close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Togfonden DK

Seneste nyheder om Togfonden DK

Artikler (113)

Her er togfondens fase 1

Togfondpartierne vil tvinge regeringen til at acceptere en fordyrelse af togfondens første halvdel. Få overblikket over pakken til i alt 15 milliarder kroner.

7. sep 2017 28

Partier går uden om regeringen for at skaffe to milliarder ekstra til togfonden

Efter flere måneders resultatløse forhandlinger vil et flertal i Folketinget nu tvinge regeringen til at acceptere en fordyrelse af togfonden på to milliarder kroner. Pengene skal blandt andet sikre en ny bane over Vestfyn.

7. sep 2017 23

Togfonden bliver 1,5 milliarder dyrere end ventet

Mens regeringen og forligspartierne bag Togfonden stadig diskuterer finansieringen af den storstilede jernbaneaftale, viser nye beregninger, at fem af Togfondens projekter bliver betydeligt dyrere end hidtil antaget.

4. aug 2017 69

Transportforsker før nye forhandlinger: Togfonden eksisterer reelt ikke mere

De politiske forhandlinger om Togfonden er genstartet. Regeringen fastholder, at finansieringen mangler, men et flertal uden om regeringen vil stadig forhandle.

19. jun 2017 35

DSB afliver timemodellen: Nye eltog bliver ikke højhastighedstog

DSB har i sit oplæg til milliardindkøbet af nye eltog valgt at se bort fra højhastighedstog i forventning om, at timemodellen ikke overlever de politiske forhandlinger om Togfonden.

15. jun 2017 63

Billig tunnel under Vejle Fjord er bedst for både mennesker og natur

Fordelene ved at føre banen under Vejle Fjord i en tunnel frem for over på en bro er så store - og prisforskellen så lille - at politikerne seriøst bør overveje at bore, anbefaler Vejdirektoratet. Men pengene mangler stadig.

19. maj 2017 40

Kronik: Læg batteri i toget frem for at ændre Aarhus H

17. jan 2017 47

Borgerlige tror på grønne, selvkørende biler - men vil ikke hjælpe på vej

Ikke flere jernbaneskinner. Det er budskabet fra transportordførerne fra Venstre og LA. I stedet skal der satses på miljøvenlige og selvkørende biler. Men grønne teknologier skal ikke fremmes - de kommer af sig selv, mener de.

9. jan 2017 59

Politisk nøl om tog mellem Ringsted og Odense udløser ekstraregning

Nødvendigt med politisk beslutning om at hastighedsopgradere strækningen i efteråret, advarede Banedanmark. Men Transportministeriets ventetid udløser nu en ekstraregning på 30 millioner kroner. Uprofessionelt, lyder kritikken.

6. dec 2016 11

Ejendomskøb til droppede togfond-projekter har kostet 164 millioner

Vejdirektoratet og Banedanmark har allerede overtaget flere ejendomme forud for projekter under Togfonden, som regeringen vil skrotte.

11. nov 2016 10