Få de daglige nyheder fra Version2 og Ingeniøren. Læs mere om nyhedsbrevene her.

close
Ved at tilmelde dig accepterer du vores Brugerbetingelser, og du accepterer, at Teknologiens Mediehus og IDA-gruppen lejlighedsvis kan kontakte dig om arrangementer, analyser, nyheder, job og tilbud m.m. via telefon og e-mail. I nyhedsbreve, e-mails fra Teknologiens Mediehus kan der forefindes markedsføring fra samarbejdspartnere.

Pihl og Søn konkurs

44 artikler

Danmarks tredjestørste entreprenørvirksomhed konkurs

Den 126 år gamle entreprenørvirksomhed E. Pihl og Søn indgav den 26. august 2013 konkursbegæring. Behov for nye nedskrivninger og uenighed med en kunde om et bestemt projekt var dråberne, der fik bægeret til at flyde over hos Pihl og Søn.

Entreprenørgiganten var i gang med større projekter, som eksempelvis Nørreport Station, FN-byen i Nordhavnen, kanalbroerne i København og Frederikssundsmotorvejen, ligesom selskabet var i gang med byggeri af over 100 lejligheder på lystbådehavnen i Vejle. Pihl & Søn var også med i Femern-projektet, og havde budt på Nordhavnsmetroen i et konsortium med en række andre virksomheder.

Multimedia

Seneste nyheder om Pihl og Søn konkurs

Artikler (44)

Rådgiver bag faldefærdig skole: Vi gjorde den ikke ustabil

Under renoveringen af en københavnsk folkeskole er der fjernet så store dele af den bærende konstruktion, at bygningen kan kollapse. Ingeniørrådgiveren Midtconsult projekterede noget af ombygningen, men afviser dog at have destabiliseret bygningen.

21. jan 2015

Skolebygning rømmet: Hård vind kan få den til at styrte sammen

via TV2/Lorry Entreprenørfirmaet Pihl svækkede de bærende mure på Lergravsparken Skole på Amager så meget ved en renovering for tre år siden, at hård vind nu kan få bygningen til at styrte sammen.

21. jan 2015 9

To entreprenører samler Københavns kuldsejlede broer op

HSM Industries i Grenå og Valmont SM fra Rødekro har aftalt med kommunen at gøre inderhavns- og kanalbroerne færdige inden årsskiftet.

13. maj 2014 1

Jysk stålvirksomhed projekterer kanalbroer i København færdig

Storentreprenøren Pihls konkurs sidste år satte arbejdet med Københavns kanalbroer i stå. Nu har kommunen hyret HSM Industri til at granske og optimere Pihls projekt.

25. apr 2014 3

Anmeldelse: Dramaet om Pihl bør være obligatorisk på ingeniørstudiet

Historien om Søren Langvads forgæves og bitre kamp for at holde fast i sit livsværk, Pihl & Søn, rummer så stor indsigt i branchen, at den bør være pensum for ingeniørstuderende.

17. apr 2014 16

Pihl-grundlægger i åbent interview: »Vi lavede grumme fejltagelser, der kostede os det hvide ud af øjnene«

Slutspillet om Pihl & Søn var fyldt med forbitrelse fra grundlægger Søren Langvad, der var rasende på bestyrelsesformand Birgit Nørgaard, som han beskriver som iskold. Læs uddrag af bogen.

17. apr 2014 6

Ny bog om stort entreprenørkrak: Aarsleff var tæt på at købe Pihl

Entreprenørfirmaet Pihls konkurs kunne måske være undgået. I 2012 var konkurrenten Aarsleff nemlig så tæt på at købe Pihl, at der var sat navne på den nye ledelse, fremgår det af ny bog.

12. apr 2014 1

Kuldsejlet kyssende bro får polsk stål

Københavns inderhavnsbro, der skulle have haft spansk stål, får i stedet ståloverbygning fra Gdynia i Polen.

27. feb 2014 4

Pihl & Søn underbød groft for at få de tre inderbroer

Tilbuddene på havnebroerne fra den krakkede entreprenør skød bevidst 20 millioner kroner under den reelle pris, vurderer Københavns Kommune.

21. feb 2014 7

Storentreprenører: Banedanmark blæser på at blive underkendt i klagenævn

Banedanmark ignorerer kendelse fra Klagenævnet for Udbud ved at tildele Aarsleff tunnelkontrakt på den nye Ringsted-bane. Aarsleff var nemlig slet ikke prækvalificeret. Nu vil MT Højgaard gå til domstolene.

7. feb 2014 4