Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
By signing up, you agree to our Terms & Conditions and agree that Teknologiens Mediehus and the IDA Group may occasionally contact you regarding events, analyzes, news, offers, etc. by telephone, SMS and email. Newsletters and emails from Teknologiens Mediehus may contain marketing from marketing partners.

Spørg Fagfolket

493 artikler

Spørg fagfolket

spørge læserne, scientariet, spørgsmål, spørge, jobsøgning, job, jobjagt,

Spørg fagfolket er Ingeniørens brevkasse, hvor du kan spørge om alt mellem himmel og jord.

Seneste nyheder om Spørg Fagfolket

Artikler (493)

Spørg Fagfolket: Hvorfor skubber man ikke rumskrottet ned mod Jorden?

Ville det ikke give mening at rydde op i rummet ved at skubbe rumaffaldet ned mod Jorden, hvor det ville brænde op? Det svarer DTU Space på.

14. nov 2018

Spørg Fagfolket: Hvorfor ryger det fra betonpælene, når der piloteres?

En læser undrer sig over en kraftig og ildelugtende røg, når der på byggepladser bankes betonpæle i jorden. Bygge- og anlægsvirksomheden Aarsleff svarer på, hvad der sker.

11. nov 2018 2

Spørg Fagfolket: Hvordan bevæger bølger sig i rummet (del 2)?

En læser ønsker en uddybning af brevkassesvaret om, hvordan bølger bevæger sig i rummet. Det kommer her fra DTU Space og Ingeniørens Jens Ramskov.

8. nov 2018 92

Spørg Fagfolket: Hvorfor skifter trafiklyset mellem rød og grøn, når der ikke er nogen biler?

En læser undrer sig over, at trafiklyset pludselig skifter til rødt i kort tid med jævne mellemrum. Hvorfor er der ikke bare grønt, hvis der ikke kommer nogen fra den anden side? Det svarer Teknik og Miljø i Aarhus på.

5. nov 2018 24

Spørg Fagfolket: Kommer man hurtigere over en influenza ved at sulte sig?

En læser oplever, at han hurtigere bliver frisk efter et influenzaangreb, hvis han faster. Giver det mening? Det svarer seniorforsker fra SSI på.

3. nov 2018 10

Spørg Fagfolket: Hvordan vender en kat sig i luften?

Hvordan kan en kat rotere lynhurtigt i luften uden at tage fra på noget? Det vil en læser gerne vide, og amerikansk professor svarer.

1. nov 2018

Spørg Fagfolket: Hvor hurtigt bevæger Jorden sig?

Et par læsere har undret sig over hastigheder i rummet. Hvor hurtigt bevæger vi os i forhold til andre objekter i rummet, og hvad er Jordens bevægelsesmønster. Svaret kommer fra en lektor på NBI.

28. okt 2018 17

Spørg Fagfolket: Hvor mange mennesker befinder sig i fly over jorden lige nu?

En læser er nysgerrig efter at vide, hvor mange mennesker der sådan cirka befinder sig om bord på en flyvemaskine lige nu. Det ved Naviair.

20. okt 2018 18

Spørg Fagfolket: Findes der ikke bedre løsninger for svagtseende end bip-lyde i lyskrydset?

En læser undrer sig over, at der ikke kommer nye løsninger for svagtseende end den gammeldags bipper. Kunne man ikke bruge tags eller mobiltelefonen? Det svarer Aarhus Kommune på.

19. okt 2018 11

Spørg Fagfolket: Hvorfor giver feber kulderystelser?

En læser vil gerne vide, hvorfor feber giver kulderystelser, og om det er det samme, der sker, når tunge løft får kroppen til at ryste. Overlæge fra Rigshospitalet giver et svar.

18. okt 2018