close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Skolevirksomhedssamarbejde 19 opdateringer

Skolevirksomhedssamarbejde

Unge helt ned til 12-års alderen fortæller, at jo mere de ved om, hvordan man arbejder i lokale teknologiske virksomheder, jo mere motiverede er de til at arbejde med natur/teknik fag, fordi de pludselig forstår, hvad de skal bruge fagene til. Vi giver en række gode eksempler på, hvordan virksomheder og skoler kan samarbejde.

Engineer the future har valgt at sætte fokus på første led i fødekæden, grundskoleeleverne fordi undersøgelser viser, at kimen til en ingeniørkarriere lægges tidligt; og at elever allerede som 12-årige begynder at forholde sig til fremtidig karriere. Der er uendelig mange mulige tilgange til at styrke første led i fødekæden af ingeniører.

Med en blanding af analyser, reportager, social medie aktiviteter og events sætter Engineer the future fokus på tre områder, som alle har positiv effekt på elevernes interesse for naturvidenskab og teknologi: 1. Den 'gode' lærer, 2. Engineering (ingeniørens arbejdsmetode) i undervisningen og 3. Skole/virksomhedssamarbejder.

På denne side kan du læse vores historier om skole-virksomhedssamarbejde og om de nytrænede oplægsholdere.

Seneste nyheder om Skolevirksomhedssamarbejde

Artikler (19)

»Hvis kommunen havde en pakke til skole-virksomhedssamarbejde, ville vi springe på«

Hos Kirkholm Maskiningeniører vil man gerne i gang med at samarbejde med lokale skoler for at inspirere unge til at vælge ingeniørvejen. Direktør efterlyser kommunal koordinering.

10. maj 2016

Kommune: NU lover vi at understøtte skole-virksomhedssamarbejde

Da Sund og Bælt besluttede at starte et samarbejde op med lokale skoler for at inspirere unge på det naturfaglige område, ville man rigtig gerne have haft Slagelse Kommune med til at forme indsatsen. Kommunen fik dog aldrig hovedet ud af busken, men lover nu at komme ind i kampen.

4. maj 2016

Folkeskoleelever på toppen af Storebælt: »Vi kommer alt for lidt ud«

Hvordan bruger man egentlig fag som fysik og matematik i virkeligheden? Det lærte en flok 9.klasseelever fra Broskolen i Korsør lidt om, da de blev inviteret til deres livs skoleoplevelse på toppen af Storebæltsbroen. Elevernes konklusion. »Vi vil have mere.«

4. maj 2016

Sund og Bælt kickstarter skolesamarbejde fra toppen af Storebælt

Flere virksomheder ønsker samarbejde med grundskoler for at motivere unge til læse til ingeniør og dæmme op for den massive, fremtidige mangel, viser ny rapport. Sund og Bælt starter i dag og inviterer en 9. klasse og en minister op i Storebæltsbroen

28. apr 2016

Naturfagslærer: »Man er da idiot, hvis man argumenterer mod erhvervssamarbejde«

Jobfinder Regeringens udspil til gymnasiereform peger på større samspil mellem undervisning og erhvervsliv allerede fra grundskolen. Men manglende ressourcer i folkeskolens spænder ben for de gode intentioner.

14. apr 2016

I Sønderborg matcher kommunen skoler og virksomheder

Kommunal forankring skaber de bedste muligheder for at matche lokale skoler og virksomheder i samarbejder, mener Sønderborg Kommune, der blandt andet samarbejder med Linak gennem Jet-Net.

1. mar 2016

Skoleelev: Undervisning er bare sjovere med projekter

Performance eller science? Jeppe Ravn stod overfor et svært valg, da han skulle vælge efterskolelinje, men efter en introdag faldt valget hurtigt på science. Det var der alle de fede projekter var. I dag går Jeppe i 3.G på HTX og drømmer om at blive ingeniør.

9. feb 2016

Naturfagslærer: Virksomhedssamarbejde kræver ekstra indsats, men er det hele værd

Det giver ekstra arbejde til sciencelærer Hans Kristjan Vinther, når Flakkebjerg Efterskole samarbejder med Haldor Topsøe. Men tilfredsstillelsen ved at se elevernes engagement og udvikling, når de får lov at arbejde med projekter fra virkelighedens erhvervsliv, opvejer det i den grad.

5. feb 2016

Virksomhedssamarbejde inspirerer skole til at bygge ScienceCenter

Et succesfuldt samarbejde med Haldor Topsøe har givet Flakkebjerg Efterskole blod på tanden. Nu vil ledelsen bygge et ScienceCenter, som skal danne ramme om naturfagligt skole-virksomhedssamarbejde på hele Sjælland

3. feb 2016

Haldor Topsøe satser på skolesamarbejde: Vi gør en forskel på den lange bane

Flere unge skal vælge den naturfaglige vej. Derfor satser Haldor Topsøe på skole-virksomhedssamarbejde og opfordrer andre til det samme: Tro på, at I kan være med til at skabe resultater på den lange bane, siger manden bag Topsøes indsats.

28. jan 2016