World Trade Center

Seneste nyheder om World Trade Center

Artikler (49)

20 år siden: Terrorangrebet, der rystede verden

Da to kaprede fly ramte World Trades Centers tvillingetårne, der siden sank i grus, indvarslede det en ny tid med frygt, krig mod terror og konspirationsteorier. Ingeniøren fulgte katastrofen minut for minut.

11. sep 2021 7

Sådan vil Bjarke Ingels stable nyt højhus op på Ground Zero

Fra Ground Zero vil Bjarke Ingels' nye højhus ligne de andre retlinede bygninger omkring mindesmærket for ofrene for terrorangrebet i 2001, men set fra den modsatte side vil han vise sin mere legesyge side med et design, der ligner stablede æsker.

10. jun 2015

Nyt World Trade Center er nu USA's højeste bygning

Politiken: Det nye, 541 meter høje One World Trade Center nåede sin fulde højde, da bygningens spir blev monteret.

3. maj 2013 1

Se konstruktionen af det nye World Trade Center

Når One World Trade Center står færdigt i 2013, er erstatningen for de faldne tvillingetårne stærkere end nogensinde. Kernen er af beton og kan bære et ton pr. cm2.

6. nov 2012 3

Støv-ofre fra 9/11 får anerkendt kræftrisiko

På 11-årsdagen for terrorangrebet på World Trade Center i New York kommer 50 forskellige former for kræft nu med på listen over sygdomme, som de amerikanske myndigheder giver erstatning for. Dansk kræftforsker peger på asbest som den største synder.

11. sep 2012 6

World Trade Center er igen New Yorks højeste

Sn.dk Det nye One World Trade Center er nu højere end Empire State Building. Den 541,3 meter høje bygning skal stå færdig næste år.

1. maj 2012 4

Fagfolkene om WTC - dengang og nu

For ti år siden bad Ingeniøren en række fagfolk i ingeniørverdenen give deres bud på, hvad vi kunne lære af terrorangrebet på World Trade Center. Vi har nu fulgt op for at høre, hvordan det så gik. Læs deres svar fra før og nu.

11. sep 2011

Ti år efter: Nu er WTC's nye tårne på vej i vejret

Den danske ingeniør Peter Luke befandt sig i World Trade Centers nordtårn for ti år siden og har siden arbejdet med genopbygningen af området. Han fortæller her bl.a. om, hvorfor det har taget så lang tid at komme i gang med byggeriet af nye skyskrabere på Ground Zero.

11. sep 2011

Kom med ned under det nye World Trade Center

En enorm kælder dækker det meste af WTC-grunden. Kælderen huser en fælles forsyningsinfrastruktur til alle bygningerne, der skal gøre det sværere for terrorister at ramme en enkelt bygning. Desuden er der under jorden et 9.000 m² museum, en togstation, to togtunneler, en subway og en topsikret parkeringskælder. Over jorden har kældrene gjort det til en udfordring af finde fundamenter til de nye tårne og bygninger.

9. sep 2011

Det nye World Trade Center er fyldt med symbolik

8. sep 2011