PCB

55 artikler

I kamp mod miljøgiften PCB

De seneste år har miljøgiften PCB fået stigende opmærksomhed, fordi den findes i et utal af huse og skoler i Danmark, selvom den bliver betegnet som en af verdens 12 værste miljøgifte. Hvor farlig den er i skoler og boliger er endnu uklart, men den ophober sig i fødekæder over hele kloden og skader især dyr omkring polerne.

Læs også: Overblik: Her er alt, hvad du skal vide om PCB

Illustration: MI Grafik
Multimedia

Seneste nyheder om PCB

Artikler (55)

Professor slår alarm: tusindvis af bygninger bør undersøges for PCB

I dag er der ingen krav om at man skal tjekke bygninger for PCB. Efter ny undersøgelse igen har vist alvorlige sundhedseffekter, bør myndighederne stramme PCB-kravene, lyder det fra indeklimaprofessor.

14. sep 2021

Fem højhuse rives ned på grund af PCB-forurening

Det bliver så dyrt at rense fem af højhusene i Brøndy Strand for miljøgiften PCB, at det bedre kan betale sig at rive dem ned. Sådan lyder det fra boligselskaberne og Brøndbys borgmester.

16. mar 2017 8

Frygt for miljøgiften PCB giver ekstremt skrappe krav til gammel beton

Kun ved meget lave koncentrationer af miljøgiften PCB må affaldsbeton fremover anvendes til veje. Resultatet kan blive dyr deponering.

21. dec 2016 6

Stor undersøgelse i gang: Så syg bliver man af at bo i PCB-bolig

Over 9000 danskere, der har boet i PCB-forurenede boliger i 30 til 40 år skal nu undersøges for sygdomme og sædkvalitet.

13. sep 2016 1

PCB-rådgivere: Vi kan have overset PCB i screeninger frem til 2012

Først i 2012 og 2013 blev rådgiverne opmærksomme på, at PCB i kondensatorer og maling kan give alvorlige indeklimaproblemer. Bygninger, der er screenet tidligere, kan derfor indeholde høje PCB-koncentrationer, selvom de er blevet frikendt.

20. apr 2016 2

PCB hjemsøger skole efter 10 mio. kroner dyr sanering

Gasværksvejens skole i København blev PCB-saneret for 10 mio. kroner i 2009, men nye målinger har afsløret, at der stadig er PCB i bygningen.

20. apr 2016 1

Computersimulering finder PCB i indeklimaet

Det er dyrt at kortlægge og fjerne PCB. Men den it-baserede metode ‘Computational Fluid Dynamics’ er nu påvist effektiv til at visualisere og fjerne PCB-dampe i indeklimaer. Metoden er afprøvet med succes på en skole i Vojens.

8. dec 2015

Nye affaldsregler kan gøre turen på genbrugspladsen en halv milliard dyrere

Mursten og beton fra landets genbrugspladser kan ikke længere genbruges, hvis Miljøstyrelsens nye regler om PCB bliver indført. Det vil koste genbrugspladsernes brugere 543 mio. kr, vurderer Dansk Affaldsforening.

31. aug 2015 19

Kronik: Kommunale kontrolbesøg nu eller mere giftig nedrivning

6. feb 2015 1

Helt nyt tøj indeholder forbudt miljøgift

Selv om miljøgiften PCB er forbudt i størstedelen af verden, har forskere fundet stoffet i blandt andet tryk på tøj og maling. Miljøstyrelsen vil nu undersøge sagen.

12. dec 2014 2