Techie

10 artikler

Techie – en avis om teknologi og videnskab i børnehøjde

Avisen på 32 sider er udarbejdet af Teknologiens Mediehus med støtte fra Teknologipagten og IDA og kan i september 2020 blive sendt ud til 4.-6. klasser over hele landet.

Med fokus på teknologi og naturvidenskab formidles indhold på en letlæselig, billedbåret, interagerende og underholdende måde gennem eksempler på ting og oplevelser, som børnene i forvejen er grebet af i hverdagen.

Hver side er i sig selv sjov og inspirerende, og skal gerne give både nyttig viden og anvise en vej til yderligere læring gennem QR-koder til videoer, forsøg og oplevelser.

Kontakt techie@ing.dk eller bestil her:

Bestil klassesæt

Techie kan også hentes i reception hos IDA, Kalvebod Brygge 33, København V og hos Teknologipagten i Odense, Ejlskovsgade 3D.

Techie er også digital - e-avisen kan læses ved at klikke her

Til avisen følger en lærervejledning, som I kan finde her.

I avisen findes også en række gåder og opgaver - svarene kan findes her.

Multimedia

Seneste nyheder om Techie

Artikler (10)

Ny børneavis om teknologi: Læs om superkræfter, marsrejser og husketrick

Techie er navnet på vores nye gratis avis for børn - proppet med teknologi og viden. Målet er at gøre flere unge nysgerrige på natur, teknologi og videnskab. Avisen kan læses og bestilles online.

4. sep 2020

Se vilde kunstige superkræfter

Der bliver opfundet flere og flere teknologier, der hjælper mennesket med at få superkræfter. Så vi kan løfte meget tunge ting, flyve og tænke hurtigt. Vi har samlet nogle videoer, der viser de vildeste kunstige kræfter

31. aug 2020

Er du vild med YouTubere? Så tjek dem her ud

En drone, der klipper dit hår. Opskriften på et ægte lyssværd. Og kolde sodavand med våde sokker. Find de bedste tech-youtubere her.

1. jul 2020

Svar på opgaverne på bagsiden

Her kan du læse svarene på gåderne på bagsiden af Techie

1. jul 2020

Til læreren

Det skal være sjovt at læse Techie, men avisen er også fuld af aktuel viden om teknologi og naturvidenskab fra eksperter, formidlet til børn. Brug den som faglig læsning, som afsæt for at dykke ned i emnerne eller se videoerne og prøv de praktiske øvelser med klassen.

1. jul 2020

Video: Sådan folder du Techie til en fin gavepose

Aviser kan bruges til andet end at læse i. Her kan du se Martha og Iris vise, hvordan man laver en fin gavepose ud af Techie...som skraldemændene ikke får med sig. Videoen er produceret af Pilot Film.

1. jun 2020

Video: Byg din egen katapult med Johannes

Johannes Matzen har lavet masser af opfindelser. Han har sin egen YouTube-kanal, og her kan du se hans værksted og lære at bygge din egen katapult af tøjklemmer. Videoen er produceret af Pilot Film.

1. jun 2020

Video: Få de fedeste huske-trick her

Her kan du se Karl blive superhusker med tips fra Trylle-michael. Videoerne er produceret af Pilot Film.

1. jun 2020

Video: Se Gustav og Christine vise cykelideer til dommerne

I sommers mødtes 25 børn på Kids Island Sommercamp for at opfinde nye ting til cykler. I videoen, der er produceret af Pilot Film, kan du se, hvordan det gik Gustav og Christine, da de skulle vise deres ide til dommerne.

1. jun 2020

Video: Se dit "kæmpe" affald blive genbrugt

Hos Stena Recycling er de eksperter i at pille store ting fra hinanden, som for eksempel biler og køleskabe. Se, hvad der sker med dit affald i videoen produceret af Pilot Film.

1. jun 2020