close

Vores nyhedsbreve

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og at Mediehuset Ingeniøren og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, tilbud mm via telefon, SMS og email. I nyhedsbreve og mails fra Mediehuset Ingeniøren kan findes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Selvlærende robotter

111 artikler

Nu begynder robotterne at tænke og lære selv

http://ing.dk/selvlaerende-robotter

Efter årtiers snak om, at robotterne kommer, er de langt om længe ved at blive et almindeligt syn blandt arbejdere på hospitaler og industriarbejdspladser. Teknologispring gør, at de i øjeblikket udvikler sig fra at være samarbejdende til at være selvlærende, og seriøse prognoser peger på, at de i løbet af de kommende 30 år vil blive så almindelige som computere i dag - vel at mærke robotter, som tænker selv, og som kan udføre opgaver helt uden at spørge et menneske.

Multimedia

Seneste nyheder om Selvlærende robotter

Artikler (111)

Eksperter: Her er de ti største udfordringer for robotter

Hvad der skal til, hvis robotter skal nå væsentlige fremskridt inden for de næste 5-10 år? Et panel af eksperter har udpeget 10 områder, hvoraf de syv er rent teknologiske, mens de tre sidste handler om sociale, medicinske og etiske udfordringer.

14. feb 2018 2

Robotten Sophia er måske ikke så dum endda

Efter en begivenhedsfuld tur til Saudi-Arabien, ankom den humanoide robot Sophia til Web Summit i Lissabon. Her vakte både robotten og den farverige tyske AI-forsker Ben Goertzel behørig opsigt.

8. nov 2017 4

»AI kan blive det bedste, som er sket for menneskeheden – eller det værste«

Hverken deltagerne eller oplægsholderne på årets Web Summit er i tvivl: Robotter og kunstig intelligens er de vigtigste emner, når det gælder fremtidens teknologi.

8. nov 2017

Sonys nye robothund har flere brikker at rykke med end hypet Sophia-robot

En talende robot udformet som en kvinde vakte opsigt, da den i weekenden fik tildelt statsborgerskab i Saudi-Arabien. Men en ny lille robothund fra Sony er med garanti mere 'intelligent'.

2. nov 2017 2

Mediestunt: Robotten Sophia er lige så menneskelig som en spilledåse

Robotten Sophia fik i weekenden tildelt statsborgerskab i Saudi-Arabien. Men hele seancen var et stort PR-stunt, og de fleste medier faldt for det.

31. okt 2017

MIT-rapport: Når robotterne kommer ind, ryger arbejderne ud

Flere robotter fører ikke til bedre jobs og højere løn for industriarbejderne - tværtimod. Det konkluderer en ny rapport fra MIT. Men den amerikanske finansminister tror først, at robotter bliver en trussel om 50-100 år.

6. apr 2017 8

Sværme af militære dronebåde patruljerer på egen hånd

Den amerikanske flådes forskningsenhed er så langt med at udvikle autonome dronebåde, at de i flok og uden direkte overvågning kan patruljere og bevogte et farvand.

17. jan 2017

Etik-professor: Hvis vi giver en robot skylden - hvordan skal vi så straffe den?

Lovgivningsapparatet i EU er i gang med regler for fremtidens robotter. Men hvem har ansvaret, hvis en robot skader mennesker? Dansk etik-professor mener ikke, vi kan give robotter personlige rettigheder.

16. jan 2017 24

Hvordan skal vi konkurrere mod en IQ på 12.000?

Computeren kommer til at udkonkurrere mennesket, i takt med at forbedrede supercomputere og intelligent software gør det for risikabelt at overlade flyveledelse, diagnoser og databehandling til den menneskelige hjerne og dens begrænsede klokfrekvens.

1. jan 2017 16

Nu tager robotterne også job i udviklingslande

Lave lønninger har i årtier sikret produktion af billige varer i udviklingslandene. Men nu overtager robotterne også job i dette skrøbelige arbejdsmarked.

16. nov 2016