Privat energi

Seneste nyheder om Privat energi

Artikler (76)

Slut med palmeolie i tanken og solcelle-forhindringer: EU klar med spilleregler for VE

Tidligt i morges blev forhandlere i EU enige om et nyt direktiv for vedvarende energi gældende til 2030. Palmeolie skal helt udfases og medlemslandene må ikke længere lægge hindringer i vejen for private borgere, som ønsker at sælge solcelle-el til nettet.

14. jun 2018 70

Fem private husstande skal teste, om solcellebatterier kan betale sig

Fem husstande med solceller på Limfjordsøen Fur har netop fået installeret hver et 4 kWh lithium-ion-batterianlæg.Testen skal vise, om batterilagring kan betale sig for private og for netselskabet.

8. okt 2015 28

Se her om du rammes af større varmeregning

Fra 2019 risikerer en kvart million husstande, der er kunder hos små naturgasfyrede kraftvarme­værker, at få en ekstraregningen på 4.000 kroner om året i gennemsnit. Her er de 91 decentrale kraftvarmeværker, der er ramt.

14. sep 2015

DTU-forskere vil gemme varme i flydende salt

Et kompakt sæsonlager kan sikre boliger uden for fjernvarmesystemet varme om vinteren. Princippet er kendt, men de praktiske udfordringer er store.

7. feb 2015 45

Nu skal solcelle-ejere søge om tilskud – igen

Opdateret: Efter et meget langt tilløb åbnes der 11. februar for, at en stor gruppe solcelle- og husstandsmølleejere nu endelig kan få udbetalt resten af den støtte, de har krav på. Men kun hvis de sender en ansøgning ind til Energinet.dk.

5. feb 2015 1

Kurator slukker ladestanderne: Better Place-biler uden strøm

Mod forventning står der alligevel ikke nogen klar til at overtage konkursramte Better Places ladestandere, så nu slukker kurator for strømmen til flere hundrede ladestandere.

11. jun 2013 25

12 volt og mikrovindmølle sparede 85 procent på elregningen

Elregningen faldt fra 400 dollar til 62 dollar i kvartalet hos dansker i Australien, efter at han havde installeret en mikrovindmølle og lagt 12 volt jævnstrøm i hele huset.

12. maj 2013 63

Ny solcellevejledning: Tagkonstruktionen SKAL forstærkes

Det er ikke sikkert nok at fæstne beslagene til solcellepaneler direkte i spær og lægter, som det i mange tilfælde blev gjort under sidste års solcelleboom. Det slår en ny montagevejledning fra Teknologisk Institut fast.

7. jan 2013 31

Elselskaber beroliger: Vi pønser ikke på stor ekstraregning for solceller

Vi har ingen interesse i at sende kæmperegninger til ejerne af solceller, siger direktøren for elselskabernes brancheforening.

17. dec 2012 26

Støtte til husstandsmøller udsat til næste år

Energiministeren har slået støtten til husstandsvindmøller sammen med blandt andet kystnære vindmøller. Først til februar kommer der derfor en afklaring.

14. dec 2012 11