Techie

15 artikler

Techie – en avis om teknologi og videnskab i børnehøjde

Techie #2 er nu udkommet. Avisen er på 32 sider og udarbejdet af Teknologiens Mediehus med støtte fra Teknologipagten.

Techie er en avis med fokus på teknologi og naturvidenskab målrettet skolebørn fra 4. til 6. klasse. Den nye udgave af Techie er en letlæselig, billedbåret, interagerende og underholdende avis, som børn får lyst til at fordybe sig i. Det er en indgangsportal til en verden af læring, sjov og fælles oplevelser. Udover de skrevne ord kan I finde et hav af QR-koder til videoer, opgaver, aktiviteter og eksperimenter, som kan laves i klassen eller derhjemme.

Avisen er ganske gratis, og kan bestilles til levering direkte til skolen.

Kontakt techie@ing.dk eller bestil Techie #2 her:

Bestil klassesæt

Techie kan også læses som e-avis her eller i vores app, hvor du også kan få artiklerne oplæst. Download vores app, Ingeniøren i App Store eller i Google Play. Du finder Techie nederst i appen.

Undervisningsaktiviteter og lærervejledning til Techie

Som noget nyt har vi lavet et katalog med undervisningsaktiviteter, som lærere kan bruge til Techies mange temaer. Aktiviteterne er bl.a. forfattet af lærere, der til daglig underviser børn, og der er en bred palet af fag i grundskolen repræsenteret. Til alle aktiviteter findes en lærervejledning.

Prøv for eksempel kræfter med:

      • Missionen til Mars til vores tema om Mars (N/T, matematik)
      • At bygge fremtidens huse med teknologi (håndværk & design)
      • Tøm køleskabet-øvelser (madkundskab, dansk)

Lærervejledning

Techie #1

I efteråret 2020 udkom avisen Techie først gang. Læs den tidligere udgave her: Techie er også digital - e-avisen kan læses ved at klikke her

Til avisen følger en lærervejledning, som I kan finde her.

Multimedia

Seneste nyheder om Techie

Artikler (15)

Til læreren

Der er undervisningsaktiviteter og lærervejledning til Techie. Læs materialet her.

24. sep 2021

Video: Børn udfordrer plast-maskinen

Børnereporterne udfordrer den vilde plastik-sorterings-maskine: Hvem er hurtigst til at sortere plastik?! Video produceret af Søren Hebsgaard.

23. sep 2021

Video: Sandra vil være tømrer

Mød Sandra som begyndte på EUX-uddannelsen som tømrer, da hun var 16 år. Video af Boss Ladies.

23. sep 2021

Video: Hvad er der i fiskefileten?

Kokken Klavs Styrbæk er totalt god til at snyde sanserne. Han serverede “flæskesvær”, “fiskefilet” og “lakrids” for Techies børnereporter-madanmeldere. Videoen er produceret af Søren Hebsgaard.

23. sep 2021

Video: Lav det selv! Verdens bedste bolognese

Overrask dine forældre (og måske dig selv?) med en gang pasta- kødsovs helt uden kød. Du kan også spørge dine forældre, om de vil hjælpe dig.

23. sep 2021

Ny børneavis om teknologi: Læs om superkræfter, marsrejser og husketrick

Techie er navnet på vores nye gratis avis for børn - proppet med teknologi og viden. Målet er at gøre flere unge nysgerrige på natur, teknologi og videnskab. Avisen kan læses og bestilles online.

4. sep 2020

Se vilde kunstige superkræfter

Der bliver opfundet flere og flere teknologier, der hjælper mennesket med at få superkræfter. Så vi kan løfte meget tunge ting, flyve og tænke hurtigt. Vi har samlet nogle videoer, der viser de vildeste kunstige kræfter

31. aug 2020

Er du vild med YouTubere? Så tjek dem her ud

En drone, der klipper dit hår. Opskriften på et ægte lyssværd. Og kolde sodavand med våde sokker. Find de bedste tech-youtubere her.

1. jul 2020

Svar på opgaverne på bagsiden

Her kan du læse svarene på gåderne på bagsiden af Techie

1. jul 2020

Til læreren

Det skal være sjovt at læse Techie, men avisen er også fuld af aktuel viden om teknologi og naturvidenskab fra eksperter, formidlet til børn. Brug den som faglig læsning, som afsæt for at dykke ned i emnerne eller se videoerne og prøv de praktiske øvelser med klassen.

1. jul 2020