VW-Sagen 123 artikler

Volkswagen i bilhistoriens største sag om miljøsvindel

VW-sagen har rullet med rasende fart, siden den amerikanske miljøstyrelse (EPA) i midten af september 2015 afslørede koncernens miljøsvindel med dieselbiler i USA. Millioner af biler har fået installeret software, der nedbringer bilernes NOx-udledning under tests, og sagen har siden afsløringen udviklet sig i flere forskellige retninger.

Artikler (123)

Tyskland stritter imod EU’s NOx-test

Nyt forslag til EU-kontrol af dieselbilers NOx-emission afvises af Tyskland. Den danske regering bakker op om Europa-Kommissionens forslag.

27. apr 2017 5

Tyske dieselbiler sviner seks gange mere, end producenterne siger

Høje NOx-tal fra tests i 'real driving' af helt nye dieselbiler genstarter diskussionen: Hvad skal myndighederne kunne forlange af bilproducenterne?

26. apr 2017 36

Politikere vil tvinge Danmark til at teste nye bilers forurening

To afstemninger i EU-Parlamentet baner vejen for, at lande som Danmark, der i dag slet ikke tester nye biler, kan blive tvunget til et omfattende testprogram for at komme svindel med udslip af giftige gasser til livs.

4. apr 2017 13

Svensk test: Opgradering af snydesoftware gør nogle VW-biler bovlamme

Nogle af Volkswagens snyde-dieselbiler, som er blevet opdateret for ikke at udlede for meget NOx, trækker dårligere ved lave omdrejninger, viseren test udført af et svensk teknikmagasin. VW kan ikke genkende resultaterne.

4. apr 2017 7

»Bilindustrien har snydt, men kun Volkswagen har tilstået«

Dansk EU-parlamentariker: Bilindustrien har snydt med vilje, de nationale myndigheder har forsømt markedskontrollen, og EU har kendt til misforholdet uden at gribe ind.

3. apr 2017 11

Er det godt for miljøet at skrotte 500.000 VW-dieselbiler?

Som en del af forliget med de amerikanske myndigheder om Dieselgate skal VW skrotte en halv million dieselbiler. Men ingen har gennemført en livscyklusanalyse, som kan godtgøre, om det er bedre for miljøet end at lade dem køre videre.

29. mar 2017 20

Fransk bilproducent fremlægger data: Så meget snyder benzintallene

Franske bilproducent har offentliggjort data for, hvor langt deres modeller kører på literen i den virkelige verden. Resultaterne viser, at bilerne ofte kører 30 procent kortere end i de officielle tal.

13. mar 2017 34

London på vej med ekstra afgifter på forurenende biler

Hvis det står til Londons borgmester, så skal ejere af forurenende biler fra oktober måned betale ekstra 87,5 kroner for at køre ind i byen.

21. feb 2017 17

Tysk transportminister kalder en halv million biler på værksted

500.000 europæiske dieselbiler skal gøres mere miljøvenlige ved at ændre på det temperaturområde, hvor NOx-filtret virker.

17. feb 2017 6

Nissan taber retssag om emissionssvindel

Den japanske bilproducent har tabt sin retssag mod den sydkoreanske regering, som har anklaget Nissan for svindel med producentens firehjulstrækkere. Nissan står nu over for milliardbøde.

9. feb 2017