Rejsen til Mars

9 artikler

Rejsen til Mars

I en New Space tidsalder, hvor verden ikke længere består af kun to supermagter, er en lang række aktører begyndt at rettet blikket mod Mars. Ikke blot som afsæt for videnskabelige ekspeditioner, men også for - på langt sigt - at etablere en længerevarende tilstedeværelse - et slags andet hjem. Og Elon Musk er ikke alene. Kina, Rusland, De Forenede Arabiske Emirater og Nasa har meldt planer ud og ønsker på sigt at etablere en base. Men udfordringerne med at bo på Mars er enorme. Her stiller vi skarpt på de udfordringer, som er forbundet med at leve på Mars i længere tid. Vi ser på farerne ved stråling og støv, ser på problemerne ved at dyrke mad på planeten, skaffe byggematerialer til en koloni. Og så ser vi nærmere på mulighederne for at terraforme overfladen.

Seneste nyheder om Rejsen til Mars

Artikler (9)

Deltag i debatten: Hvorfor skal vi overhovedet bo på Mars?

En fremtidig rumhavn, et terraforming-eksperiment eller bare et laboratorium for studier af solsystemet. Læs forskernes bud på, hvorfor vi skal til Mars.

9. nov 2021 15

Mars-beton og 3D-print bliver nøglen til at bygge på Mars

Den danske Mars-arkitekt hos BIG, Jakob Lange, peger på, at byggeri på planeten skal ske med sintring og 3D-print baseret på mineraler i undergrunden.

8. nov 2021

Giftigt støv og vakuum er en dræber for kolonister på Mars

Studier tyder på, at støvet på Mars er giftigt for mennesker, så det gælder om at lukke dragten – også for at dit blod ikke koger.

7. nov 2021 8

Mad dyrket på giftig Mars-jord: »Vi får brug for gode kokke«

‘Jorden’ på Mars er intet andet end knust sten med gift i, og Solens UVC-stråler svitser alt. Så mad dyrket på Mars skal ske i beskyttede drivhuse eller under jorden, viser forskning.

5. nov 2021 7

På Mars skal man tjekke vejrudsigten for dagens stråling

Den eneste løsning på strålingen i rummet er at søge ly, men det sætter ikke en stopper for drømmen om at bo på Mars.

4. nov 2021 3

Sådan terraformer vi Mars: Som at genoplive en død patient

Uden et magnetfelt og nok ressourcer til at skabe en atmosfære er det en ren sci-fi tanke at gøre Mars beboelig. Danske eksperter er dog optimistiske.

3. nov 2021 40

Raketterne peger mod Mars: Her er de lande og rigmænd, der vil afsted

SERIE: Målet om at sende mennesker til Mars trækker bombastiske overskrifter - men hvem er det egentlig, der vil derud?

2. nov 2021

Rejsetid til Mars: En måned med nuklear plasma-motor

Det amerikanske firma Ad Astra har kørt deres 80 kW plasmamotor i hele 88 timer. Planen er lynture til Mars ...med atomkraft.

28. sep 2021 22

Nasa søger deltagere til Mars simulation

Et nyt projekt, der er det første af tre missioner af et års varighed, skal gøre Nasa klogere på udfordringerne ved at rejse til Mars.

10. aug 2021 4