close

Vores nyhedsbreve

close
Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du både vores brugerbetingelser og at Mediehuset Ingeniøren og IDA group ind i mellem kontakter dig angående events, analyser, nyheder, tilbud etc. via telefon, SMS og e-mail. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Spørg Scientariet 354 artikler

Spørg Scientariet

Spørg Scientariet er Ingeniørens brevkasse, hvor du kan spørge om alt mellem himmel og jord.

Artikler (354)

Spørg Scientariet: Hvorfor er bunden af havet så koldt?

En læser undrer sig over, hvorfor bunden af verdenshavene er tæt på frysepunktet, når Jorden er så varm i dybden. Det svarer lektor i klima- og geofysik på.

22. jun 2017 1

Spørg Scientariet: Hvordan dimensionerer man antallet af toiletter?

En læser funderer over, hvordan arkitekterne ved, hvor mange toiletter der skal til i en koncertsal eller et forsamlingshus. Det har vi prøvet at finde svar på.

13. jun 2017 13

Spørg Scientariet: Er der jordskælv på måner, sole og andre planeter?

En læser kunne godt tænke sig at vide, om Jorden er det eneste sted, der oplever jordskælv. Det svarer professor i fysik og astronomi på.

7. jun 2017 5

Spørg Scientariet: Hvorfor skal viseren på uret to gange rundt på et døgn?

En læser undrer sig over, hvorfor analoge ure er fremstillet på en sådan måde, at den lille viser bevæger sig to omgange rundt i døgnet. Det har Urmagerskolen et bud på.

4. jun 2017 17

Spørg Scientariet: Hvordan måler man klodens gennemsnitstemperatur?

En læser undrer sig over, hvordan meteorologerne kommer frem til en global gennemsnitstemperatur baseret på målestationer. Det svarer DMI på.

2. jun 2017 14

Spørg Scientariet: Hvordan svejser man under vand?

En læser undrer sig over, hvordan man kan svejse under vand. Vi har bedt Nordic Marine Service og Nord Stream AG svare på spørgsmålet, da begge selskaber har foretaget masser af undervandssvejsninger.

30. maj 2017 2

Spørg Scientariet: Hvorfor ser vejen blank ud om sommeren?

En læser vil gerne vide, hvad der sker, når vejen ser blank ud i varmen. Er det et fatamorgana? Det svarer DMI på.

29. maj 2017 1

Spørg Scientariet: Hvorfor dufter mine blomster stærkere i mørke?

En læser undrer sig over buketten af kaprifolier i stuen, som dufter kraftigere, når lyset er slukket. Chefgartner i den britiske gartnersammenslutning, RHS, svarer.

28. maj 2017 4

Spørg Scientariet: Feder en kold øl mindre end en varm?

En læser vil gerne holde sig sommerslank, og måske kan man skyde genvej med kolde drikke? Det svarer ph.d. fra Institut for Idræt og Ernæring på.

21. maj 2017 13

Spørg Scientariet: Skal vi holde aircondition-anlægget tændt om natten?

En læser vil gerne vide, om det er mest økonomisk at slukke sit ac-anlæg om natten eller bare holde det kørende. Det svarer Teknologisk Institut på.

18. maj 2017 6