Skifergas i Danmark

99 artikler

Skifergas deler Danmark

Debatten for og imod udnyttelse af skifergas i den danske undergrund bølger frem og tilbage.
Aktuelt har franske Total opgivet sin prøveboring i Nordjylland, og der er midlertidigt sat stop for nye tilladelser til efterforskning og udvinding af skifergas frem til november 2016. Her vil Naturstyrelsen komme med en ny rapport, som bearbejder erfaringer fra udlandet med hensyn til miljømæssige konsekvenser af skifergasboringer.

Multimedia

Seneste nyheder om Skifergas i Danmark

Artikler (99)

Minister vil tillade olie-jagt på Lolland - det kan føre fracking med sig

RETTET: Alt tyder på, at klimaministeren i morgen vil give sin tilladelse til efterforskning og indvinding af olie, gas og geotermisk energi på Lolland-Falster. Ifølge Energistyrelsen kan disse aktiviteter mod en yderligere godkendelse føre til fracking på dansk grund.

20. jun 2017 12

Rapport: Sådan gør vi skifergas miljøvenlig

Der er en række miljømæssige risici ved at bore efter skifergas, men en ny rapport fra Naturstyrelsen bringer mulige løsninger for dagen.

2. feb 2016 11

Miljøfolk raser over hemmelige niveauer af radioaktivt skiferaffald

Greenpeace kan ikke få aktindsigt i de radioaktive niveauer i affaldet fra skiferboringerne i Dybvad i Nordjylland. Statens Institut for Strålebeskyttelse mener ikke, at koncentrationerne er problematiske.

30. dec 2015 38

Minister: Kommuner får ikke veto-ret til skifergas

Energiminister fastslog torsdag i samråd med energiudvalg, at skifergas-kommuner ikke skal have veto-rettigheder. Det sker på trods af, at ministeren stadig vil give veto-muligheder til havvindmølle-kommuner.

25. sep 2015 1

Der kan stadig være skifergas i den danske undergrund

Olieselskabet Total dropper prøveboring i Nordjylland. Der kan imidlertid stadig være skifergas at hente i den danske undergrund, forklarer seniorforsker på Geus. Det er bare meget vanskeligt at finde stedet med den rette mængde.

18. aug 2015 12

Minister: Veto for vindmøller - men ikke for skifergas

Kommuner skal have medbestemmelse, når der er planer om havvindmølleparker, mener energiministeren. Nordjyske kommuner undrer sig over, at samme veto-mulighed ikke gælder for skifergasboringer. Men ministeren vil ikke udtale sig om skifergas.

7. aug 2015 24

Skifergasprotest: Hjørring Kommune går til EU

Den nordjyske kommune sender klage over den danske skifergaspolitik til EU-Kommissionen. Kommunen har en pointe, men klagen kommer sent, vurderer ekspert.

22. jun 2015 3

Læserne har talt: Stop skifergas, omlæg bilafgifterne og glem investeringer i magnettog

En debat om valgtemaer udviklede sig til flere konkrete politiske forslag fra Ingeniørens læsere. Vi lod jer øvrige læsere stemme om tre af dem: Skal Danmark have magnettog, skal den kommende regering stoppe efterforskning af skifergas, og skal bilafgifterne omlægges? Her er resultaterne.

18. jun 2015 11

Derfor dropper Total skifer-boringer i Nordsjælland, men fortsætter i Jylland

Læs i dette interview, hvorfor direktøren for Nordsøfonden, som sammen med Total står bag prøveboringen efter skifergas i Dybvad, har større håb om at finde gas i Jylland end på Sjælland. Og hør, hvorfor han går med oprejst pande gennem protesterne.

17. jun 2015 24

Skifergas er blevet en lokalpolitisk slagmark

Analyse: Breve fra borgmestre, som protesterer over den fracking, som endnu ikke har fundet sted herhjemme, vælter ind på ministerkontorerne. Men borgmestrene kan højst opnå en stjerne­stund i medierne.

24. maj 2015 13