VW-Sagen 111 artikler

Volkswagen i bilhistoriens største sag om miljøsvindel

VW-sagen har rullet med rasende fart, siden den amerikanske miljøstyrelse (EPA) i midten af september 2015 afslørede koncernens miljøsvindel med dieselbiler i USA. Millioner af biler har fået installeret software, der nedbringer bilernes NOx-udledning under tests, og sagen har siden afsløringen udviklet sig i flere forskellige retninger.

Artikler (111)

NOx: Dieselbiler er værre end lastbiler og kan undslippe testlaboratorierne

Nu skal der vandtætte skotter mellem de laboratorier, der tester biler for NOx-udslip og de bilproducenter, som betaler for testen. Almindelige dieselbiler forurener nemlig op til ti gange så meget som busser og lastbiler.

12. jan 2017 13

VW-svindel har stået på siden 2006

Den tyske bilgigants svindelnummer med NOx-udledning har ifølge amerikanske myndigheder stået på i ti år. Volkswagen har nu accepteret endnu et milliardforlig i USA, der bringer regningen for dieselgate op på 134 milliarder kroner.

11. jan 2017 3

Snyd med bilers brændstofforbrug stiger markant

Ny rapport afslører, at forskellen mellem bilers faktiske brændstofforbrug og det forbrug, som producenterne angiver, er på himmelflugt.

23. dec 2016 39

Benzinbiler skal have partikelfilter fra 2018

Alle nye benzinbiler skal fra 2018 være forsynet med partikelfilter for at kunne overholde EU's nye krav til emissioner.

21. dec 2016 16

VW risikerer ny milliardbøde

Kun 4 ud af 12 bilproducenter ser ud til nå EU's krav til CO2-udledning i 2021. Lever producenterne ikke op til kravene, risikerer de bøder i millionklassen. VW topper bødelisten med én milliard euro.

13. dec 2016 11

EU slår ned på syv lande: Hvorfor så I stort på diesel-svindlen?

EU-Kommissionen indleder en sag mod syv lande, herunder Tyskland og Storbritannien, for at have svigtet med kontrollen, da de typegodkendte nye dieselbiler. Bilerne forurener langt mere, end de er godkendt til.

8. dec 2016 19

EU skal overvåge typegodkendelse af biler

Et internt brev i EU afslører, at en undersøgelseskomité nedsat på baggrund af VW-skandalen anbefaler, at EU overtager kontrollen med typegodkendelse af biler.

7. dec 2016 1

Ny svindelsoftware i VW-biler ændrer gearskifte under test

Amerikanske myndigheder har i kølvandet på Volkswagens dieselskandale afsløret en ny type snydesoftware i koncernens Audi-biler. Bilerne regner ud, at de bliver udsat for miljøtests, når der ikke bliver drejet på rattet under kørsel.

7. nov 2016 27

Dom over VW i USA: Betal 100 milliarder og sæt elstandere op

VW er kommet et skridt nærmere afslutningen på den amerikanske gren af dieselskandalen. Med en dom på 100 mia. kroner skal VW ikke bare fikse og købe biler tilbage, men også investere i el-infrastruktur og udskifte gamle forurenende busser.

26. okt 2016 7

Dieselskandalen får bilproducenter til at skrotte de små motorer

Renault, General Motors og VW dropper de mindste motorer, fordi de ikke kan klare de nye og mere realistiske testkrav. De små dieselmotorer udleder for meget NOx, og for benzinmotorerne er partikler problemet.

20. okt 2016 20