tendens Virtual Reality 59 artikler

Virtual Reality gør virkeligheden til en mixed reality

Den virtuelle verden bevæger sig nu ud af skærmen og blander sig med den virkelige – eller kommer i hvert fald til at se virkelig ud. Det sker i takt med, at stribevis af VR-briller bliver lanceret og analysebureauer på stribe spår om et milliardmarked på VR-området.

Virtual Reality er allerede i dag med til at undervise kirurger, at visualisere bygninger, der stadig kun er på det digitale tegnebræt og ikke mindst til at give en helt ny oplevelse af computerspil.

Der stopper mulighederne imidlertid ikke, hvis man skal tro de mange udviklere, virksomheder og forskere, der i øjeblikket kaster sig ind i virtual reality. Alt fra kontorbygninger til computerskærme kan inden længe erstattes af et VR-headset spår de mest optimistiske i branchen, men ingen ved endnu, hvad teknologien ender med at bringe.

Den virtuelle verden bevæger sig nu ud af skærmen og blander sig med den virkelige – eller kommer i hvert fald til at se virkelig ud. Det sker i takt med, at stribevis af VR-briller bliver lanceret og analysebureauer på stribe spår om et milliardmarked på VR-området.

Artikler (59)

Nu skal du tale med Facebook-vennerne i VR

Virtual reality er fra i dag en del af Facebook, der udvider Messenger-appen med VR-mødesteder.

19. apr 2017

Behov for millimeterpræcision for kunne bruge Hololens i laboratoriet

Version2 Augmented reality er lovende inden for sundhedssektoren, men teknologien er stadig ikke bare plug and play.

30. dec 2016

Facebooks virtual reality-firma køber dansk eyetracking-udvikler

Version2 Virtual reality-selskabet Oculus har opkøbt det danske eye-tracking firma The Eye Tribe.

29. dec 2016

Grundfos: At se ind i pumper med VR er som en digital fortælling

Industrivirksomheden Grundfos eksperimenterer med forskellige teknologier til virtual og augmented reality og har senest arbejdet med Microsofts Hololens.

7. dec 2016

VR skal forberede russer på hovedtransplantation

Inden den muskelsvindsramte Valerij Spiridonov skal have sit hoved tranplanteret over på en ny krop, skal han forberedes gennem virtual reality for at undgå uheldige psykologiske reaktioner.

5. dec 2016

Hands-on: Microsofts Hololens er dyr for udviklere - men overbevisende augmented reality

Hardwaren er stadig på et tidligt stadie, men forskellige grader af computergenereret virkelighed rykker spiludviklernes værktøjer ind i store industrivirksomheder.

30. nov 2016 1

Filmstudier om VR: Vi gør brug af trick fra tryllekunstnerens verden

De første spæde forsøg på at koble film og virtual reality udfordrer filmskaberne, der sammenligner stemningen i branchen med computeranimationens begyndelse.

17. nov 2016 2

Trick til virtual reality gør ledninger overflødige

Dataoverførsel på et højere frekvensbånd og en boks på væggen gør VR muligt uden ledninger, men med høj hastighed og opløsning.

15. nov 2016 2

Facebook satser stort på virtual reality med ny billig-brille

Lissabon: Virtual reality giver Facebooks brugere helt nye måder for at opleve alt sammen med alle, fastslår teknisk chef.

8. nov 2016

Tag turen til toppen af Mount Everest med VR

Ekspeditioner med virtual reality er blevet et stort hit, og inden længe kan du tage hele turen fra Kathmandu til toppen af Mount Everest uden at forlade sofaen.

12. okt 2016 3