Selvkørende biler

107 artikler

Selvkørende biler

ing.dk sætter fokus på selvkørende biler og hvad det kommer til at betyde for trafikken på vejene, byplanlægning, teknologi og trængsel. Vi kigger også på hvordan vi som mennesker skal forholde os til de enorme mængder af data biler og det vi foretager os i bilerne generer: Hvem får ejerskabet til alle de data og hvad betyder det for bil- og it-industrien.

Seneste nyheder om Selvkørende biler

Artikler (107)

Uden rat og pedaler: Et skridt nærmere en ægte robottaxi på el

Den kinesiske bilproducent Zeekr har i samarbejde med amerikanske Waymo udviklet en robot-elbil, der er blevet præsenteret i Los Angeles i dag.

17. nov 2022 33

Enten er Teslas elbiler skyld i rekordmange ulykker eller også dækker tallene over et andet problem

I en netop offentliggjort rapport fra de amerikanske myndigheder topper Tesla listen over selvkørende biler med flest ulykker.

17. jun 2022 28

Taxaselskaber med helt førerløse biler flokkes om californisk storby

Førerløse biler har ofte svært ved at undvære førerne, to taxaselskaber gør forsøget. Det ene selskab nøjes dog med at køre om natten.

4. apr 2022

Kommentar: VW har et problem med ID.3 - men hvor stort er det?

Elbilen ID.3 bliver beskyldt for at være sendt ufærdig på markedet. Men måske har bilproducenterne et generelt problem i takt med at software overtager mere og mere af styringen.

16. dec 2021 28

Tesla klar med ny version af selvkørende funktioner

Udvalgte Tesla-ejere får nye selvkørende funktioner. De første brugere er begejstrede men skal stadig holde hænderne på rattet.

13. sep 2021 54

Hyundai drømmer om gående biler: Robot skal både have fire ben og hjul

Terrængående robotter og biler er på hastig fremmarch. Sydkoreanske Hyundai tror, at kombinationen af fire ben og hjul er fremtiden. I Midtjylland satser flere robotvirksomheder på terrængående robotter.

10. feb 2021

Waymo: Nu hedder det ikke længere “selvkørende biler”

Udtrykker "selvkørende biler" få folk til at tro, at de kan slippe rattet og det går ud over trafiksikkerheden. Derfor vil den den amerikanske virksomhed Waymo ikke længere bruge udtrykket “selvkørende biler.

10. jan 2021 11

Nu skal færdselsloven ændres, så dine pakker kan leveres af en robot

Selvkørende køretøjer er på vej og kan være på fortovene fra 1. januar 2021. Hos DI Transport glæder man sig over, at der nu tages hul på teknologien i Danmark.

30. jun 2020 7

Vejdirektoratet: Vores prognose for selvkørende biler var for optimistisk

For få år siden konkurrerede bilproducenter og teknologiudviklere om de mest optimistiske udmeldinger for selvkørende biler. Hypen har nu lagt sig, og hos Vejdirektoratet holder man fast i hidtidige prognoser.

29. jun 2020 4

Softwareudvikler om selvkørende biler: »Vi har opdaget nogle udfordringer som ikke var til at forudse«

Udviklingen af selvkørende biler er langtfra gået i stå, og hos en amerikansk softwareudvikler med danske rødder er man i gang med at forstå, hvad det egentlig er vi kan og skal med dem.

25. jun 2020 19