Selvlærende robotter

103 artikler

Nu begynder robotterne at tænke og lære selv

Efter årtiers snak om, at robotterne kommer, er de langt om længe ved at blive et almindeligt syn blandt arbejdere på hospitaler og industriarbejdspladser. Teknologispring gør, at de i øjeblikket udvikler sig fra at være samarbejdende til at være selvlærende, og seriøse prognoser peger på, at de i løbet af de kommende 30 år vil blive så almindelige som computere i dag - vel at mærke robotter, som tænker selv, og som kan udføre opgaver helt uden at spørge et menneske.

Multimedia

Seneste nyheder om Selvlærende robotter

Artikler (103)

Tesla-robot kan gå og vinke: Men pointen gemmer sig i planen for Optimus

Elon Musk har været på scenen og vist en menneskelignende robot. Det var både en skuffelse og virkelig interessant.

3. okt 2022 2

Vi fik 380.550 nye robotter i 2017

På verdensplan steg salget af industrirobotter sidste år med 29 procent. Langt de fleste endte på bilfabrikker i Asien.

25. jun 2018

Udskældt robotdukke tilkaldt som inspiration for danske erhvervsspidser

Sophia viser danske erhvervsledere udviklingen indenfor computere og kunstig intelligens. Kritikerne kalder hende for et marketingsstunt.

7. jun 2018

Morfar-joke om AI-mareridt gjorde Elon Musk forelsket

Amorinerne inkluderer verdens mest nedrige tankeeksperiment og et matematisk hovedbrud med en uovertruffen AI, som giver netop dig muligheden for at score en millioner kroner kvit og skattefrit.

5. jun 2018 23

Eksperter: Her er de ti største udfordringer for robotter

Hvad der skal til, hvis robotter skal nå væsentlige fremskridt inden for de næste 5-10 år? Et panel af eksperter har udpeget 10 områder, hvoraf de syv er rent teknologiske, mens de tre sidste handler om sociale, medicinske og etiske udfordringer.

14. feb 2018 2

Robotten Sophia er måske ikke så dum endda

Efter en begivenhedsfuld tur til Saudi-Arabien, ankom den humanoide robot Sophia til Web Summit i Lissabon. Her vakte både robotten og den farverige tyske AI-forsker Ben Goertzel behørig opsigt.

8. nov 2017 4

»AI kan blive det bedste, som er sket for menneskeheden – eller det værste«

Hverken deltagerne eller oplægsholderne på årets Web Summit er i tvivl: Robotter og kunstig intelligens er de vigtigste emner, når det gælder fremtidens teknologi.

8. nov 2017

Sonys nye robothund har flere brikker at rykke med end hypet Sophia-robot

En talende robot udformet som en kvinde vakte opsigt, da den i weekenden fik tildelt statsborgerskab i Saudi-Arabien. Men en ny lille robothund fra Sony er med garanti mere 'intelligent'.

2. nov 2017 2

Mediestunt: Robotten Sophia er lige så menneskelig som en spilledåse

Robotten Sophia fik i weekenden tildelt statsborgerskab i Saudi-Arabien. Men hele seancen var et stort PR-stunt, og de fleste medier faldt for det.

31. okt 2017

MIT-rapport: Når robotterne kommer ind, ryger arbejderne ud

Flere robotter fører ikke til bedre jobs og højere løn for industriarbejderne - tværtimod. Det konkluderer en ny rapport fra MIT. Men den amerikanske finansminister tror først, at robotter bliver en trussel om 50-100 år.

6. apr 2017 8