close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

VW-Sagen 126 artikler

Volkswagen i bilhistoriens største sag om miljøsvindel

VW-sagen har rullet med rasende fart, siden den amerikanske miljøstyrelse (EPA) i midten af september 2015 afslørede koncernens miljøsvindel med dieselbiler i USA. Millioner af biler har fået installeret software, der nedbringer bilernes NOx-udledning under tests, og sagen har siden afsløringen udviklet sig i flere forskellige retninger.

Artikler (126)

Emissionsfusk breder sig: Tysk politi ransager Daimlers kontorer

Politi har gennemført razzia på 11 Daimler-kontorer i Tyskland. Bilproducenten, som blandt andet står bag Mercedes-Benz, anklages for at manipulere udstødningstest af dieselbiler.

24. maj 2017 8

USA sagsøger Fiat Chrysler for NOx-svindel

Den italienskejede bilgigant har ifølge de amerikanske myndigheder installeret flere forskellige typer svindelsoftware i 104.000 dieselbiler.

24. maj 2017

Forskere finder koden bag Volkswagens emissions-snyd

Ved at lade bilens computer identificere en eventuel igangværende test blev et emissions-filter slået til i Volkswagens biler, som dermed kunne snige sig gennem tests trods snyd med NOx-udledningerne. Identificeringen af testen skete med en kode, som en række forskere nu har fundet frem til.

23. maj 2017 16

Tyskland stritter imod EU’s NOx-test

Nyt forslag til EU-kontrol af dieselbilers NOx-emission afvises af Tyskland. Den danske regering bakker op om Europa-Kommissionens forslag.

27. apr 2017 5

Tyske dieselbiler sviner seks gange mere, end producenterne siger

Høje NOx-tal fra tests i 'real driving' af helt nye dieselbiler genstarter diskussionen: Hvad skal myndighederne kunne forlange af bilproducenterne?

26. apr 2017 45

Politikere vil tvinge Danmark til at teste nye bilers forurening

To afstemninger i EU-Parlamentet baner vejen for, at lande som Danmark, der i dag slet ikke tester nye biler, kan blive tvunget til et omfattende testprogram for at komme svindel med udslip af giftige gasser til livs.

4. apr 2017 13

Svensk test: Opgradering af snydesoftware gør nogle VW-biler bovlamme

Nogle af Volkswagens snyde-dieselbiler, som er blevet opdateret for ikke at udlede for meget NOx, trækker dårligere ved lave omdrejninger, viseren test udført af et svensk teknikmagasin. VW kan ikke genkende resultaterne.

4. apr 2017 7

»Bilindustrien har snydt, men kun Volkswagen har tilstået«

De nationale myndigheder har forsømt kontrollen med bilindustrien, og EU har kendt til misforhold uden at gribe ind, siger dansk medlem af EU's udvalg bag Volkswagen-undersøgelse. Parlamentet stemmer i dag om lovpakke mod miljøsvindel i bilbranchen.

3. apr 2017 11

Er det godt for miljøet at skrotte 500.000 VW-dieselbiler?

Som en del af forliget med de amerikanske myndigheder om Dieselgate skal VW skrotte en halv million dieselbiler. Men ingen har gennemført en livscyklusanalyse, som kan godtgøre, om det er bedre for miljøet end at lade dem køre videre.

29. mar 2017 20

Fransk bilproducent fremlægger data: Så meget snyder benzintallene

Franske bilproducent har offentliggjort data for, hvor langt deres modeller kører på literen i den virkelige verden. Resultaterne viser, at bilerne ofte kører 30 procent kortere end i de officielle tal.

13. mar 2017 34