Techie

30 artikler

Techie – en avis om teknologi og videnskab i børnehøjde

 

Techie #3 er nu udkommet

Avisen er på 32 sider og udarbejdet af Teknologiens Mediehus med støtte fra Teknologipagten.

Techie er en avis med fokus på teknologi og naturvidenskab målrettet skolebørn fra 4. til 6. klasse. Den nye udgave af Techie er en letlæselig, billedbåret, interagerende og underholdende avis, som børn får lyst til at fordybe sig i. Det er en indgangsportal til en verden af læring, sjov og fælles oplevelser. Udover de skrevne ord kan I finde et hav af QR-koder til videoer, opgaver, aktiviteter og eksperimenter, som kan laves i klassen eller derhjemme.

Avisen er ganske gratis, og kan bestilles til levering direkte til skolen her:

Bestil klassesæt

Avisen kan også læses online her eller i vores app, hvor du også kan få artiklerne oplæst. Download vores app, Ingeniøren i App Store eller i Google Play. Du finder Techie nederst i appen.

Techie #3 har også lærervejledninger til 5 temaer - klik her for at dykke ned i dem

Har du spørgsmål så kontakt techie@ing.dk

Techie #2

Techie #2 udkom i 2021 og kan også læses som e-avis her eller i vores app, hvor du også kan få artiklerne oplæst. Download vores app, Ingeniøren i App Store eller i Google Play. Du finder Techie nederst i appen.

Der er også et katalog med undervisningsaktiviteter og en lærervejledning, som lærere kan bruge til Techie #2 mange temaer. Aktiviteterne er bl.a. forfattet af lærere, der til daglig underviser børn, og der er en bred palet af fag i grundskolen repræsenteret.

Techie #1

I efteråret 2020 udkom avisen Techie først gang. Læs den tidligere udgave her: Techie er også digital - e-avisen kan læses ved at klikke her

Til avisen følger en lærervejledning, som I kan finde her.

Multimedia

Seneste nyheder om Techie

Artikler (30)

Ny udgave af børneavisen Techie

En spritny udgave af avisen Techie, der skal inspirere børn til at interessere sig for teknologi og naturvidenskab, er klar fra trykken. Avisen er udgivet af Teknologiens Mediehus i samarbejde med Teknologipagten og kommer i år med ud til alle Ingeniørens abonnenter.

29. jun 2022

Lærervejledning til Techie #3

28. jun 2022

Mikroskoper gør det usynlige synligt

Takket være mikroskoper ved vi en dag en masse om sygdomme.

28. jun 2022

Det er sjovt at se ting HELT TÆT PÅ

Vidste du, at en klump gær er levende? Techie var med, da Videnskabsklubbens Familieklub blev klogere på nogle af de vilde ting, man kan se i et mikroskop.

28. jun 2022

Danske dyr og planter har brug for hjælp

Du har måske hørt, at mange dyr i verden er truede – for eksempel isbjørne og pandaer, eller helt uddøde som det hvide næsehorn. Men faktisk er der også mange truede dyre- og plantearter i Danmark.

28. jun 2022

Fem fantasifulde forskerspirer

Kan man få grøntsager til at smage af slik eller blive bedre til matematik, hvis man sjipper meget – og hvad er støv og nullermænd egentlig lavet af?

28. jun 2022

På jagt efter en ældgammel haj i Grønland

Grønlandshajen er en kæmpestor haj. Den lever dybt nede på havbunden ud for bl.a. Grønlands kyster. I 2021 tog en ekspedition til Grønland for at studere den nærmere. Med på ekspeditionen var Amalie Bech Poulsen. Her kan du læse hendes historie.

28. jun 2022

Iris bestemmer, hvor meget du kan se

Har du prøvet at vågne om natten, fordi du skulle på toilettet? Det er mørkt, men du kan stadig se det meste. På toilettet tænder du lyset, og det virker skarpt. Når du kommer tilbage til værelset, kan du slet ikke finde rundt. Det er blevet sværere at se! Men hvorfor?

28. jun 2022

Dit tøj sviner – helt vildt!

Hvis du gerne vil gøre klimaet en tjeneste, skal du kun købe lidt nyt tøj, slide tøjet op og gå i genbrugstøj. Dit tøj er nemlig noget af det, der sviner allermest, når det bliver lavet.

28. jun 2022

»Jeg har aldrig set nogen spille bedre af at blive talt grimt til«

Hvis man bliver sur, når man spiller, skal man lære at styre det. Et roligt hoved og en god tone er nødvendigt, hvis man vil være god. Sådan arbejder de i Astralis.

28. jun 2022