Forskning

Nikkel og zink udfordrer lithium-ion-batterier

Sikkerhedsproblemerne med lithium-ion-batterier får forskerne til at søge efter alternativer, hvor velkendt batteri­teknologi optimeres.

30. apr 2017

Manden, der hører farver: At blive cyborg er et etisk valg

Vi skal ændre os selv, så vi ikke har behov for at ændre planeten, siger ‘verdens første cyborg’, Neil Harbisson.

29. apr 2017 2

Kvantemekanik skal være allemandseje

I bestræbelserne på at udbrede kendskabet til kvantemekanik har DTU Fysik slået dørene op for gymnasie­klasser og Folkeuniversitetet i det nye Quantum Lab.

29. apr 2017 4

Studerende ved MIT 3D-printer raketmotor i plast

VIDEO: Dysen og motoren holdt overraskende godt til trykket. Nu vil gruppen af studerende bygge en raket, der kan flyve.

28. apr 2017 3

Vildskab hersker i grænselandet mellem videnskabeligt fup og fakta

Ugen bød på arrangementer om omvendt fotosyntese og kold fusion, misforståelser omkring negativ masse, ny viden om domesticeringen af hesten og spor af menneskelig aktivitet i Amerika for mere end 130.000 år siden. Men kan vi fæste lid til mennesker og resultater, der vil omskrive den videnskabelige konsensus?

27. apr 2017 8

10 teknologiske tendenser, du bør kende: #1. Autonome lastbiler

Nogle teknologier er allerede i færd med ændre alt fra vores økonomi til opfattelsen af, hvad det vil sige at være menneske. Andre er lige på nippet til at udfolde deres potentiale.

27. apr 2017 8

Energikommission vil fordoble midler til energiforskning

Danmarks energiteknologiske førerposition skal styrkes gennem flere penge og en ny strategi for teknologiudvikling. IDAs formand kalde udspillet uambitiøst.

25. apr 2017

Første storstilede eftersøgning efter ekstraterrestrisk liv blev en nitte

Gennemtrevling af adskillige petabyte af data fra radioteleskoper har endnu ikke bragt forskerne tæt på at finde intelligent liv uden for Jorden. Men jagten fortsætter.

24. apr 2017 20

Dynamikken i Grønlands isstrømme er en joker for klimaet

Nyt iskerneprojekt skal afklare, hvor stor havstigning vi kan forvente fra afsmeltning af Indlandsisen i et varmere klima.

22. apr 2017 10

Tyngdekraften leger kispus med elektromagnetismen

Ny analyse viser, at krumninger i rumtiden ophæver dualiteten mellem elektricitet og magnetisme, der er indbygget i Maxwells ligninger for det elektromagnetiske felt. Det kan være forklaringen på, at der ikke findes magnetiske monopoler.

21. apr 2017 103