilke videnskabsmedier er værd at ofre energi på? Og hvor spilder du din tid på journalistiske stramninger eller indforstået teknisk jargon? Det har et videnskabssite lavet en infografik over.

15. mar 2017 15

Forskere dyrker verdens første kunstige foster

To typer stamceller aftaler arbejdsopgaver via biokemisk kommunikation, fortæller forskere, som har frembragt begyndelsen til et kunstigt foster helt uden brug af sæd eller æg.

7. mar 2017

Skal man fodre eller slagte en høne, der lægger guldæg?

Thomas Damkjær Petersen

Færre midler til energiforskning ødelægger grundlaget for vækst og udvikling i den danske energibranche. Siden 2014 er der blevet skåret drastisk på forskningsbevillingerne på energiområdet. Det dr...

Venstre om nedskæringer på energiforskningen: Det var en nødforanstaltning

Regeringens barbering af energiforskningsmidlerne i 2016 og 2017 møder hård kritik fra oppositionen, mens Venstres energiordfører henviser til en tom kasse, da regeringen kom til.

20. feb 2017 12

Brexit er også Brexatom: Hvem skal nu sikre de britiske atomanlæg?

Efter en del usikkerhed ligger det nu fast, at Storbritannien også forlader Euratom. Det får store konsekvenser for sikkerheden i de britiske atomkraftværker og oprydningen efter fusionsforskningsreaktor.

27. jan 2017 5

Dommedagsuret rykker 30 sek. frem: Nu er vi 2½ minut i 12

Valget af Donald Trump som præsident har gjort verden mere usikker, mener komiteen fra Bulletin of the Atomic Scientists, der hver år i slutningen af januar stiller på dommedagsuret.

27. jan 2017 29

Ny præsident: Amerikanske forskere får mundkurv på

Memo til forskerne: Tal ikke med offentligheden, og hold jer fra de sociale medier indtil videre.

25. jan 2017 57