Pihl og Søn konkurs

30 artikler

Danmarks tredjestørste entreprenørvirksomhed konkurs

Den 126 år gamle entreprenørvirksomhed E. Pihl og Søn indgav den 26. august 2013 konkursbegæring. Behov for nye nedskrivninger og uenighed med en kunde om et bestemt projekt var dråberne, der fik bægeret til at flyde over hos Pihl og Søn.

Entreprenørgiganten var i gang med større projekter, som eksempelvis Nørreport Station, FN-byen i Nordhavnen, kanalbroerne i København og Frederikssundsmotorvejen, ligesom selskabet var i gang med byggeri af over 100 lejligheder på lystbådehavnen i Vejle. Pihl & Søn var også med i Femern-projektet, og havde budt på Nordhavnsmetroen i et konsortium med en række andre virksomheder.

Multimedia

Seneste nyheder om Pihl og Søn konkurs

Artikler (30)

Rådgiver bag faldefærdig skole: Vi gjorde den ikke ustabil

Under renoveringen af en københavnsk folkeskole er der fjernet så store dele af den bærende konstruktion, at bygningen kan kollapse. Ingeniørrådgiveren Midtconsult projekterede noget af ombygningen, men afviser dog at have destabiliseret bygningen.

21. jan 2015

Skolebygning rømmet: Hård vind kan få den til at styrte sammen

via TV2/Lorry Entreprenørfirmaet Pihl svækkede de bærende mure på Lergravsparken Skole på Amager så meget ved en renovering for tre år siden, at hård vind nu kan få bygningen til at styrte sammen.

21. jan 2015 9

Jysk stålvirksomhed projekterer kanalbroer i København færdig

Storentreprenøren Pihls konkurs sidste år satte arbejdet med Københavns kanalbroer i stå. Nu har kommunen hyret HSM Industri til at granske og optimere Pihls projekt.

25. apr 2014 3

Anmeldelse: Dramaet om Pihl bør være obligatorisk på ingeniørstudiet

Historien om Søren Langvads forgæves og bitre kamp for at holde fast i sit livsværk, Pihl & Søn, rummer så stor indsigt i branchen, at den bør være pensum for ingeniørstuderende.

17. apr 2014 16

Pihl-grundlægger i åbent interview: »Vi lavede grumme fejltagelser, der kostede os det hvide ud af øjnene«

Slutspillet om Pihl & Søn var fyldt med forbitrelse fra grundlægger Søren Langvad, der var rasende på bestyrelsesformand Birgit Nørgaard, som han beskriver som iskold. Læs uddrag af bogen.

17. apr 2014 6

Ny bog om stort entreprenørkrak: Aarsleff var tæt på at købe Pihl

Entreprenørfirmaet Pihls konkurs kunne måske være undgået. I 2012 var konkurrenten Aarsleff nemlig så tæt på at købe Pihl, at der var sat navne på den nye ledelse, fremgår det af ny bog.

12. apr 2014 1

MT Højgaard skal afslutte Bestsellers nye prestigebyggeri

via Pressemeddelelse Bestsellers nye kontor bliver færdigbygget af MT Højgaard, efter at byggeriet gik i stå på grund af Pihl & Søns konkurs.

13. nov 2013

Thule-arbejdere kræver 1,1 mia. fra Pihls konkursbo

Pihl var medejer af det firma, der var ryddede op efter et B-52-bombefly, som styrtede ned på Grønland i 1968 med atombomber om bord. Nu kræver en gruppe amerikanske arbejdere 1,1 milliard af konkursboet.

23. okt 2013 4

Ny kurator skal undersøge, om Pihls store kreditorer fuskede

Opdateret: Lige før storentreprenøren Pihls konkurs sikrede koncernens store finansielle kreditorer sig et pant på 300 mio. kr. Ny kurator i konkursboet skal undersøge, om det var i orden.

22. okt 2013 4

Konkurs hos Pihls stålleverandør rammer fire københavnske prestigebroer

Pihls konkurs rammer nu også deres underleverandør VSB Industri i Randers, som selv må erklære sig konkurs. Det kan gå ud over Nordea Fondens Cirkelbro og brodækkene til broerne over Christianshavns Kanal.

10. okt 2013 4