VW-Sagen 117 artikler

Volkswagen i bilhistoriens største sag om miljøsvindel

VW-sagen har rullet med rasende fart, siden den amerikanske miljøstyrelse (EPA) i midten af september 2015 afslørede koncernens miljøsvindel med dieselbiler i USA. Millioner af biler har fået installeret software, der nedbringer bilernes NOx-udledning under tests, og sagen har siden afsløringen udviklet sig i flere forskellige retninger.

Artikler (117)

Fransk bilproducent fremlægger data: Så meget snyder benzintallene

Franske bilproducent har offentliggjort data for, hvor langt deres modeller kører på literen i den virkelige verden. Resultaterne viser, at bilerne ofte kører 30 procent kortere end i de officielle tal.

13. mar 2017 34

London på vej med ekstra afgifter på forurenende biler

Hvis det står til Londons borgmester, så skal ejere af forurenende biler fra oktober måned betale ekstra 87,5 kroner for at køre ind i byen.

21. feb 2017 17

Tysk transportminister kalder en halv million biler på værksted

500.000 europæiske dieselbiler skal gøres mere miljøvenlige ved at ændre på det temperaturområde, hvor NOx-filtret virker.

17. feb 2017 6

Nissan taber retssag om emissionssvindel

Den japanske bilproducent har tabt sin retssag mod den sydkoreanske regering, som har anklaget Nissan for svindel med producentens firehjulstrækkere. Nissan står nu over for milliardbøde.

9. feb 2017

Topledere: Diesel er død - brændselsceller lever

Over halvdelen af toplederne i bilindustrien tror, at diesel som den første af de traditionelle motorteknologier er på vej ud. 76 procent af lederne tror stadig, at forbrændingsmotoren vil være vigtig i mange år fremover.

8. feb 2017 33

Østeuropæiske vognmænd i NOx-svindel: Sætter AdBlue-killer i lastbilerne

En tysk tv-station har sammen med polsk politi afsløret, hvordan vognmænd ved at tilføje en elektronisk komponent til motoren sparer det additiv, der skal fjerne NOx fra udstødningen. Konsekvenserne for miljøet er større end VW-skandalen.

20. jan 2017 14

NOx: Dieselbiler er værre end lastbiler og kan undslippe testlaboratorierne

Nu skal der vandtætte skotter mellem de laboratorier, der tester biler for NOx-udslip og de bilproducenter, som betaler for testen. Almindelige dieselbiler forurener nemlig op til ti gange så meget som busser og lastbiler.

12. jan 2017 16

VW-svindel har stået på siden 2006

Den tyske bilgigants svindelnummer med NOx-udledning har ifølge amerikanske myndigheder stået på i ti år. Volkswagen har nu accepteret endnu et milliardforlig i USA, der bringer regningen for dieselgate op på 134 milliarder kroner.

11. jan 2017 3

Snyd med bilers brændstofforbrug stiger markant

Ny rapport afslører, at forskellen mellem bilers faktiske brændstofforbrug og det forbrug, som producenterne angiver, er på himmelflugt.

23. dec 2016 39

Benzinbiler skal have partikelfilter fra 2018

Alle nye benzinbiler skal fra 2018 være forsynet med partikelfilter for at kunne overholde EU's nye krav til emissioner.

21. dec 2016 16