Skifergas i Danmark

58 artikler

Skifergas deler Danmark

Debatten for og imod udnyttelse af skifergas i den danske undergrund bølger frem og tilbage.
Aktuelt har franske Total opgivet sin prøveboring i Nordjylland, og der er midlertidigt sat stop for nye tilladelser til efterforskning og udvinding af skifergas frem til november 2016. Her vil Naturstyrelsen komme med en ny rapport, som bearbejder erfaringer fra udlandet med hensyn til miljømæssige konsekvenser af skifergasboringer.

Multimedia

Seneste nyheder om Skifergas i Danmark

Artikler (58)

Minister vil tillade olie-jagt på Lolland - det kan føre fracking med sig

RETTET: Alt tyder på, at klimaministeren i morgen vil give sin tilladelse til efterforskning og indvinding af olie, gas og geotermisk energi på Lolland-Falster. Ifølge Energistyrelsen kan disse aktiviteter mod en yderligere godkendelse føre til fracking på dansk grund.

20. jun 2017 12

Skifergasprotest: Hjørring Kommune går til EU

Den nordjyske kommune sender klage over den danske skifergaspolitik til EU-Kommissionen. Kommunen har en pointe, men klagen kommer sent, vurderer ekspert.

22. jun 2015 3

Derfor dropper Total skifer-boringer i Nordsjælland, men fortsætter i Jylland

Læs i dette interview, hvorfor direktøren for Nordsøfonden, som sammen med Total står bag prøveboringen efter skifergas i Dybvad, har større håb om at finde gas i Jylland end på Sjælland. Og hør, hvorfor han går med oprejst pande gennem protesterne.

17. jun 2015 24

Skifergas er blevet en lokalpolitisk slagmark

Analyse: Breve fra borgmestre, som protesterer over den fracking, som endnu ikke har fundet sted herhjemme, vælter ind på ministerkontorerne. Men borgmestrene kan højst opnå en stjerne­stund i medierne.

24. maj 2015 13

Danske energi-ingeniører siger nej til indvinding af skifergas

Dansk skifergas skal blive i undergrunden, mener 56 procent af de ingeniører, der arbejder med energi. For to år siden var der blandt ingeniører flertal for fracking.

22. maj 2015 20

Total ansøgte om kemikalie til skiferboring – men ventede ikke på svar

Total havde søgt om tilladelse til at bruge kemikaliet Nullfoam i prøveboring efter dansk skifergas, men valgte alligevel at bruge det, inden ansøgningen er behandlet af Miljøstyrelsen. Torskedum opførsel, mener politiker.

6. maj 2015 30

Norsk firma udvikler kemikalie-frit alternativ til fracking

Med dansk støtte har norske Fishbones udviklet et miljøvenligt fracking-alternativ. Teknikken sender 12 meter lange bor ind i stengrunden uden brug af kemikalier.

23. apr 2015 14

Amerikansk ekspert om dansk skifergas: Lær af os

Boring efter skifergas starter snart i Nordjylland. Derfor er det lige nu, Danmark bør se på den dyrkøbte erfaring, USA har gjort med skifergas. »Vi lærte det på den hårde måde,« siger amerikansk ekspert. Naturstyrelsen har ingen erfaringer på området

9. apr 2015 13

Politi fjerner skifergas-aktivister

Siden søndag har aktivistgruppen Bloker Boretårnet stået i vejen for franske Totals arbejde med prøveboring efter skifergas i Vendsyssel. Omkring 60 demonstranter blev tirsdag eftermiddag båret væk af Nordjyllands Politi.

7. apr 2015 54

Kommune anråber miljøminister: Drop fracking-planerne

Fracking i Nordsjælland vil true vandforsyning til 1,8 millioner københavnere. Det mener Furesø Kommune, som vil have ministeren til at stoppe prøveboring.

26. mar 2015 19