Rejsekortet

99 artikler

Danmarks elektroniske billetsystem: En lang lidelsesberetning

Rejsekortet, som efterhånden har erstattet de fleste papirbilletter i hele landet, har været fejlramt og forsinket, stort set lige siden kontrakten med leverandøren blev underskrevet i 2005. Så forsinket er kortet, at bussernes og togenes kernekunder, pendlerne, stadig ikke har fået en version, som de kan bruge.

Ulogiske priser, manglende brugervenlighed, tekniske problemer og høje driftsomkostninger er blandt nogle af årsagerne til, at kortet har fået tæsk i pressen - også her på Ingeniøren og søstermediet Version2 - igen og igen.

Ingeniøren har skrevet om både de tekniske udfordringer, den pressede økonomi, de undrende passagerer og om den organisering af den offentlige transport, som gør det vanskeligt at udvikle et rejsekort, som tilfredsstiller alle behov på en logisk måde.

Seneste nyheder om Rejsekortet

Artikler (99)

Ny direktør for Rejseplanen og Rejsekort: Dette er vores drømmescenarie

Hvad kan der ske med Rejseplanen og Rejsekort i fremtiden, når de to tjenester bliver integreret? Det løftede den nye direktør, Claus Rehfeld Moshøj, lidt af sløret for i sidste uge.

19. nov 2018 13

Ny chip åbner for rejsekort på NFC-mobiltelefoner

MobilityTech Lad rejsekortet blive i pungen, og tjek ind med mobiltelefonen i stedet for. Det kan teknisk lade sig gøre, når Rejsekort A/S i 2019 introducerer en ny type chip i kortet. Alligevel har selskabet bag ingen konkrete planer om en mobilløsning.

For abonnenter på mobilitytech.
5. nov 2018

ANALYSE: Ole Birk tager magten over Rejsekort fra genstridige trafikselskaber

Transportministeren lægger op til et fundamentalt opgør med DSB og de regionale busselskaber, når han vil tvinge dem til at lade private sælge billetter.

21. sep 2018 25

Ole Birk om udskældt gebyr for nyt rejsekort: »Ting koster penge«

Transportministeren mener ikke, at det er hans opgave at gribe ind over for, at passagererne skal betale 50 kroner for et nyt rejsekort, når det gamle udløber efter fem år.

26. jun 2018 70

Ugens debat: Er rejsekortet en succes?

En opfordring til at komme med forslag til forbedringer af rejsekortet har foreløbig ført til 189 kommentarer på ing.dk-blog.

2. jun 2018 92

Sådan er det bare: Du skal betale 50 kroner for tvunget skift af rejsekort

Et rejsekort holder kun fem år, og når det udløber, skal du selv bestille og betale for et nyt. Det skal der ikke ændres på, fastslår selskabet bag, selv om Forbrugerrådet Tænk finder det urimeligt.

24. jan 2017 56

Ukendt fejl: Kun rejsekort-automaterne virker til optankning

Version2 Det er ikke muligt at fylde penge på sit rejsekort i butikker eller på internet.

9. nov 2015

Nu udløber de første rejsekort, og du mister automatisk din rabat

Rejsekortet er nu så gammelt, at de første kunder skal have et nyt kort. Men hvis ikke de selv ringer til kundeservice, mister de deres rabat og må benytte kontantbilletter i dagevis.

26. okt 2015 44

Rigsrevisionen vil overvåge arbejdet med at få rejsekortet på ret køl

Rigsrevisionen følger nu op på statsrevisorernes skarpe kritik af rejsekortet i foråret. Tiltagene for at forbedre økonomi og brugervenlighed er positive, men Rigsrevisionen vil fremover følge udviklingen tæt.

14. sep 2015 27

Rejsekortet tager livet af klippekortene - men automaterne bliver stående

Fra 30. juni kan passagererne i hovedstaden ikke længere bruge zoneklippekort. Men DSB beholder en del automater på perronerne, fordi en række andre klippekort fortsat gælder, dog fremover med forringelser.

9. jun 2015 42